Acımız dinmiyor! Bir günde 8 sağlık çalışanı koronavirüse yenik düştü - Son Dakika
Sağlık

Acımız dinmiyor! Bir günde 8 sağlık çalışanı koronavirüse yenik düştü

Türk Tabipler Birliği, bugün 8 sağlık çalışanının daha Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Son 4 günde ise toplam can kaybı 18'e yükseldi.

20.12.2020 18:37  Güncelleme: 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve meslek odalarından edinilen bilgiye göre, bir günde 8 sağlık çalışanı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Bir günde Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanları şu şekilde:

ENFEKTE OLAN SAĞLIK ÇALIŞANI SAYISI ARTIYOR

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı her geçen gün artıyor. Her enfekte olan 15 kişiden biri ve her koronavirüs hastası 10 kişiden birinin sağlık çalışanı olduğu, toplam enfekte olan 1 milyon 900 bin kişinin 120 binini ise sağlık çalışanlarının oluşturduğu belirtildi.

Acımız dinmiyor! Bir günde 8 sağlık çalışanı koronavirüse yenik düştü

Son Dakika Sağlık Acımız dinmiyor! Bir günde 8 sağlık çalışanı koronavirüse yenik düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Doğrucu Davut: Birileri çıkar der ölsünler maaşlarını vergimizle ödüyoruz diye. Canlarını damı ödüyorsunuz 0 0 Yanıtla
  • Münüre Kınış : Bende 12 Kasımda Covide yakalandım.10gün hastanede yattım .Sağlık çalışanlarının yaşadıklarını onların yanında sizde yaşamadıysanız bilemezsiniz.Hiç birşey dışarıdan görüldüğü gibi değil. Birgün serumundan antibiyotik yapan hemşire hanımın sırtına elimi koydum ne kadar yorgunsun değil mi dedim.Önce titremeye sonra ağlamaya başlamaz mı hemşire hanım ilacı veremiyor o şekilde enjektörü bıraktı dışarıya kendini attı. Ben dakikalarca bekledim .Odalarina gidip ağlayıp ağlayıp geldi.Çok özür dilerim dedim .Çok doluydum bardağı taşıran son damla oldu sözleriniz dedi.Babasını kaybetmişler ,annesi yoğun bakımdaymış. Kendiside pozitif olmuş yeni süresini doldurmuş görevinin başına çağırmışlar. Bu sadece bir tanesi yaşadıklarımı yazdım ve paylaştım o evlere sığmayan düğünlerden, gezmelerden geri kalmayan insanların yüzünden onlar neler çekiyor sizde yanlarında olmadan bilemezsiniz.Hani şair "Kör olasın demiyorum,kör olmada gör beni "der ya .Insallah sizde bu hastalığı yaşamadan görürsünüz o kahramanların sizler için seve seve nasıl ölüme gittiklerini. 0 0 Yanıtla

Advertisement