Bosnalı Gençlerden Bursa'da İlahi Konseri

Son Güncelleme:

Fatih Sultan Mehmet Korosu, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde verdiği konserle Bursalılara unutulmaz dakikalar yaşattı

Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda gerçekleştirilen konserde, Boşnak, Hırvat ve Sırp gençleri seslendirdikleri ilahilerle Bursalıları keyifli anlar yaşattı. Çaldıkları enstrümanlarla dinleyenlerden büyük alkış alan gençler, Türkçe ve Boşnakça ilahiler söyleyerek Bursalılara duygusal anlar yaşattı. Vatandaşların da ilahilere eşlik ettiği konserde Fatih Sultan Mehmet Korosu dinleyenlerden büyük alkış aldı.


Konserin sonunda Bosna Hersek'ten Bursa'ya gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu'na teşekkür eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, Bosnalı konukların kendilerine muhteşem bir gece yaşattığını söyledi. Bursa'nın, büyük bir medeniyet olan Osmanlı Devleti'nin kurulduğu topraklar olduğunu hatırlatan Pala, "Gittiği her yerde adalet, hukuk dağıtan Osmanlı Devleti'nin kurulduğu Bursa'da 6 padişah bulunmaktadır. Bursa'nın bir kolu Balkanlarda, bir kolu Kafkaslardadır. Yüzü kıbleye dönük Türkiye'nin Bursa'sında Bosnalı kardeşlerimizi misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.


Koro şefi Mehmet Bayraktari ise Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe ve tüm yöneticilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti. Bayraktari, Bursa'nın kendileri adına çok farklı anlamlar taşıyan bir şehir olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Mehmet Semih Pala tarafından konuklara İznik Çinisi hediye edildi. Koro Şefi Bayraktari ise Saraybosna'nın Ilıca Belediyesi'ni tanıtan bir kitabı Mehmet Semih Pala'ya takdim etti.

Kaynak: Bültenler