Zonguldak'ta 'Fazla Yolcu' Denetimi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 'Fazla Yolcu' Denetimi

Zonguldak\'ta \'Fazla Yolcu\' Denetimi

Zonguldak'ta, 23 kişilik midibüsün 40 yolcu ile devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin ölmesinin ardından, trafik ekipleri kentte fazla yolcu taşıyan araçlara yönelik denetimlerini artırdı.

24.08.2013 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, 23 kişilik midibüsün 40 yolcu ile devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişinin ölmesinin ardından, trafik ekipleri kentte fazla yolcu taşıyan araçlara yönelik denetimlerini artırdı.

Geçen pazartesi günü Muslu Beldesi'nde meydana gelen kazada, Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldesi'nden Zonguldak'a yolcu taşıyan 52 yaşındaki Ramazan Ünlütürk yönetimindeki 67 ES 417 plakalı 23 kişi kapasiteli midibüs, freninin boşalması sonucu devrilmiş ve 1 kişi ölürken, şoförle birlikte 40 kişi yaralanmıştı. Trafik ekipleri, kazanın ardından kentte yolcu araçları üzerindeki denetimlerini artırdı.

4 SAATTE 20 ARAÇ KONTROL EDİLDİ

Zonguldak'tan Gelik, Kilimli, Çatalağzı, Muslu ve Filyos beldelerine yolcu taşıyan araçlar, dün akşam Uzunkum mevkiinde trafik ekiplerince durduruldu. Araç şoförlerinin evraklarını inceleyen ekipler, ayakta yolcu olup olmadığını da kontrol etti. 4 saatte 20 yolcu aracını kontrol eden ekipler, fazla yolcu taşıyan sürücüye rastlamadı. Ayakta yolcu taşıdığı belirlenen sürücülere 62 lira para cezası uygulandığı belirtildi. Kontrollerde, evrak eksiği bulunan sürücü de tespit edilmedi.

'KEŞKE KAZARAN ÖNCE KONTROL OLSAYDI'

Kilimli Belediyesi halk otobüsü sürücüsü Raif Yılmaz, Bu denetimler kazadan sonra başladı. Keşke o kaza olmasaydı dedi. Ramazan Aksu adlı yolcu ise, Bu kontroller, o kaza olmadan önce yapılsaydı çok daha iyi olurdu. İlla birileri ölecek ondan sonra bir şeyler yapılacak. Geç kalınmış bir şey. Şimdi polisin kontrol yaptığını bildiği için sürücüler fazla yolcu almıyor. Ama bir kaç gün sonra kontroller bitinci yeniden ayakta yolcu almaya başlarlar diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 'Fazla Yolcu' Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement