'Vakit Geçirmek İçin Futbol Konuştuk' - Son Dakika
Güncel

'Vakit Geçirmek İçin Futbol Konuştuk'

\'Vakit Geçirmek İçin Futbol Konuştuk\'

Zonguldak'ta göçükten kurtarılan işçi Mankır, "Aşağıda maçlar hakkında konuşarak vakit geçirmeye çalıştık." dedi.

12.08.2014 20:42  Güncelleme: 08:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükten kurtarılan işçilerden Ferhat Mankır, "Aşağıda birbirimizle maçlarla ve ailemiz hakkında konuşarak vakit geçirmeye çalıştık" dedi.

Mankır, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, göçük sırasında korkmadıklarını belirterek, birbirlerinden cesaret aldıklarını söyledi.

Morallerini yüksek tuttuklarını ifade eden Mankır, şöyle konuştu:

"Kalabalık olduğumuz için yardımlaştık. Bir iki kişi olsaydık sıkıntı yaşayabilirdik. Dışarıyla iletişimi havalandırma boruları yardımıyla gerçekleştirdik. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla telefonda görüştük. Kendisi, bana ve arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerini sundu, 'Herhangi bir yaralanma var mı? diye sordu. Ben de 'yok' dedim. Kaza üretim sırasında meydana geldi. Malzemeleri çıkarttığımız sırada hava kesildi. Biz de elektrikler gitti sandık. Daha sonra bize ana yolun göçtüğü söylendi. Elimizden geldiği kadar kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaya çalıştık. Göçükte kaldığımız yerde biz de toprağı kazıyorduk. Aşağıda birbirimizle maçlarla ve ailemiz hakkında konuşarak vakit geçirmeye çalıştık. Su, yemek ve ekmek yok. İlk önce ailem aklıma geldi. Kendimizden çok dışarıda bekleyenleri düşündük."

İşçi Cüneyt Karagünlü ise maden ocağında soğukkanlı olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Hepimiz bir aradaydık. Elimizden geldiği kadar soğukkanlı olmaya çalıştık. Bizi kurtarmalarını bekledik. Ara sıra korku yaşadık. Zaman ilerledikçe korku yaşanmaya başlamıştı" ifadesini kullandı.

Kurtulan işçi Murtaza Pazarcık da bir anda göçüğün meydana geldiğine dikkati çekerek, "15-16 saat içeride kaldık. İçeride kurtarılmayı bekledik. Kurtarma çalışmalarının ardından dışarı çıkarıldık" dedi.

- "Bir kaç gün sürseydi ocakta pis su vardı onu içecektik"

İşçi Ayhan Günbel ise göçükle ocağın ağzının birbirine yakın olduğuna vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İçeride kalacağımızı düşünmedik. En fazla dışarıda bekleyenler sıkıntı yaşar diye sıkıntı duyduk. Olduğumuz yer sağlamdı. Havalandırma borusunu keserek hava akımı sağladık. Oradan çıkamayacağımıza dair bir umutsuzluk yoktu. Su sıkıntımız vardı. Mahsur kalmamız bir kaç gün sürseydi ocakta pis su vardı onu içecektik. Umutsuzluğa kapılmadık. Tek endişemiz dışarıdakilerle iletişimi kurabilmekti. Sağlam olduğumuzu bildirmekti. Orada üç gün de kalsaydık bir şey olmazdı."

Kurtarılan işçilerden Muhammet Kilitli, maden ocağında mahsur kalarak beklemenin çok zor olduğunu belirterek, "Birbirimize destek çıktık. Moral verdik. Kurtarılacağımızı biliyorduk. Yer altında ister istemez korkuyorsunuz" şeklinde konuştu.

Taner Tutal da, korkmadıklarını ve kurtarılmayı beklediklerini söyledi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesindeki 7 işçi ile Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki 2 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve yarın yapılacak tetkiklerin ardından taburcu edilecekleri bildirildi.

-Göçükten kurtarılan işçi Mankır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Vakit Geçirmek İçin Futbol Konuştuk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement