Zonguldak Üniversite Öğrencileri Sahili Çöpten Temizledi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Üniversite Öğrencileri Sahili Çöpten Temizledi

Zonguldak Üniversite Öğrencileri Sahili Çöpten Temizledi

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi sahili, üniversite öğrencileri tarafından temizlendi.

03.05.2015 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kozlu İlçesi sahili, üniversite öğrencileri tarafından temizlendi. Kozlu Belediyesi ile Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamındaki 'Çöp toplama' etkinliğine öğrenciler ilgi gösterdi. BEÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde okuyan yaklaşık 100 öğrenci, eldiven ve maskelerini takıp, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak denize girdiği yaklaşık 1 kilometrelik sahilde temizlik yaptı. Öğrenciler, tırmık ve kürekler yardımıyla ağaç dalı, tahta, pet şişe, poşet, şırınga, kırık cam ve gazete parçaları gibi çöpleri ellerindeki çöp poşetlerine doldurdu. Çöp poşetleri, kepçelere doldurularak çök döküm alanına bırakılmak üzere kamyonlara yüklendi.

BEÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Çapar, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Kozlu sahilini gruplar halinde temizlediklerini söyledi. Çapar, 'Çöplerden arındırarak sahili insanlara daha güvenli hale getirmeye çalışıyoruz. Üniversite ve şehir için güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu projeyi her sene yapacağız.'

Kozlu Belediye Başkanı AK Partili Ertan Şahin, belediye olarak sahili temizlemenin kendi görevleri olduğu gibi toplumun da buna duyarlı kalınmasının sevindirici bir olay olduğunu söyledi. Şahin, şöyle dedi:

'Üniversite öğrencilerinin böyle bir proje yapması çok güzel bir şey. Gençlerin eğitimine katkı, topluma daha duyarlı insanlar olmasını sağlamak adına hem eğitici hem de topluma faydalı bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. ?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Üniversite Öğrencileri Sahili Çöpten Temizledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement