Zürriyetsiz' Dediği İçin Öldürmüş - Son Dakika
Güncel

Zürriyetsiz' Dediği İçin Öldürmüş

Zürriyetsiz\' Dediği İçin Öldürmüş

Antalya'da ağabeyi Mehmet Aytekin'i pompalı tüfekle öldüren Hasan Aytekin, "Konuşmak için yanına gittiğimde bana 'zürriyetsiz' diye hakaret etti.

18.03.2016 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da ağabeyi Mehmet Aytekin'i pompalı tüfekle öldüren Hasan Aytekin, "Konuşmak için yanına gittiğimde bana 'zürriyetsiz' diye hakaret etti. Sonra tüfekle ateş ettim" dedi.

Antalya'da geçen 28 Aralık günü, Muratpaşa İlçesi Yıldız Caddesi'ndeki yöresel ürün satışı yapılan bir dükkanın önünde oturan 59 yaşındaki Mehmet Aytekin'in üzerine otomatik tüfekle ateş açıldı. Aytekin yaşamını yitirirken, yanındaki Hasan Tetik ağır yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Mehmet Aytekin'in kardeşi 51 yaşındaki Hasan Aytekin olaydan sonra polise teslim oldu. Tutuklanan Hasan Aytekin hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' ve 'ömür boyu hapis' cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında Hasan Aytekin ile öldürdüğü ağabeyinin avukatları hazır bulundu. Hasan Aytekin, öldürdüğü ağabeyiyle aynı zamanda bacanak olduklarını anlatan Hasan Aytekin, ağabeyi ile Döşemealtı ilçesinde 2005 yılında bir kooperatif kurduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu kooperatifin başkanı ağabeyim olmuştu. Arsa sahipleriyle 18 daire karşılığında anlaşma yaptık. Toplam 90 konut inşa edilecekti. Bunun 18'i arsa sahiplerine verilecekti. 72 daireyi üyelere verecektik. Ancak üye sayısı fazla olduğu için yeni bir yer arayışına girdik. Bunun üzerine ikinci bir kooperatif daha kurduk. İkinci kooperatifin başkanı ben olmuştum. Ağabeyim ile iki oğlu üç adet yeni otomobil, 25 dönüm bahçe aldılar. Yine Korkuteli yolunda villa arsası aldıklarını öğrendim. Bir oto galerisi açtıklarını, kooperatifin paralarının bu şekilde harcandığını öğrendim" dedi.

İkinci kooperatifin borçlarının üzerine kaldığını aktaran Hasan Aytekin, "Ağabeyime 'Sen kooperatifin paralarını çıkarların için kullandın. Beni de üyeleri de mağdur ettin' dedim. Bunun üzerine bana küfür etti" dedi. Olay günü ağabeyiyle konuşmak için yanına gittiğini anlatan Hasan Aytekin, "Ağabeyim yanına yaklaştığımda bana bakıp 'Gelme zürriyetsiz' dedi. Benim çocuğum olmadığı için hakaret etti. Ben bu sözü duyunca yanına gitmedim. Araçtaki otomatik av tüfeğimi alıp 30-35 metre mesafeden korkutmak amacıyla ayaklarına doğru ateş ettim" diye konuştu.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zürriyetsiz' Dediği İçin Öldürmüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement