Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mbwana Samatta İstanbul'a geldi - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mbwana Samatta İstanbul'a geldi

Fenerbahçe, yeni golcüsü Mbwana Samatta İstanbul'a geldi. Sarı-lacivertlilerin, Tanzanyalı forveti kısa süre içerisinde açıklaması bekleniyor.

23.09.2020 23:19  Güncelleme: 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe, yeni golcüsüne kavuştu. 17.5 milyon Euro bonservis bedeliyle İtalya Serie A ekibi Lazio'ya transfer olan Kosovalı golcü Vedat Muriqi ayrılığının ardından golcü arayışlarını sürdüren sarı-lacivertliler, Mbwana Samatta'nın transferini bitirdi.

Mbwana Samatta, Fenerbahçe için İstanbul'a geldi. Bu transferin kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor.

MBWANA SAMATTA KİMDİR?

Aston Villa ile 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Tanzanya asıllı golcü, geçtiğimiz sezon 44 maçta 12 gol attı ve 2 asist yaptı.

23 Aralık 1992'de tarihinde Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'da dünyaya geldi. Futbola 2010 yılında ülkesini takımlarından African Lyon'da başladı. Tanzanya'da Simba takımının da formasını giydikten sonra Kongo takımı TP Mazembe takımına transfer oldu.

Bu kulüpte 5 sezon oynadıktan sonra, 2016'da Belçika'nın köklü ekiplerinden Genk ile anlaşmaya vardı. Geçtiğimiz sezonun devre arasında 10.5 milyon euro bedelle Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'ya transfer oldu.

Kariyerinde 249 maça çıkan 27 yaşındaki Tanzanyalı forvet, 98 gol attı ve 27 asist yaptı. Tanzanya Milli Takımı'nın da formasını Samatta, milli formayla 51 maça çıktı ve 18 gol kaydetti.

Fenerbahçe\'nin anlaşmaya vardığı Mbwana Samatta İstanbul\'a geldi

Son Dakika Spor Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mbwana Samatta İstanbul'a geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Fenerli : Bunu bende transfer ederdim bu adam iş yapamaz bakin göreceksiniz boş bir transver 8 6 Yanıtla
  • hahaha: adam belçikada başarılı olmuş sadece ingilterede yerlerde süper ligdede başarılı olamaz bildigin çöp 3 8 Yanıtla Gereksiz : Gs yi dağıtan adam değil mi bu 0 1 babAKO: sene sonunda görürsün sizi böyle kandırırlar işte 0 0
  • teknisyen: fenev hep yan yollarda hep kaos yaratarak malı götürme derdinde bide işe yarasa gülmeyecek cümle alem.bence buda bedelsiz gelmiştir:) 4 6 Yanıtla
  • yoksul: boş işler fener ne yaparsa yapsın hepsi boş 4 6 Yanıtla
  • Yapma be baskan ) : Ya arkadas nerden buluyorsunuz boyle adamlari bi bienvenu vakasi daha geldi basimiza desene bu senede yalan olduk 5 4 Yanıtla
  • kazakdancer: Gs nin Etobur un dan iyidir :) 2 4 Yanıtla
  • NOKTA: BUKADAR FUTBOLCU GETİRMEYE BUSENEDE ŞAMPİYON OLLAMASSA SENEYE KULÜBÜ SATARLAR 4 2 Yanıtla
  • GANDİ.: 44 maç 12 gol,bence süper golcü almış fener,ANKARA BENİ BULSUN. 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.


Advertisement