Zonguldak'ta Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı

Zonguldak\'ta Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı

Zonguldak'ta hasar tespit çalışmalarına başlandıZONGULDAK'ta, dün akşam etkili olan şiddetli yağmurda iş yerleri su altında kalan esnaflar temizlik çalışması yaparken, belediye zabıta ekipleri de hasar tespit çalışması başlattı.

21.09.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta hasar tespit çalışmalarına başlandı

ZONGULDAK'ta, dün akşam etkili olan şiddetli yağmurda iş yerleri su altında kalan esnaflar temizlik çalışması yaparken, belediye zabıta ekipleri de hasar tespit çalışması başlattı.

Kentte yaklaşık yarım saat etkili olan yağmur hayatı felç etti. Kent merkezinde araçlar suyla kaplı yollarda güçlükle ilerledi. Trafik ekipleri, gölete dönen yolları kopattı. Sürücüler alternatif yollara yönlendirildi. Kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da onlarca iş yerini su bastı. Gazipaşa'daki Emral Çarşısı'nda 8 iş yeri su altında kaldı. Belediye ekiplerinin çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Emral Çarşısı'nda esnafların tepkisiyle karşılaştı. Kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalışan esnaflar itfaiyeyi aramalarına rağmen telefonu açan olmadığını söyledi. Esnaflar, ekipler gelinceye kadar Başkan Akdemir'in de beklemesini istedi. Başkan Akdemir de "Buradayım, bir yere gitmiyorum" diyerek esnafları sakinleştirirken telefonla belediye görevlilerini arayarak ekip talep etti. Başkan Akdemir, kısa süre orada esnafları dinledikten sonra taşkından etkilenen diğer iş yerlerini gezdi.

TEMİZLİK VE HASAR TESPİTİ BAŞLADI

Sabah saatlerinde suların çekilmesiyle birlikte iş yerlerini su basan esnaflar temizlik çalışması başlattı. Belediye ekipleri de yollarda biriken çöp, moloz yığınlarını temizledi. Belediye zabıta ekipleri ise esnafları gezerek hasat tespiti yaptı. AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, kentte 2 evde su baskını yaşadıklarını, iş yerleriyle ilgili çalışmaların belediye tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

Öte yandan Zonguldak Limanı'nın yüzeyi de çöp yığınlarıyla doldu. Yağmur nedeniyle su seviyesi yükselen Acılık Deresi'nden gelen atıklar limanda kirliliğe yol açtı. Limanın yüzeyi tamamen atıkla kaplandı, suyun rengi de çamur rengini aldı. Sahilde yürüyenler her yağmurda aynı manzarayla karşılaştıklarını, yetkililerin önlem almasını istedi. Balıkçı tekneleri de rüzgar nedeniyle limana sığındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement