Devlet Tiyatroları'ndan 35 Yeni Oyuna Prömiyer

Son Güncelleme:

Devlet Tiyatroları 19 ildeki 54 yerleşik sahnesinde 35 yeni oyuna prömiyer yapacak.

Devlet Tiyatroları 19 ildeki 54 yerleşik sahnesinde 35 yeni oyuna prömiyer yapacak. Ekim ayında 66 değişik oyunla 606 temsil vermeye hazırlanan Devlet Tiyatroları, 1 Ekim'de perde açacak.


Programa göre, temsil edilecek oyunlar ve sahneleri şöyle olacak:


-Ankara DEVLET TİYATROSU-


Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde, Haldun Dormen'in yazıp yönettiği ve Devlet Tiyatroları'nda ilk kez 1 Ekim Cumartesi günü sahnelenecek olan "Kantocu" adlı müzikal; 2-13 Ekim tarihleri arasında da seyirciyle buluşacak.


Akün Sahnesi'nde, 1 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapacak olan "Barış" 2-9; 18-22 Ekim tarihleri arasında da temsil edilecek.


Nazım Hikmet'in "Memleketimden İnsan Manzaraları"ndan "On Bir Tablo"su 11-15 Ekim tarihleri arasında aynı sahnede izlenebilecek.


"Camdan Kalp" adlı çocuk oyunu 16, 23 ve 30 Ekim tarihlerinde Akün Sahnesi'nde izlenecek.


"Yastık Adam" adlı oyun da 24-29 Ekim tarihleri arasında aynı sahnede izlenebilecek.


-İstanbul DEVLET TİYATROSU-


Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, 1 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapacak olan Gyula May'ın yazdığı, Özdemir Nutku'nun çevirdiği, Hakan Boyav'ın yönettiği "At", 2-16 Ekim tarihlerinde; "İmparatorluk Kuranlar" ise 18-23 Ekim tarihlerinde izlenebilecek.


-İzmir DEVLET TİYATROSU-


Konak Sahnesi'nde "Satıcının Ölümü" 1 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapacak. Oyun, 2-16 Ekim tarihlerinde seyirciyle buluşacak.


Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde, "Romeo ve Juliet" de 1 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapacak, 2-30 Ekim tarihleri arasında izlenebilecek.


-Adana DEVLET TİYATROSU-


H. Ö. Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde 1 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapacak olan "Bir Şehnaz Oyun" 2-9, 25-30 Ekim tarihlerinde izlenebilecek.


- Antalya DEVLET TİYATROSU-


Haşim İşçan Kültür Merkezi DT Sahnesi Küçük Salon'da "Küçük Adam Ne Oldu Sana" 1 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapacak. Oyun, 5-8, 12-15, 19-22 Ekim tarihlerinde izlenebilecek.


Çocuk oyunu "Don Kişot" da 9, 11, 23, 25 Ekim tarihlerinde temsil edilecek. - Ankara

Kaynak: ANKA