Zonguldak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'tan Kısa Kısa

Alaplı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

19.04.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alaplı ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Belediye Kültür Salonu'ndaki etkinlikte konuşan İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Kutlu Doğum Haftası'nın bir yenisini daha idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kutlu doğum programlarının manidar olduğunu dile getiren Öztürk, "Müslümanların, vahdete ve tevhide ihtiyacı var. Sevgili peygamberimiz, peygamberlik hayatının 22 yılının yarısından fazlasını Mekke'de tevhide ayırmış. Yani Allah'ın birliğine, Allah'a şirk koşmamaya, Allah'a tek ve bir tanımaya ayırmış. Müslümanların vahdeti için Medine de 10 yılını vermiş ve birbirlerine düşman, birbirlerinin kanını akıtan insanları kardeş yapmış. Böyle bir dinin mensupları olarak bizi kardeş yapmış." diye konuştu.

Konuşmaların ardından din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim okunarak İlahiler seslendirildi.

Etkinliğe, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkan Vekili Yaşar Çevik, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Emre Balcı, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

-Ereğli Belediye Başkanı Uysal'a ziyaret

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaret etti.

Uysal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kurucu dekan olarak atanan Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel'e yeni görevinde başarılar diledi.

Ereğli'de yeni fakültenin açılacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını da anlatan Uysal, "Birlik ve beraberlik içerisinde kentimizi daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. Eğitime her türlü desteği vermeye de hazırız." dedi.

Ziyarette Uysal, Büyükgüzel'e ilçe hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement