Zülfü Livaneli: Yaşar Kemal Ülkenin Bölünmemesi İçin Dimdik Durdu - Son Dakika
Güncel

Zülfü Livaneli: Yaşar Kemal Ülkenin Bölünmemesi İçin Dimdik Durdu

Zülfü Livaneli: Yaşar Kemal Ülkenin Bölünmemesi İçin Dimdik Durdu

Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal'in ölümünün ardından "Ömrü boyunca bu ülkenin bölünmemesi için, daha güzel günler görmemiz için dimdik duruş sergiledi." dedi.

28.02.2015 22:05  Güncelleme: 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

14 Ocak'tan beri İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören ünlü Yazar Yaşar Kemal'in bu akşam saatlerinde hayatını kaybetmesinin ardından, Sanatçı Zülfü Livaneli ve Gazeteci Nebil Özgentürk hastaneye gelerek Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban ve yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Zülfü Livaneli ziyaretinin ardından kameralar karşısına geçti.

"YALNIZ TÜRKİYE DEĞİL, İNSANLIK ÇOK BÜYÜK BİR EVLADINI KAYBETTİ"

Yaşar Kemal'in hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgün olduğunu belirten Lütfi Livaneli, "Ben bugün 44 yıllık dostumu kaybettim. En yakın dostumu kaybettim. Ama aynı zaman da yalnız Türkiye değil, insanlık çok büyük bir evladını kaybetti. Yaşar kemal öyle kolay kolay rastlanacak, kolay kolay yetişen bir insan değildi. Hem romanıyla hem de sanatıyla bütün dünyada ve kendi ülkesinde çok büyük bir şekilde benimsendi." dedi.

"ÖMRÜ BOYUNCA BU ÜLKENİN BÖLÜNMEMESİ İÇİN DİMDİK BİR DURUŞ SERGİLEDİ"

Yaşar Kemal'in sadece romancılığıyla anılan bir isim olmayacağını belirten Livaneli, "Ömrü boyunca bu ülkenin bölünmemesi için, bu ülkenin daha güzel günler görmesi için, bu ülkede sömürü olmaması için emekten yana, emekçiden yana, barıştan yana ve kardeşlikten yana dimdik bir duruş sergiledi. Hayatında hiçbir leke olmadı ve bu duruşundan da hiç taviz vermedi. En çok düşündüğü şey son gününe ve son anına kadar Türkiye'ydi ve Türkiye'nin halkıydı. Dolayısıyla hepimizin başı sağ olsun." şeklinde konuştu.

"BİR DEVİR KAPANDI AMA YAŞAR KEMAL KİTAPLARIYLA YAŞAYACAK"

Konuşmasına Yaşar Kemal'in ölümünün ardından dünyanın her yerinden mesajlar geldiğini belirterek devam eden Zülfü Livaneli, "Başta Newyork Times olmak üzere bütün dünya basını da sizler gibi ilgi gösteriyor. 60 yıl oldu İnce Memed yayınlanalı. 60 yıldır Türkiye neler geçirdi ama İnce Memed ve Yaşar kemal dimdik ayakta kaldı. Bundan 60 yıl sonra da çocuklarımız ve torunlarımız da onu okumaya devam edecekler. Bir devir kapandı ama Yaşar Kemal kitaplarıyla yaşamaya devam edecek" diyerek sözlerine son verdi.

Sanatçı Zülfü Livaneli ve Gazeteci Nebil Özgentürk taziye ziyaretinin ardından hastaneden ayrıldı.

YAŞAR KEMAL'İN EŞİ HASTANEDEN AYRILDI

Yazar Yaşar Kemal'in hayatını kaybetmesinin ardından, eşi Ayşe Semiha Baban hastaneye gelen çok sayıda siyasi ve sanatçının taziye ziyaretlerini kabul etti. Ayşe Semiha Baban, saat 20.30 sıralarında hastaneden çıkarak kendisini bekleyen aracına binerek hastaneden ayrıldı. Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'ın hastane çıkışında oldukça yorgun ve üzgün olduğu görüldü.









Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zülfü Livaneli: Yaşar Kemal Ülkenin Bölünmemesi İçin Dimdik Durdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • 2023: Chp böler ama 4 13 Yanıtla
  • Türk: Merak etme kimsenin gücü yetmez bölmeye 9 1 Yanıtla
  • ccc: Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün dür TÜRKİYE CUMHURİYETİ... 3 1 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Orhan pamuktan bir ses yok. Yas tutuyor galiba 1 0 Yanıtla
  • Hdp: Koskoca büyük usta yazara bile ölmesine rağmen küçücük beyinleriyle hakaret edenler var. İşte türkiye halkı gerçeği. İyi olan bir şeyi kabul etmez, sahiplenmez. Dünyaca ünlenmiş bir yazarımıza iki kelimeyi bir araya getiremeyen çobanların konuştuklarına bakın. Lanet olsun size !! 1 0 Yanıtla
  • Bıdık ali: 2023 nickli mal chp li değilim ama şu anki duruma bakarsak akp bölmek üzere.nerde yaşıyon sen armut 1 0 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Orhan pamuk ne der buna acaba 1 0 Yanıtla
  • Mehmet : İstanbul'da Alevîleri kışkırtan sen değilmisin Livaneli 0 0 Yanıtla
  • tax: Ölünün arkasindan saygi duyun unutmayin bu duyguyu herkes tadacak ama erken ama gec. 0 0 Yanıtla
  • 13: Ulkeyi bolmek isteyen mhp ve akp dir 0 0 Yanıtla
  • Tokat'taki Sebastapolis Antik Kenti Depremlerde Zarar Görmedi
    07:53 Tokat'taki Sebastapolis Antik Kenti Depremlerde Zarar Görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement