Zonguldak'taki Cinayet Davası - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'taki Cinayet Davası

Çaycuma ilçesinde birlikte yaşadığı kadını av tüfeğiyle öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

27.02.2015 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çaycuma ilçesinde birlikte yaşadığı kadını av tüfeğiyle öldürdüğü ileri sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Soner Bayrak'ın yanı sıra taraf avukatları katıldı.

Sanık Bayrak, mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında, Ayşe Güneş'le 2000-2010 yılları arasında nikahsız birlikte yaşadıklarını öne sürerek, şöyle devam etti:

"Ayrıldıktan sonra ise birlikte yaşarken beraber yaptırdığımız 4 daireli binanın paylaşımı konusunda sürekli tartıştık. Biz birbirimizi seviyorduk. Onun çocuklarına da babalık yaptım. Ev alıp onun üzerine yaptım ama o beni evden kovdu. Ben evden hakkımı istedim. İki daire vereceğini söyledi ama vermedi. Karşılaştığımızda neden vermediğini sordum. Bana, 'Eve yaklaşma bacaklarını kırdırırım' dedi. Bu beni çok yaraladı. Uğruna ev yaptığım, çocuklarına baktığım kişiyi öldürdüm. Oysa daha önce karıncayı bile incitmedim. Bir canın nefes almasını engelledim. Keşke olmasaydı. Adaletinize sığınıyorum."

Ayşe Güneş'in kızı Derya Güneş de babasının kendisi 4 yaşındayken trafik kazasında öldüğünü anlatarak, "Annem babasından bağlanan maaşla birikim yapıp binayı yaptırdı. Soner Bayrak, annemi dairelerden birisini vermesi konusunda sürekli rahatsız ediyordu. Ayrıldıktan sonra da rahatsız etmeye devam etti. Annemi öldürmekle tehdit ediyordu" dedi.

Cumhuriyet savcısının verdiği mütalaada, mülkiyet uyuşmazlığının hukuki bir ihtilaf mahiyetinde olması, ölenin hakaret ve tehditte bulunduğu iddialarının sanığın ifadesi dışında destekleyecek bir delil bulunmaması nedeniyle olayda sanık lehine haksız tahrik indirimi uygulanamayacağına belirterek, dosyadaki delillere göre cinayeti tasarlayarak işlediği kanaatine vardığı sanığın ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatların iddia makamının mütalaasına karşı beyan hazırlamaları ve savunma sunmaları için duruşmayı erteledi.

Çaycuma ilçesinde 6 Ekim 2014'te, Nihat Kantarcı Caddesi'nde evine gitmek istediği sırada Ayşe Güneş (39), iddiaya göre 3 yıl önce tanıştığı ve nikahsız olarak aynı evde beraber yaşadığı Soner Bayrak'ın (42) av tüfeğiyle ateş etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Bayrak, tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zonguldak'taki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement