Zonguldak Valiliği, Projeleri İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Zonguldak Valiliği, Projeleri İmzaladı

Zonguldak Valiliği, Projeleri İmzaladı

Zonguldak Valiliği, BEÜ, Gökçebey Kaymakamlığı, Filyos Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün projelerini onayladı.

15.01.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Valiliği, BEÜ, Gökçebey Kaymakamlığı, Filyos Belediye Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projelerini onayladı.

Zonguldak Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Zonguldak Valisi Ali Kaban ev sahipliği yaptı. Toplantıda, Vali Yardımcı Ekrem Aylanç, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Planlama Müdürü Gürsen Ergül, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve projelerle ilgili daire müdürleri katıldı.

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 4 çocuk ve 4 aileyi kapsayan Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu'nda yürütülecek olan 12 ay süreli "Down Sendromlu Çocukların Öğrenim Becerilerine Yönelik Eğitsel Video ve Etkileşim İçeriklerinin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi Projesi'nin 77 bin 500 TL'lik kısmının Zonguldak Valiliği tarafından finanse edilecek. Projenin toplam maliyetinin ise 101 bin 500 TL olduğu belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2 bin kişiyi kapsayan ve Kilimli ilçesinde olan 9 ay süreli "Sağlık Ana ile Engelsiz Toplum projenin ise 45 bin TL'si Valilik tarafından finanse edilecek. Projenin toplam maliyetinin ise 50 bin 250 TL olarak ön görüldüğü bildirildi.

Gökçebey Kaymakamlığı (SYDV) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 300 kişiyi kapsayacak olan, ilçede yürütülecek olan 7 ay süreli "Eğitim ile Engellileri Arıyoruz" projenin 32 bin 798 TL'lik maliyetinin ise tamamı Zonguldak Valiliği tarafından karşılanacak. Bu projede kurum tarafından herhangi bir bedel ödenmeyecek.

Filyos Belediyesi tarafından 50 engelli 150 kişilik aile ve yakınlarını kapsayan Çaycuma ilçesi ve Filyos Belediyesi'nden yürütülecek olan 12 ay süreli "Zonguldak'ta Engellerimizle Varız" projesi konuşuldu. Toplam 83 bin 800 TL olan bu projenin 80 bin TL'si Valilik tarafından karşılanacak.

Toplantı sonunda Zonguldak Valisi Ali Kaban "Bu projeler kapsamında Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmuş olmakla birlikte Down Sendormu ve de obeziteye karşı projelerimizi gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak Valiliği, Projeleri İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement