Hastane Duvarları Genç Fırçalarla Buluştu

Son Güncelleme:

Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi'nin çocuk polikliniği koridorlarına çizgi film kahramanlarının resimleri çiziliyor.

Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi'nin çocuk polikliniği koridorlarına çizgi film kahramanlarının resimleri çiziliyor.


Hastane yönetiminin talepleri doğrultusunda Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi 3. sınıf öğrencileri tarafından "Yetenekli gençlerle çocuklar için el ele" uygulaması başlatıldı.


Öğrenciler, uygulama kapsamında öğretmenleri Selçuk Aslan ve Duran Demirkol gözetiminde, hastanenin çocuk polikliniği duvarlarına çizgi film karakterlerinin resimlerini çizmeye başladı.


Güzel Sanatlar öğretmeni Selçuk Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 öğrenciyle başladıkları duvar resimleri çalışmasını bir haftada bitirmeyi planladıklarını bildirdi.


Çalışmanın öğrencileri için de uygulama imkanı sunduğunu ifade eden Aslan, şunları kaydetti:


"Hastane yönetimi tarafından bütün boya ve gereçleri alınarak duvar resimlerini çizmeye başlayan öğrencilerimiz severek neşe içerisinde çalışıyorlar. Çizgi film karakterleri Miki Maus, Donald Duck, şirinler ve Nasrettin Hoca ile Keloğlan karakterlerini duvarlara çiziyorlar. Öğrencilerimizin istekli ve becerikli olmaları, hastane duvarlarını güzelleştiriyor. Öğrencilerimizin bulduğu slogan ile, (yetenekli gençlerle çocuklar için el ele) çalışması bu şekilde güzel bir etkinliğe sahne oldu."


- KIRIKKALE

Kaynak: AA