Yunanistan'ın Ayasofya travması bir türlü geçmiyor! Ankara'ya küstah yanıt - Son Dakika
Politika

Yunanistan'ın Ayasofya travması bir türlü geçmiyor! Ankara'ya küstah yanıt

Yunanistan'ın Ayasofya rahatsızlığı bir türlü dinmiyor. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye yönelik yapılan küstah açıklamada, "Uluslararası toplum 21. yüzyılda bugünkü Türkiye'nın dini ve milliyetçi fanatizm çığırtkanlığını izlemektedir" ifadeleri kullanıldı.

25.07.2020 23:09  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un Ayasofya-ı Kebir Camii-i Şerifi'nin ibadete açılmasına tepki gösterme bahanesiyle İslam'a ve Türkiye'ye karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koyduğunu söylediği açıklamasına Yunanistan'dan yanıt geldi. Yunan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'yi dini ve milliyetçi fanatizm çığırtkanlığını yapmakla suçladı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasına Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada "Uluslararası toplum 21. yüzyılda bugünkü Türkiye'nin dini ve milliyetçi fanatizm çığırtkanlığını izlemektedir. Bu tür tutumlar kınanmıştır ve cevap vermeye değmez ve uluslararası toplumda bu tür söylemleri kullananları ve tetikleyenleri maruz bırakmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE, BAYRAK YAKILMASINA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan'ın, Ayasofya-ı Kebir Camii-i Şerifi'nin ibadete açılmasına tepki gösterme bahanesiyle İslam'a ve Türkiye'ye karşı düşmanlığını bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek," Yunan Hükümetinin ve Parlamento üyelerinin hasmane beyanatlarla halkı kışkırtmalarını ve şanlı bayrağımızın Selanik'te yakılmasına alenen izin verilmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Yunanistan\'ın Ayasofya travması bir türlü geçmiyor! Ankara\'ya küstah yanıt
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yunanistan'ın Ayasofya travması bir türlü geçmiyor! Ankara'ya küstah yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement