Zonguldak'ta 'Sürü Yönetimi' Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta 'Sürü Yönetimi' Eğitimi

Zonguldak\'ta \'Sürü Yönetimi\' Eğitimi

Zonguldak'ta 'sürü yönetimi' eğitimi ZONGULDAK'ta, küçükbaş hayvancılığın verimli, kaliteli biçimde gelişmesine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla başlatılan, 'Sürü Yönetim Elemanı Benim' projesi kapsamında açılan 'Sürü Yönetim Elemanı Kursu' nda 27 kişiye eğitim veriliyor.

04.12.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta 'sürü yönetimi' eğitimi

ZONGULDAK'ta, küçükbaş hayvancılığın verimli, kaliteli biçimde gelişmesine ve istihdama katkı sağlamak amacıyla başlatılan, 'Sürü Yönetim Elemanı Benim' projesi kapsamında açılan 'Sürü Yönetim Elemanı Kursu' nda 27 kişiye eğitim veriliyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İş-Kur Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü işbirliğide hazırlanan proje kapsamında Zonguldak'ın Beycuma Belde Beldiyesi'nde geçen 26 Kasım'da kurs açıldı. 3'ü kadın 27 kişinin katıldığı 120 saatlik eğitim, 11 Aralık'ta sona erecek. Kurs sonunda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile çobanlık yapanların katıldığı kursta teorik bilgilerin yanında, küçükbaş hayvanların bulunduğu ağılda uygulamalı eğitim de veriliyor. Veteriner hekimler tarafından kursiyerler, koyunlara aşı uygulaması, ilaç kullanımı, beslenmeleri ve dezenfeksiyon konularında bilgilendirildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak'ta ilk kez böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Çobanlığın eskiden bu yana meslek olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Hayvancılık yapan işletmecilerimizde en büyük problemlerden birisi de maalesef 'çoban' istihdamıdır. Çobanlık, kelime itibariyle gerek filmlerimizde gerekse toplumda oluşturduğu algı nedeniyle kimse tarafından yapılamıyordu. Bakanlığımız bu yüzden bu projeyi başlattı. Çobanlık eskiden beri bir meslek. Fakat toplamda, 'Bir şey olamadın, çobanda mı olamadın' gibi şeyler söyleniyordu. Bu yüzden gençlerimiz çobanlığa pek itibar etmiyorlardı. Bu olumsuz şeyi üzerimizden atmamız lazım. Hakikaten herkes 'çoban' olamıyor. Çobanlık utanılacak bir şey değil, peygamber mesleğidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta 'Sürü Yönetimi' Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement