Zonguldak'ta Siyasiler Oy Kullandı - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Siyasiler Oy Kullandı

Zonguldak\'ta Siyasiler Oy Kullandı

1 Kasım Genel Seçimlerinde Zonguldak’ta siyasiler oy kullandı.

01.11.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Kasım Genel Seçimlerinde Zonguldak'ta siyasiler oy kullandı. Vali Ali Kaban da eşi ile birlikte Fener Lisesi'ne gelerek oyunu kullandı.

Oy kullanmak üzere Zonguldak İlkokulu'na gelen Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçimden çıkacak sonuca herkesin saygılı olması gerektiğini ifade eden Zeki Çakan, "Ülkemizde siyasi partiler ve siyasi partilerin liderleri, milletvekili adayları, siyasi partilerin yetkili temsilcileri bütün çalışmalarını bitirdiler. Bugün 1 Kasım 2015. Seçmenimiz oyunu kullanıyor. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin devamı için bildiğiniz gibi siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ben seçimlerin ülkemize, bölgemize, ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçmenimiz en iyi kararı verecektir. Seçmenimizin vermiş olduğu karara herkesin saygılı olması gerekir. En üst seviyede görev yapandan, siyasi olarak söylüyorum en alt seviyede görev yapan tüm siyasilerin seçimler neticesinde ortaya çıkacak karar saygılı olmalı ve seçmenin arzusu doğrultusunda gereken siyasi çalışmalarını yapmaları gerekir diye düşünüyorum. Tekrar sizlere de teşekkür ediyorum. Ülkemiz için de hayırlı olsun" diye konuştu.

Oy kullanmaya eşi ile birlikte gelen AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır da "Sakin, görüyorsunuz güvenlikli bir şekilde seçimler gerçekleşiyor. İnsanlar baskı altında kalmadan özgürce oylarını kullanıyorlar. Allah'a şükür herhangi bir olay yok. Seçimi böyle tamamlarız. Seçimin Zonguldak'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah istikrarı yakalarız. İnsanımız demokrasiye inanmış, kabullenmiş. Demokratik görevlerini yapıyorlar. Kendilerini kutluyorum" diye konuştu.

VALİ FENER LİSESİNDE OYUNU KULLANDI

Zonguldak Valisi Ali Kaban da eşi Neriman Kaban ile birlikte Fener Lisesi'ne gelerek oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Ali Kaban, "Bir seçimi daha bugün idrak ediyoruz. İnşallah vatanımıza, Zonguldak'a hayırlı uğurlu olsun. Tabii ki millet iradesinin bir şekilde tecelli ettiği yer olarak sandıklar büyük önem taşıyor. Bunun hakikaten ülkemizdeki bu huzur, güvenlik, ortamı içinde yapılıyor olması bizim için en önemli kısmıdır. Özellikle Zonguldak bu konuda hakikaten güzel, yerleşmiş geleneği olan bir vilayetimizdir. Tekrar bunun huzur ve güvenlik içerisinde de bitmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

"BU SEÇİM TÜRKİYE'DEKİ İSTİKRAR İÇİN ÖNEMLİDİR"

AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da aynı okuldaki 1021 No'lu sandıkta oyunu kullandı. Ülkemiz dört ay içinde seçime gidiyor. 1 Kasım Genel Seçimlerinin Türkiye'nin geleceği ve istikrarı için önemli olduğuna vurgu yapan Karaduman, vatandaşlara da oy kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından halkın istikrardan yana olduğuna dikkat çeken Karaduman şöyle dedi:

"Bugün 1 Kasım 2015. Biz yaklaşık 45 gün teşkilat olarak milletvekili adaylarımızla birlikte sahada yaptığımız çalışmaların inşallah bu gün sandıkta sonucunu alacağız. Bu seçim Türkiye'nin istikrarı, büyümesi, kalkınması için gerçekten önemlidir. Çünkü 13 yıl AK Parti iktidarı döneminde hükumetlerimizin yaptığı çalışmalar, milletimizin nezdinde kabul gördü. 13 yıl AK Parti kesintisiz iktidarda kaldı. 7 Haziran sonuçları partimiz açısından çok olumlu karşılanmadı ama milletimizin bize bir mesajı vardı. Biz 7 Haziran seçimlerinde bu mesajı aldık. Genel merkezimizin yaptığı çalışmalar doğrultusunda 1 Kasım seçimlerinde sahaya o şekilde çıktık. Bu sefer vatandaşlarımızdan olumlu teveccühler aldık. Milletimiz istikrardan yana olduğunu, Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden yana olduğunu bizlere ifade etti. İnşallah sandıklardan çıkan sonuç hem Türkiyemizin geleceğine, gelecek nesillerin Türkiye'de yaşamasına ve Türkiye'nin büyümesine vesile olur. Ben sizlerin aracılığıyla özellikle bugün vatandaşlarımızın milletin sandığa gidip oy kullanmasını istirham ediyorum. Görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımız sandığa gidip oylarını kullansınlar. Demokrasinin bize öngördüğü seçimlere katkı versinler. Türkiye'nin yönetilmesi gereken kişileri kendileri seçsinler. Biz AK Parti olarak 1 Kasım seçimlerinden inşallah hayırlı bir sonuç çıkacağına ümit ediyoruz. 1 Kasım'dan sonra 4 aylık moladan sonra yarın inşallah tek başına iş başına gelip yarım kalan çalışmaları yarından itibaren gayret göstererek mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bu seçimlerimizin hem Zonguldak'a hem ülkemize hem de milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Siyasiler Oy Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement