Kobaniye Geçen Peşmerge Konvoyundan 9 Kişi Firar Etmiş

Son Güncelleme:

Türkiye'den sınırı geçerek Kobani'ye giden peşmerge konvoyundan 9 kişinin farklı noktalarda firar ettiği öğrenildi.

Irak'tan Türkiye'ye girerek Kobani'ye geçen konvoydan 9 peşmergenin firar ettiği ortaya çıktı.18 peşmergenin firar etmeye çalıştığı olayda peşmergelerden 9'u izlerini kaybettirmeye çalışırken yakalandı ama başka 9 peşmerge firar etmeyi başardı. Peşmerge güçleri 30 Ekim'de Suruç'a ulaşmıştı.

9 PEŞMERGE ASKER TARAFINDAN YAKALANMIŞTI

Bölgeden gelen ilk haber, 9 peşmergenin ihtiyaç molası sırasında Urfa sınırları içinde firar ettiği yönündeydi. Şanlıurfa Emniyeti bu 9 peşmergenin firar ettiği haberlerini yalanladı, çünkü kaçmaya çalışan peşmergeler asker tarafından ormanlık alanda bulunmuştu.

FARKLI NOKTALARDA FİRAR ETTİLER

Tüm bu gelişmelerin ardından Türkiye sınırları içinde farklı noktalarda toplam 9 başka peşmergenin firar ettiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, önce iki kişi, Habur Kapısı'nı geçişin ardından firar etti. Geriye kalanlardan ikisi de Cizre'de kayıplara karıştı. Hava yoluyla Urfa Havaalanı'na getirilenlerden de 5'i firar etti. Yani toplamda 9 peşmerge Türkiye sınırları içinde kayıplara karıştı.

123 PEŞMERGE KOBANİ'DE 20'Sİ MALZEMELERİ BEKLİYOR

Suruç'a ulaşan peşmergelerden ise 123'ü sınırdan Kobani'ye geçti. 20'si ise malzemelerinin başında, Suruç'ta kalmaya devam ediyor. Özgür Suriye Ordusundan sınırı geçen kişi sayısı ise 200'Ü buldu

Kaynak: Haberler.Com