Zonguldak'ta 'Engelliliğin Önlenmesi' Projesi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 'Engelliliğin Önlenmesi' Projesi

Zonguldak\'ta \'Engelliliğin Önlenmesi\' Projesi

Zonguldak'ta, gebelik, gebelik öncesi ve sonrası dönemde yeni doğan çocuklarda engelliliğin önlenmesi projesi başlatıldı.

14.04.2015 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, gebelik, gebelik öncesi ve sonrası dönemde yeni doğan çocuklarda engelliliğin önlenmesi projesi başlatıldı.

Zonguldak Valiliği koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen projenin tanıtımı Emirgan Oteli'nde yapıldı. İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yusuf Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, 'Engelliller Destek Programı' kapsamında finanse edilen proje ile anne, baba adaylarına, gebelere, yenidoğan anneleri ve babalarına, öğrencilere ve sağlık personeline yönelik eğitimler verileceğini söyledi. Kaya, projenin 12 ay süreceğini ve bu süreç içerisinde proje hakkında farkındalık oluşturmak, hedef kitleyi eğitmek amacıyla stantlar açılacağını kaydetti. Kaya, "Proje ile ilimizde 4 bin kişiye ulaşılması, önümüzdeki süreçte ilimizde engellilik oranlarının azaltılması, tespit edilen engelliliklerin de erken müdahale ile rehabilite edilmesi hedeflenmektedir" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 'Engelliliğin Önlenmesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement