Zonguldak'ta CHP'den 17 ve 25 Aralık Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta CHP'den 17 ve 25 Aralık Tepkisi

Zonguldak\'ta CHP\'den 17 ve 25 Aralık Tepkisi

CHP Zonguldak İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesini adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

20.10.2014 12:39  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Zonguldak İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık operasyonlarıyla ilgili takipsizlik kararı verilmesini adliye önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 partili, siyah çelenkle adliye binasına yürüdü. Adliye önünde açıklama yapan İl Başkanı Fikret Zaman, "Verilen bu karar hiçbir hukuk devletinde kabul edilemez. 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili takipsizlik kararının verildiği gün siyasal iktidarın ve iktidarın ağır baskısı altındaki Türk yargısının kara günüdür. Verilen takipsizlik kararı onurlu geçmiş ve geleceğimizde izleri hiçbir zaman silinmeyecek ve unutulmayacak kara bir lekedir" dedi.

Milletvekili Köktürk ise Türkiye'de hukukun sadece yönetilenlere uygulandığını belirterek, şöyle dedi:

"Siyasal iktidarda deprem yaratan, 4 bakanın istifasına yol açan asrın en büyük yolsuzluk soruşturması takipsizlik kararıyla sonuçlandı. Siyasal iktidarın bütün rüşvet ve yolsuzluk ilişkileri kamuoyunda bütün çıplaklığıyla gözler önüne serilmesine rağmen bunlar iktidar baskısı sonucu yargı tarafından kapatılıyor. Bu durum bir hukuk devleti için kabul edilemez. Bugün siyasal iktidarın ve Türk yargısının gerçekten utanç günüdür, kara günüdür. Artık Türkiye'de hukuk devletinden söz edilemez. Türkiye'de şu anda kuvvetler ayrılığı ilkesinden söz edilemez, parlamenter demokrasinin gereği olan yargı bağımsızlığından söz edilemez. Türkiye'nin onurlu geçmişinde ve geleceğinde verilen bu takipsizlik kararı bir kara leke olarak kalacaktır. Ancak biz bunu unutturmayacağız. 17 Aralık ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının sonuna kadar takipçisi olacağımıza söz veriyoruz."

Partililer, daha sonra üzerinde 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelengi adliye girişine bıraktı. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta CHP'den 17 ve 25 Aralık Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement