Zonguldak'ta İşletmelere ve Derneklere Plaket Verildi - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta İşletmelere ve Derneklere Plaket Verildi

Zonguldak\'ta İşletmelere ve Derneklere Plaket Verildi

Zonguldak'ta Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından önde gelen işletmelere ve derneklere plaket verildi.

17.05.2012 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü tarafından önde gelen işletmelere ve derneklere plaket verildi.

Dedeman Otel'de gerçekleştirilen törene Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Bakacakkadı Belediye Başkanı Muhammet Albuz, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Sosyal Güvenlik Kurumunun çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kamuran Öner plaket töreninde yaptığı konuşmada, "Sosyal Güvenlik kavramı doğuş ve ölümden sonra eden bir olgu. Ülkede yaşayanların güvence altına alan yazılı bir sistem. Her ülke kendi geleneklerine uygun bir sistem uygulanıyor. Sosyal güvenlik önemli bir parometre. 2004 yılında başlatılan reform ile Sosyal Güvenlik Kanunu yürürlüğe girdi. Sosyal Güvenlik Genel Müdürlüğü 25 bin kişilik ailesi ile halkın hizmetinde bulunuyor. Kanun yürürlüğe girdiğinden itibaren yönetmelik, tebliğ ve yönerge ile müdürlük güvenli bir hizmet verme çabasında bulunuyor. 81 ilde çalışmalarımız sürüyor. Nüfusu 25 binden fazla olan yerlerde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü hizmete sokuldu. İlimizde Alaplı hariç diğer ilçelerde hizmet veriyoruz. Verilen bu hizmet ile vatandaş bulunduğu ilçede işlerini merkeze gelmeden hallediyor. İlimiz merkezinde müdürlüğümüzün hizmet binası ihtiyacı bulunuyor. Ancak aldığımız iyi bir haber ile 16 Nisan tarihinde ihalesi yapıldı. Yasal süreç sürüyor. Ereğli ve Çaycuma'da arsa arayışı sürüyor. Amacımız kaliteli etkin süratli hizmet vermektir. Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğünde çok deneyimli özverili bir kadroya sahibiz. Tek elden hizmet veriliyor. Zonguldak iline yaraşır bir hizmet vermeye devam edeceğiz. Kayıt dışı istihdamın azaltılması ve prim gelirlerinin artırılmasını amaçlıyoruz. 2012 yılı hedefi kayıt istihdamını azaltmak ve prim gelirlerinin artışını sağlamaktır. Katkılar için teşekkür ediyorum" dedi. Yapılan konuşmanın ardından Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Demir Madencilik Petrol Ürünleri İnşaat Liman Gemi Yat Yapı Turizm Nakliye şirketi, Eren Enerji Elektrik Üretim, HEMA, OYKA Kağıt, Çanakçılar Seramik, TAT Metal Boru Profil ve Tekstil Sanayi, Deka Madencilik, OYAK Pazarlama, Arılar Madencilik, Sosyal Güvenlik Haftasına katkılarından dolayı Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Mali Müşavirler Odası Başkanı Zeki Dirlik ve Demir Medya plaketlerini aldılar. Öte yandan, Şehit Aileleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubelerine de plaket verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta İşletmelere ve Derneklere Plaket Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement