Zonguldak'ta AK Parti ve CHP İtiraz Etti - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta AK Parti ve CHP İtiraz Etti

Zonguldak merkezde AK Parti, Ereğli ve Devrek ilçelerinde de CHP, seçim sonuçlarına itiraz ederek İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

04.04.2014 17:11  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak merkezde Ak Parti, Ereğli ve Devrek ilçelerinde de CHP, seçim sonuçlarına itiraz ederek İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

CHP, Zonguldak merkezde 761, Ak Parti ise Ereğli'de 422, Devrek'te de 266 oy farkıyla belediye başkanlığı seçimlerini kazandı. Zonguldak merkezde seçimi kaybeden Ak Parti, Ereğli ve Devrek'te de CHP, ilçe seçim kurullarına başvurarak seçim sonuçlarına itiraz etti. Devrek'te İlçe Seçim Kurulu'nun kararıyla oyların yeniden sayılması üzerine CHP'nin oyu 5 oy arttı.

Ak Parti ve CHP, Zonguldak, Ereğli ve Devrek'te oyların sayımında usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'na başvurdu. Adliyede açıklama yapan Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, sandık tutanaklarında usulsüzlükler tespit ettiklerini söyledi. Karaduman, " Türkiye'nin bazı yerlerinde bu tür usulsüzlüklerde seçimin iptali ve oyların tekrar sayımıyla alakalı kararlar alındı. İl Seçim Kurulu'nda talebimiz bu yönde. Talebimiz 273 sandığın tekrar sayılması" dedi.

'GEÇERSİZ OYLAR SAYILSIN BELEDİYE BAŞKANIYIM'

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partisinin Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte adliyeye gelen CHP'nin Ereğli adayı Halil Posbıyık ise sadece geçersiz oyların sayılması durumunda bile belediye başkanlığını ilan edeceğini ileri sürdü. Posbıyık, şöyle konuştu:

"Ereğli'de 70 bin seçmen var. 422 oyla mağlup görünüyorum ama asla mağlup değilim. Çünkü sandıkta iktidar gücünü kullanarak inanılmaz tahrifatlar yaptılar. Tek amacımız sandıklar yeniden sayılsın. Eğer tekrar Ak Parti çıkarsa biz de onu alkışlayalım. 2 bin 678 tane geçersiz oy var. Bunların sayılmasını istedik fakat inanılmaz olaylar oldu. Sadece geçersiz oyları saysınlar ben yine belediye başkanıyım. Ak Parti Genel Merkezi işleri güçleri bıraktılar tamamen bu sandıkların açılmaması için büyük bir gayret içindeler. Hukuk varsa eğer adalet arıyorum." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta AK Parti ve CHP İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement