Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu - Son Dakika
Spor

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FB TV'de "Camiaya Sesleniş" programında sarı-lacivertlilerin mali durumuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Ali Koç, Fenerbahçe'nin borcunun 621 milyon euro olduğunu duyurdu.

24.07.2018 22:02  Güncelleme: 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonunda seçim sürecinden mali duruma kadar pek çok konuda açıklamalarda bulundu. Ali Koç, "Borcumuzun 400 milyon euro olduğu söyleniyordu. 31 Mayıs 2018 itibariyle bizim borcumuz 621 milyon euro. Kura vurursak 3.2 milyar TL. Bu borçların 2.2 milyarı kısa vadeli. 1 yıl içinde ödenmesi gerekiyor. Borçların 1 milyar TL'si uzun vadeli." dedi.

İşte Ali Koç'un açıklamalarından satır başları:

"Dertleşeceğiz, kafamızdakileri aktaracağız, son yarım saat taraftarlarımızdan gelen soruları alacağız, inşallah güzel bir program olur. Bu ilk defa oluyor. Sürç-i lisan olursa, arzu etmediğimiz bir durum olursa özür dileriz. Bizim en önenli prensibimiz şeffaflık. Camiaya Sesleniş olarak adlandırdığımız programlar, ayda bir ya da iki ayda bir mutlaka olacaktır. Bu bağlamda soruları cevaplamaya çalışacağız."

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

"FENERBAHÇE CAMİASI DEĞİŞİKLİK İSTİYORDU"

"Gelir gelmez 2 denetim başlattık. Hukuki ve mali denetim. Hukuki denetim sonuçlandı. Mali denetim ise eylül sonu, ekim başı ortaya çıkacak. Camiaya sunulacak. 50 gün oldu. Fenerbahçe seçim öncesinde tarihi bir seçim yaşayacak demiştik. Katılım oranları ve sandık sayısıyla tarihi bir seçim olacak demiştik ve bunu yaşadık. Fenerbahçe camiası sadece Fenerbahçe'yi sevenlere değil, Türkiye'nin tamamına hitap ettiği bir seçim süreci oldu. Seçim sürecini camiamıza yakışır bir şekilde geçirdiği için herkese teşekkür ederim ve bu seçim sürecinde taraftarlara teşekkür ederim.

Seçim sonucu da tarihi oldu. Bir taraf kazanacak ama farklı olacak demiştik. Bu ne demekti? Camianın zihniyet değişimine olan arzusunu dile getirdi. 20 yıldır süre gelen bir başkanlık, yönetimler, iyi veya kötü günler, tarihi işlerin yapıldığı zamanlar ama olumlu olumsuz bir çok şey söyleyebiliriz. Fenerbahçe camiası değişiklik istiyordu, biz de bunu istiyorduk. Seçim sonuçları ile de felsefe değişikliğimizi anlattık."

"HESAPLARDA TEK BİR KURUŞ NAKİT YOKTU"

"Kampanya süresince söylediklerimizden yapabildiklerimiz var, yapmak isteyip de bazı nedenlerden dolayı yapamadıklarımız var. Sadece Fenerbahçe değil, Türk futbolunun mali açıdan sürdürülemeyeceğini, mali anlamda Avrupa ile yarışamayacağımızı söylemiştik. Toz pembe olduğunu, iyi olmadığını bilerek söyledik. Geldiğimizde gördüğümüz tablo olumsuz anlamda beklediğimizden daha fazla kötü çıktı. Bugün anlatacaklarımız Fenerbahçe camiasının bilmesi gereken bir şey.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

Hiç bir banka hesabımızda, bir kuruş harcayacak naktimizin olmadığını gördük. İhtarlar ve hacizler gelmeye başladı. Geri dönük aylardır ödemelerin yapılmadığını, banka ve factoring şirketleri kapımıza geldiler. Toz pembe beklemiyorduk ama bu kadar kötü durum beklemiyorduk.

Nakit akışının da neredeyse hiç olmadığını gördük. Hangi konuya el atsak temlik edildiğin, ipoteklendiğini gördük. Bugün herkesin anlayacağı dilden bahsedeceğiz. Kimseyle hesaplaşmak için bunu yapmıyoruz. En büyük vefayı Fenerbahçe hak ediyor."

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

"FENERBAHÇE'NİN BORCU 621 MİLYON EURO"

Fenerbahçe'nin 31 Mayıs 2018 itibariyle borcu 621 milyon euro (3.2 milyar TL) 400 milyon euro olduğu söylenmişti.

Kısa vadeli borçlar: 2.2 milyar TL (Bir yıla kadar ödenmesi gerekiyor)

Uzun vadeli borçlar: 1 milyar TL

Umarım denetimden sonra daha büyük bir borç çıkmaz.

Bizden önceki yönetim 400 milyon euro olduğunu söylüyordu. Yüzde 54'lük fark var.

Kısa vadelinin en kısaları bizde. 2.2 milyar TL'lik borcun 820 milyon TL'lik kısmı haziran-eylül arasında ödenmesi gerekiyordu. 270 milyonluk kısmı gelir gelmez ödenmesi gerekiyordu. Vadesi geçmiş ya da haziranda ödenmesi gereken. Ürkütücü değil mi?

Finansal borçlarımız 340 milyon euro (1 milyar 770 milyon TL)

Faktoringe ayrı parantez açmak istiyorum. Ne demek? Alacağın kırdırılması. İki türlü var, finansal faktoring. Bir de grup içi faktoring var.

Grup içi faktoring derken - A.Ş. arasındaki işlemler. Çek kırdırma işlemleri yani.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

Fenerbahçe'nin aslında olumsuza giden mali yapısının güzel bir ifadesi. 2015/2016'da başlamışız 3 yılda 521 milyon TL'lik işlem yapmışız. Genelde 3 ayda ödememiz gereken işlemler. Geldiğimiz noktada 98 milyon 4 ay içinde ödenmesi gereken rakamdı. Günlük işlemler için kullanıldığını görüyorsunuz. 2015/2016'da yüzde 21 ile 31 oran var, ortalaması 26, piyasalarda 22. 2016/2017'de 21 ve 48 arası işlem yapmışız. Ortalama 31. Referans 24. 2017/2018'de 26 ve 49 arası, ortalama 36. 300 milyonluk işlem yapmışız. Piyasada referans 26. Piyasanın yüzde 10 üzeri işlem yapmışız.

Faktoring şirketleriyle konuşuyoruz. Bazıları sağolsun esneklik sağlıyor. İyi niyetli davranan şirketlere teşekkür ediyorum. Gereken desteği vermeyip üstümüze gelenler de var. Biz de bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz. İsterlerse haciz işlemi başlatsınlar. Usul konusunda sıkıntılar olduğunu düşünüyoruz. Paranızı ödemeyeceğiz demiyoruz, anlayış istiyoruz. İkisi işi çok farklı noktalara götürdüler, biz de ona göre bir pozisyon alacağız.

Sportif faaliyetlere bakınca 198 milyon TL'lik yani 38 milyon euroluk borç var. Futbol, basketbol ve diğer branşlarda olan borçlar. Doğal olarak en yükseği futbolla. Bize futbolculara hiç borç olmadığı söyleniyordu. 81 milyon TL geçen yıldan A takım futbolcularına kalan borç. Üstüne 18.8 milyon TL menajer borçları var. Yine o sezona tekabül eden. 100 milyon ediyor. 41 milyon da geçmişten kalan borç var. Futbolculara hiçbir borç yoktur sözü doğru değil. Basketbolda da 48 milyon TL. Final Four bilet paraları ödenmemiş.

UEFA'dan temiz kağıdı alabilmek için bütün borçları ödedik. 15,5milyon euro'yu ödedik. En kısa zamanda basketbol şubemize ödeme yapacağız. Obradovic'e mahcubum. Daha önce ödeyeceğimizi söylemiştik.

Devlete de 43.4 milyon euroluk borcumuz var. Bu konuda çalışıyoruz. Vergi affından yararlanmak için her detaya bakıyoruz.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

Peşin tahsil edilmiş gelirler... Ülker Stad isimi hakkından gelen 175 milyon TL var. Ya her yıl ödersiniz ya da peşin ödersiniz. 76.3 milyon euro'luk kalemler alındığı ilk seneden harcanmış. Ülker Stad isim hakkı, Ülker Arena üst kullanım hakkı, reklam ve tribün isim hakları...

Temlikler... Tribün gelirleri, loca gelirleri, TFF yayın gelirleri, Spor Toto gelirleri, Fenerium'un alacakları... 2021'e kadar tüm tribün gelirlerimiz, kombine gelirlerimizin 180 milyon TL'si temlik edilmiş. Keza loca gelirlerimiz 2023'e kadar, TFF yayın gelirleri 2023'e kadar... 1,36 milyar TL'lik gelirimiz direkt olarak finans kuruluşlarına gidecek.

1,36 milyarın 400 milyon TL'si 2018/2019 sezonuna ait, bunların hepsi temlik edildiği için yönetimimiz bunu kullanamayacak. Önümüzdeki yıllar 1,36 milyar TL'lik gelir üretene kadar bunları biz görmeyeceğiz.

Gayrimenkuller de söz konusu. Gayrimenkullerin tüm borçları kapatacağı söyleniyordu. Baktığımız zaman tüm gayrimenkullerin hepsinde ipotek var. 1,4 milyar TL'lik ipotek verilmiş.

Finansal kurumlara toplam borç: 1.77 milyar TL. Bu borcun yıllık yaklaşık faizi 450 milyon TL. Bu maliyet de yıllık ciromuzun %50'sinin üzerinde.

Seçim sürecinde gayrimenkul şirketi değiliz, spor şirketiyiz demiştik. Şu an bazı gayrimenkullerimizi borç çekip alıyoruz, sonra ipotek verip borç alıyoruz. Gayrimenkuller de bunu karşılamıyor.

Toplam borç 3.2 milyar TL, 2018/2019 sezonu için öngörülen faaliyet giderleri 0,9 milyar TL. Toplam yükümlülük 4.1 milyar TL.

Gelelim hisse rehinlerine... Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sahip olduğu hisse değeri yüzde 67.07. Bankalara rehin edilen kısmı 30.8. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün direkt sahip olduğu hisse oranı 36.24. Yani hisselerin çoğunluğu artık bizde değil. Borçları ödeyemezsek hakim ortaklığı kaybediyoruz. Bu borçları ödenmezse başka sermaye grubunun altına girmiş oluyorsunuz.

HUKUKİ KONULAR

88 tane davamız var, 22'si Futbol A.Ş.'de, 66'sı FBSK'de. Yaklaşık 64 milyon. Ana sorun eski futbolcularla olan davalar.

SERMAYE ARTIŞI

Bu konu seçim sürecinde aşağılanmıştı. Benim kulüpten hisse alacağım söylenmişti. Hiçbir şey yapılmadı dendi. İyi niyetli tenkit edenler bilsin. Sermaye artırımı en iyi şartlarda 5 ila 7 hafta sürer. Görüşmelerimiz oldu. SPK'nın onayını bekliyoruz. Mevcut sermaye 28 milyon 280 bin. Öngörülen artırımla birlikte 353 milyon 500 bin. Burada hakim ortak dernek. Diğer ortaklarımız yatırımcılar. Amacımız 350 milyonluk aktarımın Fenerbahçe Futbol A.Ş.'ye girmesi için başvurduk. Hibe olarak derneğe girecek. Şahsım adına değil. Hibe edilen 50 milyon dolar. Yapabileceğim bu. Sadece nefes aldıracak, buna çok ihtiyacımız var. Bütün problemleri kesinlikle çözmeyecek.

Bazı küçük hissedarlarımız bana kızıyor olabilir, hisseler düşüyor diye. Uzun vadede çok daha sağlıklı ve hisselerin değerini artıracak.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

İlave kaynaklar da gerekiyor. Ne yaptık? Yönetim kurulu kefaleti ile 50 milyon dolar'lık yeni kredi. Tasarruf tedbirli faktoring kredisi 50 milyon dolar. (Düşük faizli) Uzun vadeli kredi 120 milyon dolar (Düşük faizli) Yeni sponsorluk ve reklam gelirleri 20 milyon dolar.

Bu konuda da tenkit alıyoruz. Bu geceden sonra umarım anlayacaklar. Sponsorluklar için kurduğumuz bağlantılar var. Kuracaklarımız var. Hali hazırda 20 milyon dolar'lık sponsorluğu garantiledik. Bunlar da yakında açıklanacak.

Dünyada sponsorluk konusunda 25. kulübüz. Fena değil. Hedefimiz 3 senede 15. sıraya yükselmek. Hızlı koşmak lazım, diğer kulüpler de koşuyor. Bugünden yarına olacak şeyler değil. Şu an günü kurtarmaya çalışıyoruz.

Sosyal medya marka yönetimi için çok önemli. Gençlerle iletişimi sosyal medyadan yönetiyoruz. 4129 Grey'le bir anlaşma yaptık, 19 Temmuz'da kampanyamızla başladık.

FUTBOLCU DEĞERLERİ

Beşiktaş çok iyi satışlar yapıyor. Genele bakınca transfer politikaları, bu sene şampiyon olalım sonra bakarız şeklinde. Yurt dışında çok pahalı oyuncular almak. Avrupa'nın en yaşlı ligiyiz. En yaşlı yabancıların oynadığı ligiz. En az da öz kaynaktan futbolcu yetiştiren ligiz. Bu sürdürülemez. Bunun içinden çıkmak zorundayız. Son 13 yıldaki transfer faaliyetlerimizden futbolcuların değeri yüzde 33 düşmüş.

Son 13 yılda 105 milyon euro'luk satış yapmışız 286 milyon euro'luk alış yapmışız. 181 milyon euro'luk zararımız var. Bu rakamın yer değiştirmesi lazım. Bunun maliyeti var. Geliriniz yok. Finansman maliyeti 105 milyon euro. Toplam zarar 286 milyon euro.

13 sene önce 90 milyon euro'ymuş değerimiz. En yüksek 195 milyon euro olmuş. Şu an 60 milyon euro'ya düşmüşüz. Bu çok çarpıcı bir rakam. Niye sürdürülemez olduğunu, niye oyuncu yetiştirmemiz gerektiğini anlatıyor. Ya biz oyuncuları oynatamıyoruz ya verim sağlayamıyorlar. Bize geldikten sonra değerleri düşüyor.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

STAT

Stadımızda 48 bin kişilik kapasite var. Toplam satılamayan 7 bin 586. Satılabilir bilet sayımız 40 bin 444. Bugün biz bu biletlerden 38 bin 716'sını sattık. Bunları bin 489'u öğrenci tribünü. Hala satılabilir bilet var. Toplamda bunun dışında 239 satılabilir kombinemiz var. Çok teşekkür ediyorum. Geçen sezonun tümünde 46 milyonluk bilet satmışız. Şu anda 102 milyonluk satışımız var.

Öğrenci tribününe dikkat çekmek istiyorum. Yönetim olarak orada bir maç izleyeceğiz. Feyenoord maçında tatsız olay yaşandı. 100-110 kişi öğrencilerimizi rahatsız ettiğini, tehdit ettiğini gördük. Baskı yaptıkları konusunda öğrenciler bize geldi. Buna çok önem veriyorum. Bu kesinlikle devam etmeyecektir. Biz örnek kulüp olmak istiyoruz. Fenerbahçe'yi gençlere yakınlaştırmak istiyoruz.

FENERIUM

Fenerium'da güzel şeyler oluyor, çok daha güzel şeyler olacak. 2016/2017'de ciddi düşüş olmuş. İnşallah biz bunu kıracağız, ileride rekor satış da yapacağız. Geçen sene ilk 5 günde 20 bin satılmışken bu sene 41 bin satmışız. 20 bin forma da iş adamlarından sipariş aldık, o dahil değil henüz.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

STADYUM TURU

Stadyum turumuz var. Lansmanını yapmadık, günde 10 tur var. Her ay çekiliş yapıp, 2 kişi yönetim locasında maç izleyecek, imzalı forma vereceğiz.

TFF CEZALARI

Çok moral bozuyorum diye tweetler alıyorum. Geç kaldık. Daha soru cevaba geçeceğiz TFF cezalarına gelmek istiyorum. 2017/2018'de 43 maça çıkmışız, bunların 20'sinde ceza yemişiz. Toplamda 4.7 milyon TL'lik ceza yemişiz. Bu 25 bin forma demek. Kar olarak bakınca 50 bin forma demek. Hem ekonomik olarak hem de taraftardan uzak kalma kısmı var. Bu 4.7 milyonun 1.8'i Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında yediğimiz ceza. Biz örnek kulüp olmak istiyoruz. En azından 4 büyükler arasında en az ceza yiyen kulüp olmalıyız. Sporun gerçek ruhunu yansıtmak durumundayız. Nefret, şiddet ve küfürden uzak kalmalıyız. Radikal uygulamalara gideceğiz bu konuda. En büyük hayallerimden birisi küfürsüz stat projesidir. Görevde olduğum sürece de bunun için uğraşacağım. Hem sporda hem spor dışında örnek olmalıyız.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

Feyenoord maçında yaşananlar beni çok üzdü. 3-0 öndeyken takımımız desteklemek varken başka takım aleyhine yapılan tezahüratlar hiç hoşuma gitmedi.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

FİNANSAL FAIR-PLAY

Transfer yapmamızı ciddi anlamda zorluyor. Aslında kulüpler için fırsattır. Doğru uygulanırsa netice vermektedir. UEFA yetkilileriyle görüştük. Tüm kulüpler dönüşümü yapıyor, sağlıklı konuma geliyorlar. Finansal fair-play de çocukluk aşamasında. Bugün bir gerçek var ki Türk takımları nasibini aldı. Biz de onlardan biriyiz. 2015/2016'da -30 yapmamız gerekirken aşağı yukarı yapmışız. 2017/2018'in henüz rakamları yok. 2018/2019'da en az 30 milyon euro kar yapmamız gerekiyor ki hesapları tutturabilelim. Mucize bir sezon geçirip önümüzdeki sezonu +30'la kapatmamız lazım. Sponsorluklar, fedakarlıklar, seferberlik derken hep bu yüzden bunu söylüyorum. Ekim ayında görüştüğümüz zaman sonuçta biz yeni bir yönetimiz. Bu tabloyu düzeltmemiz lazım. Avrupa'ya gidememe tehlikemiz var. Şampiyon olsak da olmasak da bir Avrupa tehlikesi bizi bekliyor. Bize kızıyorlar niye transfer yok diye. Sattığımız kadar alabiliyoruz. Türk spor kulüpleri çok büyük sıkıntı altında. Belki en iyi durumdaki Beşiktaş, transfer politikaları sayesinde.

Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

TRANSFER MÜJDESİ

En fazla 23 oyuncu kaydettirebiliyoruz UEFA'ya. Transferler ne oldu derken bu bir hatırlatma olsun. Her şeye rağmen çok yakında imkanlarımız dahilinde transfer konusunda sürprizlerimizin olacağını söyleyebilirim ama daha çok geleceğe yönelik oyuncu transfer edeceğiz. Tecrübeli oyuncular da almamız gerekiyor tabii. Umarım yakında size güzel haberler verebilirim. Bugüne kadarki transferlerimize bakınca ciddiyetimizi görürsünüz. Barış'ın, Berke'nin, Ferdi'nin neler yapabileceğini göreceksiniz. Altınordu futbolcularını çok iyi yetiştiriyor. Onları bir kez daha tebrik ediyorum. Birkaç tane tecrübeli oyuncu almamız gerektiğini biliyorum. Bu konuda da yakında haberler vereceğiz.

FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ

Ne cesaret valla, tebrik etmemiz lazım. Bizim kendi üniversitemiz var. Ne kadar zor olduğunu bizzat biliyoruz. Bu çok önemli. Bilgi vermek istiyorum. YÖK'e gidip erteleme istedik. Öğrenci alımı konusunda süre istedik. 5 fakülteli hak almışız. 2 kampüs olacağını söylemişiz. 821 öğrenciyle başlayıp 3819 öğrenciye ulaşacağımızı söylemişiz. Bir bina kiralamışız. Yıllık bedeli 16 milyon TL. 10 yıllık anlaşma yapmışız. 160 milyon TL. 61 personelimiz var. Bu arkadaşlara 745 bin TL maaş ödüyoruz aylık. 1 Eylül itibariyle 33 kişiye daha söz vermişiz. Hayret ettik. YÖK'e koştuk, YÖK başkanına binlerce kez teşekkür ediyorum. Anlayışla karşıladılar, ivedi karar aldılar. Salı günü gittik, çarşamba kılavuz basılacaktı. Bir gün geç gitsek dönüşümüz olmayacaktı. Ötelemiş durumdayız. Neyi gerçekçi bulmadık? Koç Üniversitesi'nin ilk 5 yıldaki öğrenci sayıları... 90'la başlıyor. Biz ilk yıldan 821'le başlıyoruz. Ondan sonra daha önemlisi Fenerbahçe'ye yakışan eğitim veremeyeceğimizi gördük. Fiziksel olarak kampüsün hazır olmayacağını gördük. Projeksiyonu gerçekçi bulmadık. Bu iş için YÖK'ten yardım istedik, sağ olsunlar yardım ettiler. Vakıf olarak 50 milyon TL'lik mal varlığımız olması gerekiyor. Biz bunu hisse senedi vererek yapmışız, para, arsa, villa, daire vermişiz. Ne kadar para toplamışız? 1.37 milyon TL. Fenerbahçe, üniversiteyi 1.4 milyonla kurmak üzere yola çıkmış. Ne başkan ne de yönetim katkıda bulunmamış. Düşünebiliyor musunuz? Bir tek Vefa Bey, 600 bin TL bağışlamış. Onu da yönetimde saymıyorum. Bunu devam ettirmemiz mümkün değildi. Bundan sonra ne yapabileceğimizi anlamaya çalışıyoruz.

Ali Koç Fenerbahçe\'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu

Son Dakika Spor Ali Koç Fenerbahçe'nin Borcunun 621 Milyon Euro Olduğunu Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • TUNÇ06: HAngi takım yönetici böyle açıklama yaptı ? söyleyin ? borç var tabiğ senin görevin de ödemek işine gelmiyorsa istifa et yürü git...Ayıptır aile sırrı verilmez dışarı ..baktınki iş yapamıyacaksın geçmişe çamur at insanları kışkırt yuh be...plastik sandelyelerden koltuklara geldin efendi... 9 23 Yanıtla
    Adanali: Kes lan sesini kolaysa git sen ode boş boş konusma 3 2 Fbli: Sen Aziz Yildirimsin değil mi, itiraf et. Onun tarzi bu, hadi söyle.. 0 0
  • GS,BJK,: Daha beter olun 8 12 Yanıtla
  • Beşiktaş: Desenize fenevbahce cumhuriyeti köy olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.üzüldümmü haa haa haaaa çok üzüldüm 7 12 Yanıtla
    FENERBAHCE: Siz once kendinize bakin oyuncularinizin parasini odeyemiyorsunuz fabriyi satip odeyeceksiniz tabi bi kismini 2 0
  • mustafa: öde cebinden başkan bu büyüklüğü fenerbahce sevgisini tüm ülkeye göster senin için para değil bu rakam 2 17 Yanıtla
  • İsimsiz: Daha beter olun İNŞAALLAH 8 9 Yanıtla
    İz: İşte bu yüzden senin gibilere isimsiz böyle insanlarada Ali Koç diyorlar 0 0 İz: İşte bu yüzden isimsizsin 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement