Zozani, İha Muhabirinin Vurulmasını Meclis'e Taşıdı - Son Dakika
Politika

Zozani, İha Muhabirinin Vurulmasını Meclis'e Taşıdı

Zozani, İha Muhabirinin Vurulmasını Meclis\'e Taşıdı

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiriyle birlikte bazı vatandaşların yaralandığı olayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

12.08.2014 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiriyle birlikte bazı vatandaşların yaralandığı olayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi verdi.

Şemdinli ilçesi Derecik beldesi Yeşilova köyünde İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiriyle birlikte bazı vatandaşların yaralandığı olayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi veren Zozani, "İŞID çetelerinin Türkiye'den Irak Kürdistan Bölgesi'ne geçeceği duyumu üzerine kalabalık bir grubun Şemdinli sınırına yaptıkları yürüyüş esnasında askerler, hedef gözeterek halka ateş açmıştır. Açılan ateş sonucunda alınan bilgilere göre 6 yurttaş yaralanmış, bunlardan beşi sınırın öbür tarafına geçerek tedavileri Irak Kürdistan Bölgesi'nde yapılmıştır. Yine yaralanan bir kişi ise, bölgede meydana gelen gelişmeleri takip etmek üzere giden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ayhan Dinç olmuştur. Dinç'in koluna isabet eden mermi ile kolu kırılmış ve daha sonra Şemdinli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Halkın üzerine bilinçli bir şekilde ateş açarak çok sayıda yurttaşın yaralanmasına neden olan olayın bir an önce araştırılarak, gerekli idari ve cezai soruşturma başlatılmalıdır. Askerlerin halkın üzerine ateş açmasının altında yatan gerçekliğin de mutlak suretle ortaya çıkarılması gerekmektedir. Yine vahşilikte sınır tanımayan IŞİD çetelerinin Şemdinli üzerinden bölgeye gönderilmesi iddiaları da son derece ciddi olup, bölge halkını rahatsız etmektedir. Bu iddiaların da gerekli makamlar tarafından bir an önce açıklanması gerekmektedir. Bu bağlamda IŞİD elemanlarının Türkiye'den Irak Kürdistan Bölgesi'ne Şemdinli üzerinden geçtikleri iddiaları doğru mudur? Bu iddia yerel halkı yeteri kadar kaygılandırıp harekete geçirmiş olmasına karşın, neden hala yetkili bir ağızdan bu konuda bir açıklama yapılmamıştır. Şemdinli Yeşilova köyünde meydana gelen ve 6 yurttaşın yaralanmasına neden olan olay hakkında bakanlığınıza intikal eden bilgiler nelerdir? Türkiye sınırları içerisindeki Türkiye askerleri tarafından yapılan bu ateşin emrini kim vermiştir? Sınıra yürüyen ve demokratik tepkilerini dile getiren ve hiçbir şiddet eylemine başvurmadan sadece dikkatleri bu konuya çekmek isteyen bu halkın üzerine ateş açılmasının nedeni nedir? Yaralananların kimlikleri ve sayıları hakkında bakanlığın bilgisi var mıdır? Yaralanan gazeteci Ayhan Dinç'in mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir girişim başlatılmış mıdır? Olayın sorumluları hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Zozani, İha Muhabirinin Vurulmasını Meclis'e Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement