Askerin Gözyaşları

Son Güncelleme:

Amasya'da dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişi memleketleri Sinop'ta toprağa verildi.

Amasya'da dün meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 kişi memleketleri Sinop'ta toprağa verildi. Kazada annesi, dayısı ve kardeşini kaybeden 20 yaşındaki asker Hüseyin Ak'da katılarak gözyaşı döktü.


Sivas 5'inci Eğitim Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan çocuklarının yemin törenine katıldıktan sonra dün memleketleri Sinop'a dönmek için 21 yaşındaki Cemil V. yönetimindeki 57 AH 606 plakalı otomobil ile yola çıkan 5 kişi, Amasya'nın Ezinepazar mevkiinde kaza yaptı. Kazada vatani görevini yapan Er Hüseyin Ak'ın annesi Fadime Ak (40), kardeşi Hasan Ak (18), dayısı Orhan Taşkın (45) ve aynı yerde askerlik yapan Hüseyin Küçük'ün annesi Fatma Küçük hayatını kaybetti. Sürücü V. ise ağır şekilde yaraladı. Kazada hayatını kaybeden aynı aileden 3 kişi Sarıyer Köyü'nde toprağa verildi. Cenazeye Sinop Vali Yardımcısı Yaşar Dursun Yılmaz ile izinli olarak memleketine gelen Hüseyin Ak ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazının ardından cenazeler aile mezarlığında toprağa verilirken, Hüseyin Ak tabutların başına gelerek gözyaşı döktü.


Diğer taraftan kazada hayatını kaybeden Hüseyin Küçük'ün annesi Fatma Küçük'de Belören Köyü'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kaynak: DHA