Zonguldak'ta CHP Binasına Taşlı Saldırıya Tepki - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta CHP Binasına Taşlı Saldırıya Tepki

Zonguldak\'ta CHP Binasına Taşlı Saldırıya Tepki

Chp Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, dün parti binasına taş atan 36 yaşındaki Muhammet Y.'nin, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmeden serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

22.02.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, dün parti binasına taş atan 36 yaşındaki Muhammet Y.'nin, ifadesinin ardından adliyeye sevk edilmeden serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Alkollü olduğu belirlenen Muhammet Y., dün saat 17.30 sıralarında Meşrutiyet Mahallesi Gazipaşa Caddesi'nde CHP İl ve Merkez İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binaya taşla saldırdı. "Siz AK Parti'den ne istiyorsunuz? Vatan bölünmez" diye bağırarak yerden aldığı taşları parti binasına atan Muhammet Y., partililerin ihbarıyla gelen polis ekiplerince gözaltına alındı. Muhammet Y., Karaelmas Polis Merkezi'nde ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, basın toplantısı düzenleyerek duruma tepki gösterdi. Saldırganın adliyeye sevk edilmeden serbest bırakılmasının doğru olmadığını ifade eden Uzun, şöyle konuştu:

"Böyle bir saldırı AKP binasına yapılsaydı, 'Sarhoşun biri' denilip geçilecek miydi? CHP olarak gelecek günlerden çok kaygılıyız. İktidar partisinin kendi yanlış politikalarının faturasını bize çıkartmaya çalışmaktan vazgeçsinler. Bu zihniyeti kınıyoruz. Karakolda çok ağır tehdit ve küfürler işittik. Saldırgan kişi, şuanda akan kanın sorumlusu olarak CHP'yi görüyor. 'Hepiniz PKK'lısınız. Bu kadar şehit sizin yüzünüzden geliyor bu ülkeye' diyor. Bunun tepkisini vermeye gelmiş. Çok hoş olmayan, çirkin bir şey yaşadık. Biz şikayetçi olduk, konuyu takip edeceğiz. Emniyete de bir dilekçe ile başvuracağız. Bundan sonra güvenliğimizin sağlanmasını istiyoruz. Burada sürekli bir polis beklesin bizi. Çünkü açık açık tehdit edildik." - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta CHP Binasına Taşlı Saldırıya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement