Başarılı Kaleci Zülküf'ün Gözü Yükseklerde - Son Dakika
Spor

Başarılı Kaleci Zülküf'ün Gözü Yükseklerde

Elazığspor'da, ligin 2. haftasında Ivesa'nın kırmızı kart cezası nedeniyle kaleyi devralan genç kaleci Zülküf, gözünü milli formaya dikti.

19.09.2013 11:20  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EMRAH GÖKMEN - Elazığspor'da, ligin 2. haftasında Ivesa'nın kırmızı kart cezası nedeniyle kaleyi devralan ve başarılı performansıyla kadronun vazgeçilmezleri arasına giren genç kaleci Zülküf, gözünü milli formaya dikti.

Diyarbakır'da 1988 yılında dünyaya gelen ve Erganispor'da futbol hayatına başlayan Zülküf Özer, o dönem PTT 1. Lig'de mücadele eden Mardinspor'a trasfer olarak profesyonelliğe geçiş yaptı.

Burada iki sezon görev aldıktan sonra 2009-10 sezonunun başında yine aynı ligdeki Adanaspor'a transfer olan Zülküf, bu sezon başında ise Elazığspor'a imza atarak kariyerinde ilk kez Süper Lig'de mücadele etme şansı yakaladı.

Zülküf Özer, dünyanın en uzun kalecisi olarak bilinen Vanja Ivesa'nın, ligin ilk maçında deplasmanda Akhisar Belediyespor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşmesinin ardından, Kardemir Karabükspor maçında kaleyi devraldı.

Maçta ilk 11'de sahaya çıkan ve başarılı bir performans ortaya koyan Zülküf, Elazığspor'un galip geldiği Kayserispor ve Torku Konyaspor maçlarında da kaleyi korudu. Bu maçlarda kalesinde 3 gol görmesine rağmen, kurtarışlarıyla takımının puanlar almasında pay sahibi olan Zülküf, kadronun vazgeçilmezleri arasında yerini aldı.

-"Allah'a şükür iyi gidiyoruz"

Bordo-beyazlıların 25 yaşındaki kalecisi Zülküf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eldivenleri bu kadar kısa sürede alacağını düşünmediğini, erken bir şans yakaladığını söyledi.

Şansını, elinden geldiği kadarıyla iyi değerlendirmeye çalıştığını belirten Zülküf, "Allah'a şükür iyi gidiyoruz, devamı da gelir. Biz işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu bizim mesleğimiz. Hafta sonu bir maç varsa 5 gün, 6 gün idman yapıyorsun. Bunlar sadece bir 90 dakika için. Bunları yaparken de elimizden geleni iyi yapmaya çalışıyoruz, iyi hazırlanıyoruz. Mükafatını da maçtan alıyoruz, Allah'a çok şükür" diye konuştu.

Normal antrenmanların dışında ekstra da çalıştığını dile getiren Zülküf, elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını, kendisine güvenenleri ve sevenlerini mahçup etmeyeceğini dile getirdi.

Zülküf Özer, en büyük hayalinin milli formayı giymek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Milli Takımın kalesini beklemek benim en büyük hedefim. Futbola başladığım günden beri böyle hayalim var. O ay yıldızlı formayı giymek istiyorum. En büyük hedeflerimden biri o. İnşallah nasip olursa biz de giyeriz. Nasip olursa en büyük hedefimize ulaşmış oluruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Başarılı Kaleci Zülküf'ün Gözü Yükseklerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement