Tek Kollu 'Koşan Adam', Termik Santralleri Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Tek Kollu 'Koşan Adam', Termik Santralleri Protesto Etti

Tek Kollu \'Koşan Adam\', Termik Santralleri Protesto Etti

Zonguldak'ta, tek kollu milli sporcu 55 yaşındaki Kemal Özdemir, termik santrallere ve yarattıkları kirliliğe dikkat çekmek için 20 kilometre koştu.

08.08.2015 16:38  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, tek kollu milli sporcu 55 yaşındaki Kemal Özdemir, termik santrallere ve yarattıkları kirliliğe dikkat çekmek, yeni santral projelerine 'dur' demek için Kozlu'dan, 3'ü faaliyette, 1'i inşaat halinde 4 termik bulunan Çatalağzı Beldesi'ne kadar 20 kilometre koştu.

'KOŞAN ADAM' TERMİK SANTRALLERE KARŞI KOŞTU

9 yaşında geçirdiği tren kazası sonucu sol kolunu kaybeden ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden, koşarak ve yüzerek çeşitli etkinliklerde yer alan 'Koşan adam' lakaplı Kemal Özdemir, bu kez termik santrallere karşı koştu. Tema Zonguldak Temsilciliği'nce düzenlenen koşuda Kemal Özdemir'e çevreciler destek verdi.

20 KİLOMETREYİ 1 SAAT 45 DAKİKADA TAMAMLADI

Kozlu ilçesindeki Madenci Anıtı'ndan saat 10.15'te koşmaya başlayan Özdemir, motosikletli polis eskortluğunda Kozlu Sahil Yolu, Zonguldak şehir merkezi, İnağzı Mahallesi, Kilimli İlçesi'ni takiben Çatalağzı'na ulaştı. TEMA, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi üyeleri araçlarıyla Özdemir'e eşlik etti. Koşu sırasında bazı sürücüler klakson çalarak Özdemir'e destek verdi.

20 kilometreyi 1 saat 45 dakikada tamamlayan Özdemir'i Çatalağzı Belediye Başkanı CHP'li Adnan Akgün ve Çatalağzı Çevre Koruma Derneği üyeleri karşıladı.

"SİYASETÇİLERİN HEPSİ ELLERİNİ YAKAMIZDAN ÇEKSİNLER"

Kendisinin de Zonguldaklı olduğunu hatırlatan Kemal Özdemir, mevcut termik santrallerin yeniden yapılandırılmasına ama yapılacak olanlara asla izin verilmemesinden yana olduğunu söyledi. Özdemir, şöyle konuştu: "2-3 termik santralle insanlar kanser olurken, yaşamla mücadele verirken, yenilerinin yapılması sadece Karadeniz'i değil bütün ülkeyi etkiler. Dolayısıyla dünyayı etkiler. Çünkü yukarıya bıraktığı küller bütün dünyayı dolaşacak. Onun yerine başka teknolojiler düşünsünler. Siyasetçilerin hepsi ellerini yakamızdan çeksinler. Gelecek kuşaklar bize, 'Ne yaptınız da bu ülke bu hale geldi?' diye soracak. Buna izin vermemeliyiz. Onun için koştum."

"HALK BU İŞE OLMAZ DERSE BU İŞ OLMAZ"

Belediye Başkanı Adnan Akgün de milli sporcu Kemal Özdemir'in bu sıcakta koşmasının kamuoyunda etki yarattığını belirterek, "İnsanların bundan ders alması lazım. Bu konunun halk tabanında yer bulması gerekiyor. Halk bu işe olmaz derse bu iş olmaz. Tamamen halkın elinde olan bir şey. Halkı bu yönde bilgilendirmemiz gerekiyor. Sporcumuz bu anlamda bize destek oldu" dedi.

Başkan Akgün, Kemal Özdemir'e madenci heykeli, TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan ise plaket verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tek Kollu 'Koşan Adam', Termik Santralleri Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement