Zonguldak'ta 116 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 116 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Zonguldak\'ta 116 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

Zonguldak'ta Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 116 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

24.04.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 116 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın ülke genelinde başlattığı proje kapsamında illerde bulunan öğrencilere bisikletler dağıtıldı. Bisiklet dağıtımı için Merkez Spor Salonu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunu belirten Kaya, "Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını arttırmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve kalp hastalığının yüzde 30'nun ana nedeninin fiziksel hareketsizlik olduğu tahmin edilmektedir. Obezitenin önüne geçmek için Sağlık Bakanlığı'nca yapılan bu proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü'nce tespit edilen 116 öğrenciye bisiklet dağıtımı gerçekleşecek. Bu yıl içerisinde ise toplam 500 bisiklet dağıtımı gerçekleşecek" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise obezitenin günümüzün en büyük hastalıklardan birisi olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığımız obeziteyle mücadele etmek için bir dizi önlem ortaya koymaya çalışıyor. Geçen yıl Sağlık Bakanlığı 40 bin bisiklet dağıttı. Bu yılda 275 bin daha bisiklet dağıtılacak. Bugün burada 116 çocuğa bisiklet dağıtacağız" diye konuştu.

Konuşmasında ülkede yaşanan terör olaylarına da değinen Çaturoğlu, "Biz Türk milleti olarak hiçbir zaman mücadeleden kaçmayız. Bağımsızlığımız tehlike altındaysa bütün milletçe kendimizi siper eden göğsümüzü siper eden düşman işgaline karşı dururuz. Ülkemiz içeriden ve dışarıdan terör tehdidi altında. Ama kahraman ordumuz ve emniyet güçlerimiz var güçleriyle bunlarla mücadele ediyorlar. Bu mücadelede şehit düşen asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, gazi ve yaralananlara acil şifalar, yakınlarına baş sağılığı diliyorum. Ne terörle ne de başka bir şeyle büyük Türk milletini kimse diz çöktüremedi, çöktüremeyecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Milletvekili Çaturoğlu ve protokol üyeleri öğrencilere bisikletlerini hediye etti.

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 116 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement