Zonguldak'ta Türkiye Judo Şampiyonası Heyecanı - Son Dakika
Spor

Zonguldak'ta Türkiye Judo Şampiyonası Heyecanı

Zonguldak\'ta Türkiye Judo Şampiyonası Heyecanı

Türkiye Judo Federasyonu’nun her yıl organize ettiği Büyükler Türkiye Şampiyonası, yarın başlıyor.

22.01.2015 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Judo Federasyonu'nun her yıl organize ettiği Büyükler Türkiye Şampiyonası, yarın başlıyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu'nda üç gün sürecek müsabakalarda özellikle kadınlar 48 kilo maçlarında büyük çekişme yaşanması bekleniyor.

Yarın başlayacak 2015 Büyükler Türkiye Şampiyonası, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenecek ve üç gün sürecek. Organizasyonda yaklaşık 50 ilden 500'e yakın judocu, kadınlarda ve erkeklerde toplam 14 sıklette madalya mücadelesi verecek.

Organizasyonun ilk gününde erkeklerde 60 ve 66 kilo, kadınlarda 48 ve 52 kiloda şampiyonlar belli olacak. Cumartesi günü erkeklerde 73, 81 ve 90 kilo, kadınlarda ise 57, 63 ve 70 kiloda madalyalar sahibini bulacak. Kapanış günü olan Pazar günü ise erkeklerde 100 ve +100 kilo ile kadınlarda 78 ve +78 kiloda maçlar yapılıp, şampiyonlar belirlenecek.

48 KİLODA EN İYİLER YARIŞACAK

Kadınlar 48 kiloda dünya çapında üç iyi judocuya sahip olan Türkiye'de, ulusal şampiyonada bu sıklette kimin ilk sırayı alacağı Avrupa ve dünya judosu için de merak konusu. Uluslararası arenada pek çok madalya alan Sümeyye Akkuş, 2013'te Avrupa üçüncüsü olan Ebru Şahin ve geçen yıl Gençlerde Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi olan Dilara Lokmanhekim'in altın madalya için kıyasıya yarışacağı 48 kiloda maçlar nefes kesecek. Judocuların uluslar arası maçlarda aldığı derecelere göre oluşturulan ve olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasında Sümeyye Akkuş 18'inci, Ebru Şahin 24'üncü ve Dilara Lokmanhekim 31'inci basamakta bulunuyor.

Büyükler Türkiye Şampiyonası için resmi açılış töreni, ilk müsabaka günü olan yarın saat 15.00'te yapılacak. Müsabakalar üç gün boyunca sabah saat 10.00'da başlayacak. Gün boyu elemeler devam edecek ve akşam da final seansıyla o günün şampiyonları belli olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Zonguldak'ta Türkiye Judo Şampiyonası Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement