Zonguldak'ta Ekmek Fiyatlarında Skandal - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Ekmek Fiyatlarında Skandal

Zonguldak\'ta Ekmek Fiyatlarında Skandal

Çaycuma ilçesinde bazı ekmek fırınlarında ekmek fiyatının düşük bazı fırınlarda da yüksek satılması tartışmaya yol açtı.

08.07.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma ilçesinde bazı ekmek fırınlarında ekmek fiyatının düşük bazı fırınlarda da yüksek satılması tartışmaya yol açtı.

Çaycuma ilçesinde, 28.06.2014 tarihinden geçerli olmak üzere fiyat çizelgesinde 250 gram ekmeğin fiyatı 1.00 TL, 500 gram ekmeğin fiyatı 2.00 TL, 200 gram pidenin 1.00 TL ve 400 gram olan pidenin fiyatı 2.00 TL olarak gerçekleşirken, Ramazan ayının gelmesiyle fiyatlar bazı fırınlarda düştü, bazı fırınlarda yükseldi. Kimi fırınlarda 400 gram pidenin fiyatı 2.00 TL'den satılırken bu fiyat 0.50 kuruş düşerek 1.50 TL'ye düştü. Bazı fırınlarda 500 gram olan pidenin fiyatı 2.00 TL'den satılmaya başladı. Fırıncılar arasında yaşanan bu rekabet vatandaşın cebine de hoş yansımadı. Vatandaşların birçoğu bu fiyatların yüksek olmasından tepki gösterirken, bazı vatandaşlar fırınlara ceza yazılmasını ve fiyatların geri çekilmesini istedi. Geçen günlerde denetime çıkan Çaycuma İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de ilçede bulunan bazı fırınlarda denetime çıktı. Denetimlerde gramaj uygulaması ile katkı maddesi kullanıp kullanılmadığına bakıldı. Ekipler aldıkları ekmek numunelerini laboratuvara gönderirken, Çaycuma Belediyesi zabıta ekiplerince uyarılara ve ikazlara uymayan fırınlara 13 bin 304 TL idari para cezası uyguladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Ekmek Fiyatlarında Skandal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement