Fenerbahçe'nin eski başkanı Metin Aşık, hayatını kaybetti - Son Dakika
Spor

Fenerbahçe'nin eski başkanı Metin Aşık, hayatını kaybetti

Fenerbahçe'nin 1989-93 yılları arasında başkanlığını yapan spor adamı Metin Aşık, hayatını kaybetti. Aşık'ın rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

28.05.2019 20:16  Güncelleme: 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1989-93 yılları arasında Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı yapan Metin Aşık, yaşamını yitirdi. Aşık, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Fenerbahçe, Metin Aşık'ın başkanlığı döneminde 1 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştı.

FENERBAHÇE KULÜBÜ TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Kulübümüzün eski başkanlarından, camiamızın değerli ismi Metin Aşık'ı kaybettik. Fenerbahçemize çok değerli hizmetlerde bulunmuş kıymetli başkanımız Metin Aşık'a Allah'tan rahmet; değerli ailesine ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz. Mekanı cennet olsun." denildi.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Metin Aşık, hayatını kaybetti

METİN AŞIK KİMDİR?

Metin Aşık eski spor adamı. Bir dönem Fenerbahçe başkanlığı da yapmıştır. Metin Aşık 1989-93 yılları arasında Fenerbahçe'de başkanlık yapmıştır.Onun döneminde Fenerbahçe 1989-90 ve 1991-92 sezonlarında 2., 1990-91 ve 1992-93 sezonlarına 5. olmuş, 1990 yılında Beşiktaş'ı 3-2 yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştır.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Metin Aşık, hayatını kaybetti

Metin Aşık döneminde Todor Veselinovic, Ömer Kaner, Guus Hiddink, Erol Togay, Tınaz Tırpan ve Jozef Vengloš teknik direktörlük görevlerinde bulunmuştur. Tanju Çolak, Engin İpekoğlu, Semih Yuvakuran, Candido Gerson ve Dzoni Novak gibi yıldızları Fenerbahçe'ye transfer etti. Futbol takımı döneminde şampiyonluktan uzak kalırken, önemli galibiyetlere ( Galatasaray'a karşı 3 sezonda 3 kez 5 gollü galibiyet, UEFA Kupası'nda iki kez ikinci tura yükselme, Harald Schumacher'in jübilesinde Bayern Münih'e 3-2'lik galibiyet) ve ağır yenilgilere (kendi sahasında Aydınspor'a 6-1, Beşiktaş'a 5-1, Galatasaray, Beşiktaş ve Sarıyer'e 4-1, Avrupa Kupaları'nda Slovak Sigma Olomouc'a 7-1) uğradı.

Fenerbahçe'nin eski başkanı Metin Aşık, hayatını kaybetti

Basketbol takımı ise 1990-91 sezonunda Deplasmanlı Lig tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca 1990 ve 1991'de iki kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

Fenerbahçe\'nin eski başkanı Metin Aşık, hayatını kaybetti

Son Dakika Spor Fenerbahçe'nin eski başkanı Metin Aşık, hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Fatma KALENDER: Müslüman ise Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 14 9 Yanıtla Neco: Allah ta senin cezanı versin. 5 6
  • Fatma KALENDER: Müslüman ise Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun 11 8 Yanıtla Sarı: Nasıl 0 0
  • Eda: Allah Rahmet eylesin başkanım 11 0 Yanıtla
  • Yorgun: Fatma hanım ne demek musulman ise senin gibi dinçiler trkiyede işi yok 2 7 Yanıtla
  • Rizeli: Her canli ölümü tadacaktır. 7 0 Yanıtla
  • ist: istanbulu beraber yönetelim diyor imamoglu belediyeye girer girmez kapıları kırın bilgileri toplayın koleksiyon yapıyo ya ondan o bilgileri kullanacagından degil 0 0 Yanıtla
  • AHA BURAYA YAZIYORUMM: tanju da her yerden cıkıyor arkadaş :) 0 0 Yanıtla
  • şakir: ah azizim ah 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement