Son dakika Amerika Birleşik Devletleri haberleri, Amerika Birleşik Devletleri son dakika, son dakika Amerika Birleşik Devletleri

Son Dakika Amerika Birleşik Devletleri Haberleri

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD makamları tarafından yargılanabilir
    12:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Eylem Tok ve oğlu ABD makamları tarafından yargılanabilir

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, trafik kazasıyla 1 kişinin ölümüne neden olan Eylem Tok'un oğlu T.C'nin, onu yurt dışına kaçıran Tok'la birlikte ABD makamları tarafından da yargılanabileceğini söyledi.

  • Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor
    12:01 Hong Kong'da Messi maçı iptal edilince bilet iadeleri başlıyor

    Hong Kong'da düzenlenen bir dostluk maçında Lionel Messi'nin sahaya çıkmaması büyük tepki çekti. Maçın organizatörleri, bilet ücretlerinin yüzde 50'sini iade etme kararı aldı. Biletleri resmi kanallardan satın alan müşterilere iadeler 12 Nisan 2024 tarihinden itibaren 30 gün içinde gerçekleştirilecek. Organizatörler, iade işlemleri hakkında bilgi vermek için müşterilerle iletişime geçecek.

  • İstanbul'da 75 Milyon Liralık Yaban Hayvanı Kaçakçılığı Operasyonu
    11:46 İstanbul'da 75 Milyon Liralık Yaban Hayvanı Kaçakçılığı Operasyonu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 75 milyon lira olan koruma altındaki yaban hayvanlarına ait yüzlerce tahnite el konuldu. Operasyonda gözaltına alınan şüpheli hakkında işlemler devam ediyor.

  • Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları
    11:22 Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyatı: 2024 Trisome Oyunları

    "Down sendromlu sporcuların olimpiyatı" olarak nitelendirilen ve 33 ülkeden 488 sporcunun katılacağı Trisome Oyunları, yarın Antalya'da açılış seremonisiyle başlayacak.

  • Binance, ABD'deki Yatırımcıların Erişimini Sınırlamak İçin Broker Firmalarıyla İş Birliği Yapıyor
    11:16 Binance, ABD'deki Yatırımcıların Erişimini Sınırlamak İçin Broker Firmalarıyla İş Birliği Yapıyor

    Kripto para piyasasının lideri Binance, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yatırımcıların platforma erişimini sınırlamak amacıyla sektördeki önde gelen broker firmaları FalconX ve Hidden Road ile iş birliği yapıyor. Bu hamle, Binance'in uyumluluk taahhüdünü pekiştirirken kurumsal iş birliklerinin önemini vurguluyor.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • Gedizli Yunus Altıngemi Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı
    11:02 Gedizli Yunus Altıngemi Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı

    Gediz ilçesinde AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Yunus Altıngemi, Birleşmiş Milletler Büyükelçiliğine atandı. Altıngemi, adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınmayı ve sosyal eşitliği, Uluslararası tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş, küresel bir kuruluş olan Birleşmiş Milletler büyükelçiliği görevine atanarak hemşerilerini gururlandırdı.

  • İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı
    10:52 İstanbul İhracatı Yılın İlk İki Ayında Yüzde 25,2 Arttı

    İstanbul İhracatçı Birliklerinin (İİB) ihracatı yılın ilk iki ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 25,2 artarak 2 milyar 48 milyon dolara yükseldi. İİB üyesi birliklerin farklı sektörlerdeki ihracatları da artış gösterdi.

  • Barack Obama Londra'da Başbakanlık Ofisi'nde görüldü
    10:48 Barack Obama Londra'da Başbakanlık Ofisi'nde görüldü

    Eski ABD Başkanı Barack Obama, Londra'nın Downing Sokağı'ndaki Başbakanlık Ofisi'nde görüldü. Obama'nın İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile bir araya gelmesi bekleniyor. Ziyaretin detayları belirsizliğini korurken, Obama'nın İngiltere'deki çalışmaları ve uluslararası ilişkilerdeki rolü merak konusu.

  • Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu
    10:20 Türkiye, Afrika Savunma Sanayii Pazarına Aktör Olarak Dahil Oldu

    Türkiye'nin Afrika Açılımı politikasını değerlendiren Afrika-Türkiye İşbirliği Platformu Başkanı Osman Genç, "Yıllık savunma harcamaları yaklaşık 70-75 milyar dolar olan Afrika Savunma Sanayii pazarına Türkiye'de bir aktör olarak dahil olmuştur" dedi.

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Güne Düşüşle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,18 düşüşle 8.702,35 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,77 puan ve yüzde 0,18 değer kaybederek 8.702,35 puana indi. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yatay seyretti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,55 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,85 ile ticaret oldu. Dün satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybıyla 8.718,11 puandan tamamladı. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.800 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:19 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Nvidia, Yeni Yapay Zeka Çipini Tanıttı
    09:22 Nvidia, Yeni Yapay Zeka Çipini Tanıttı

    ABD'li çip devi Nvidia, bazı işlemleri önceki çiplerden 30 kat hızlı yaptığı söylenen yeni yapay zeka çipini tanıttı. B200 'Blackwell' çipi şirketin yıllık yazılım konferansında, CEO Jensen Huang tarafından tanıtıldı. Nvidia, Amazon, Google, Microsoft ve OpenAI gibi büyük müşterilerinin bu yeni çipi kullanmasını beklediğini açıkladı. Ayrıca, toplantıda yeni yazılım araçları ve otomobillerde kullanılacak chatbot çipleri de tanıtıldı.

  • MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek
    08:31 MrBeast, Amazon Prime Video için yarışma programı çekecek

    YouTube fenomeni MrBeast, Amazon Prime Video ile anlaşma yaparak bir yarışma programı çekeceğini duyurdu. Programda 1000'den fazla yarışmacı olacak ve kazanan kişiye 5 milyon dolar ödül verilecek.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi
    02:34 New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi

    New York'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) New York Temsilcisi Mehmet Dana, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Türk Amerikan sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim okunması ve konuşmalarla gerçekleşti.

  • Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti
    00:09 Haiti'de çeteler arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'in güneyindeki Petionville Mahallesi'nde iki çete arasında çıkan çatışmada 10 çete üyesi hayatını kaybetti. Haiti Polis Sözcülüğü, güvenlik güçlerinin olayla ilgisi olmadığını açıkladı. Çetelerin yol açtığı şiddet nedeniyle başkentteki evlerini terk etmek zorunda kalan kişi sayısı ise 16 bin 947'ye ulaştı. Haiti, çetelerin yol açtığı şiddet ve iktidar boşluğu nedeniyle ekonomik çöküşün eşiğinde bulunuyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda askerlerle bir araya geldi Açıklaması
    21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda askerlerle bir araya geldi Açıklaması

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız." dedi.

  • Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti
    21:24 Üsküdar Üniversitesi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti

    Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan başkanlığındaki araştırma ekibi, Beyin Haritalama ve Tedavileri Derneği Kongresi'nde Türkiye'yi temsil etti. Üniversite, sinirbilim alanındaki çalışmaları ve kişiselleştirilmiş tedavi stratejileri üzerine sunumlar gerçekleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak ve Suriye mesajı
    21:24 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak ve Suriye mesajı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak hududumuzun güvenliğini bu yaz itibarıyla komple garanti altına alacak, Suriye'de yarım kalan işimizi de mutlaka tamamlayacağız" dedi.

  • KADEM, BM'de Filistinli kadınların acılarına dikkat çekti
    20:21 KADEM, BM'de Filistinli kadınların acılarına dikkat çekti

    KADEM, BM'de düzenlediği etkinlikle Filistinli kadınların çektikleri acılara dikkat çekti. Etkinlikte, İsrail'in saldırılarının etkileri anlatıldı. Filistin'in BM Daimi Temsilci Yardımcısı, İsrail'in cezasız kaldığını belirtti. Etkinlikte, Filistin'deki sağlık sisteminin durumu ve yaşanan acılar da paylaşıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programı hakkında konuştu
    19:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Uzay Programı hakkında konuştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Milli Uzay Programı ile stratejik bağımsızlığını güçlendireceğini ve küresel uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağını belirtti. Kacır, Türkiye'nin genç nüfusunun kritik teknolojileri yerli ve milli olarak geliştirebilen bir ülke olmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay alanındaki başarıları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

  • Standard Chartered, Ethereum ETF tahminini açıkladı
    18:32 Standard Chartered, Ethereum ETF tahminini açıkladı

    Standard Chartered Bank'ın kripto para birimleri üzerine yaptığı araştırmaya göre, Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) onaylanması durumunda piyasaya 15 ila 45 milyar dolar arasında bir sermaye akışı sağlanabileceği belirtiliyor. Bankanın forex ve kripto araştırma müdürü Geoffrey Kendrick, Ethereum ETF'lerinin onaylanması durumunda önemli bir sermaye girişi beklediğini ifade etti. Bu durum, birçok analistin ve tahmin platformunun şüpheci görüşlerine meydan okuyor.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 1,25 Değer Kaybederek Tamamladı
    18:32 BIST 100 Endeksi Günü Yüzde 1,25 Değer Kaybederek Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,25 değer kaybederek 8.718,11 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,66 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 2,46 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 1,13 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 4,92 ile spor oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. Yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olacağını, yurt dışında ise Japonya Merkez Bankası (BoJ) faiz kararı, ABD'de konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Almanya'da ZEW endekslerinin piyasaların odağında bulunacağını dile getiren analistler, BoJ'un politika faizini 17 yıl sonra ilk kez artırabileceğinin tahmin edildiğini söyledi. Japonya'nın en büyük sendika grubunun son otuz yılın en güçlü ücret anlaşmalarını açıklamasının ardından BoJ'un negatif faiz politikasını sonlandıracağına yönelik beklentilerin kuvvetlendiğini ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.700 seviyesinin destek, 9.100 ve 9.200 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir
    17:01 Filistin Büyükelçisi: İsrail bölgede projeyle çizilmiş bir devlettir

    Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, İsrail'in bölgede projeyle çizilmiş bir devlet olduğunu ve Filistin halkının bunun kurbanı olduğunu söyledi. Mustafa, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe saydığını ve Filistin topraklarını işgal etmeye devam ettiğini belirtti. Panelde konuşan diğer katılımcılar da İsrail-Filistin çatışmasının temel kaynağının Batı olduğunu vurguladılar.

  • Standard Chartered Bank, Bitcoin için Yeni Yıl Sonu Hedefini Duyurdu
    16:52 Standard Chartered Bank, Bitcoin için Yeni Yıl Sonu Hedefini Duyurdu

    Standard Chartered Bank, kripto para birimi sektöründe önemli bir revizyon yaparak Bitcoin için yıl sonu fiyat tahminini 100.000 dolardan 150.000 dolara çıkardı. Analiz, Bitcoin'in 2024 sonuna kadar beklenenden daha büyük bir fiyat artışı yaşayabileceğini ortaya koydu.

  • Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu
    16:53 Mısır Dışişleri Bakanı İsrail'e uyarıda bulundu

    Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı düzenleme planına ilişkin olarak ABD'nin sonuçları hakkında İsrail'e açıkça uyarıda bulunması gerektiğini söyledi. Shoukry ayrıca İsrail'in yardım girişine koyduğu engellerin kaldırılması ve Gazze Şeridi'ndeki aç bırakma ile toplu cezalandırma taktiklerinin sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Elon Musk'ın SpaceX'i, ABD istihbaratıyla gizli bir anlaşma mı yaptı?
    16:44 Elon Musk'ın SpaceX'i, ABD istihbaratıyla gizli bir anlaşma mı yaptı?

    Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX'in, bir ABD istihbarat ajansıyla gizli bir sözleşme kapsamında yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ kurmaya başladığı iddia edildi. Çin'den gelen tepkiyle birlikte ABD'yi küresel güvenliği tehdit etmekle suçlandı.

  • Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor
    16:32 Dune 2 Gişede Büyük Başarı Yakalıyor

    Dune 2 (Dune: Part Two) gibi yapımlar, büyük bütçelerle çekilen ve gişede başarısız olan filmlerin aksine sinema sektöründeki düşüşü tersine çeviriyor. Timothée Chalamet ve Zendaya gibi oyuncuları barındıran Dune 2, dünya genelinde yaklaşık 500 milyon dolar gişe yaparak büyük bir başarı elde etti. İlk filmi ikiye katlayan yapımın toplam hasılatının 600 milyon dolara yaklaşması bekleniyor.

  • İtalya Milli Takımı, ırkçılık iddiasıyla oyuncuyu kadrodan çıkardı
    16:26 İtalya Milli Takımı, ırkçılık iddiasıyla oyuncuyu kadrodan çıkardı

    İtalya Futbol Federasyonu, Inter-Napoli maçında Juan Jesus'a ırkçı söylemlerde bulunduğu iddiası sebebiyle Francesco Acerbi'nin milli takım kadrosundan çıkarıldığını ve yerine Gianluca Mancini'nin çağırıldığını açıkladı.

  • Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor
    16:26 Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Türkiye ile İlişkilerin Gelişmesine Önem Veriyor

    Rusya Federasyonu'nun İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, Türkiye ile ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini belirtti. Buravov, Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin 10. yılı dolayısıyla basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Rusya ve ABD seçimleri ile Rusya-Batı ilişkileri ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da konuştu.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den yapay zeka uyarısı
    16:06 ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den yapay zeka uyarısı

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yapay zeka teknolojisinin kullanım şartlarının belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, yapay zekanın olağanüstü fırsatlarından yararlanmanın ve insanları zararlarından korumanın en etkili yolunun bu olduğunu söyledi. Blinken, yapay zeka teknolojisinin demokrasilerin liderlik edebilmesi için büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı. Ayrıca, yapay zekanın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine büyük katkı sağlayabileceğini belirtti. Blinken, bazı hükümetlerin yapay zekayı kötü amaçlarla kullandığına dikkat çekerek, BM üyesi ülkelere güvenli yapay zeka kullanımını sağlamak için destek çağrısında bulundu.

  • Çin'de Yeni Enerjili Binek Araçların Piyasaya Giriş Oranı 2030'a Kadar Yüzde 70'e Yaklaşacak
    16:00 Çin'de Yeni Enerjili Binek Araçların Piyasaya Giriş Oranı 2030'a Kadar Yüzde 70'e Yaklaşacak

    Çin'de yayımlanan bir rapora göre, yeni enerjili binek araçların piyasaya giriş oranı 2030 yılına kadar yüzde 70'e yaklaşacak ve Çinli otomobil şirketleri dünya genelindeki ilk on satıcı arasında yer alacak. Ayrıca, dünya genelindeki yeni enerjili binek araç satışlarının 2030 yılına kadar 39 milyon adedi aşması tahmin ediliyor.

  • ABD'deki Spot Bitcoin ETF'leri Yatırımcıların İlgisini Çekiyor
    15:53 ABD'deki Spot Bitcoin ETF'leri Yatırımcıların İlgisini Çekiyor

    ABD'deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF'ler), son haftayı hem net girişlerde hem de işlem hacminde tarihi zirvelerle tamamlayarak yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. BlackRock'ın IBIT fonu, yatırımcıların gözdesi oldu. Bu fon tek başına 2,48 milyar dolarlık bir girişle piyasadaki hakimiyetini pekiştirdi. Spot Bitcoin ETF'lerinin işlem hacmi de rekor bir seviyeye ulaşarak geçen hafta 35,1 milyar dolara yükseldi.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Yapay Zeka Teknolojisinin Kullanım Şartları Belirlenmeli
    14:57 ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Yapay Zeka Teknolojisinin Kullanım Şartları Belirlenmeli

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yapay zeka teknolojisinin kullanım şartlarının belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, yapay zekanın fırsatlarından yararlanmanın ve insanları zararlarından korumanın en etkili yolunun bu olduğunu söyledi. Blinken, yapay zekanın ilerlememizi hızlandırabileceğini ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca, bazı hükümetlerin yapay zekayı kötü amaçlarla kullandığına dikkat çekerek, BM üyesi ülkelere güvenli yapay zeka kullanımını sağlamayı hedefleyen bir kararı desteklemeleri çağrısında bulundu.

  • Moskova'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi
    14:36 Moskova'da Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Töreni Düzenlendi

    Rusya'nın başkenti Moskova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'ndeki törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü olduğunu belirtti ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'nın en çok şehit veren bakanlık olduğunu vurguladı.

  • Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney Kore ziyareti sırasında kısa menzilli füzeler fırlattı
    14:22 Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney Kore ziyareti sırasında kısa menzilli füzeler fırlattı

    Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Güney Kore'yi ziyaret ettiği sırada birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlattı. Füzeler, Japonya Denizi'ne düşmeden önce yaklaşık 300 kilometre uçtu. ABD, füzelerin fırlatılmasını kınadı ve Güney Kore'nin güvenliğine olan taahhüdünü yeniden teyit etti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti
    13:19 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Değer Kaybetti

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,14 değer kaybederek 8.816,52 puana indi. Bankacılık endeksi yüzde 1,80 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 1,36 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,96 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 3,97 ile spor oldu. Analistler, TCMB'nin alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtti.

  • Apple Yol Haritası Sızdırıldı: İşte Tanıtılacak Ürünler
    10:32 Apple Yol Haritası Sızdırıldı: İşte Tanıtılacak Ürünler

    Apple, iPhone SE 4, uygun fiyatlı Apple Vision Pro, katlanabilir iPhone ve iPad modelleri üzerinde çalıştığı ve bu ürünleri önümüzdeki yıllarda tanıtacağı iddialarıyla gündemde. iPhone SE 4'ün 2025'te tanıtılması beklenirken, katlanabilir iPhone ve iPad modellerinin ise 2026 ve 2027'de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

  • Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine 3 balistik füze fırlattı
    10:28 Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine 3 balistik füze fırlattı

    Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düşen 3 balistik füze fırlattı. Füzelerin Japonya'nın güvenliğini tehdit ettiği belirtilirken, Japonya ve Güney Kore tarafından kınandı.

  • BIST 100 Endeksi Haftaya Yükselişle Başladı
    10:03 BIST 100 Endeksi Haftaya Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,18 yükselişle 8.844,50 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 15,80 puan ve yüzde 0,18 değer kazanarak 8.844,50 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,15 artış kaydederken, holding endeksi yüzde 0,05 geriledi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,76 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren ise yüzde 0,44 ile spor oldu. Cuma günü, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,62 değer kaybıyla 8.828,70 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini yüzde 45,00'te sabit bırakmasını beklerken, ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı da yüzde 45,00 oldu. Bugün yurt içinde konut fiyat endeksi ve kısa vadeli dış borç istatistikleri, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon ve dış ticaret verilerinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.740 ve 8.600 seviyelerinin destek, 8.900 ve 9.000 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı düşüşle başladı
    09:31 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı düşüşle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yüzde 0,3 azalışla 9.761,75 puandan başladı. Analistler, küresel pay piyasalarının, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başladığını belirterek, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararlarının yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Küresel Piyasalar Merkez Bankalarının Faiz Kararlarına Odaklandı
    09:09 Küresel Piyasalar Merkez Bankalarının Faiz Kararlarına Odaklandı

    Küresel piyasalar, ABD, İngiltere ve Japonya merkez bankalarının faiz kararlarını açıklayacağı haftaya pozitif bir seyirle başlarken, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) alacağı para politikası kararları yatırımcıların odağına yerleşti.

  • Dolar ve euro ne kadar? İşte piyasalarda son durum
    09:03 Dolar ve euro ne kadar? İşte piyasalarda son durum

    Dolar yeni haftanın ilk gününe 32,3020 TL'den başlarken euro ise 35,1710 TL'den başladı. Piyasalar, perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası politika faizi kararını bekliyor.

  • Apple, Ekran Altı Face ID'li iPhone'u Geciktirecek
    08:31 Apple, Ekran Altı Face ID'li iPhone'u Geciktirecek

    Apple, iPhone'larda ekran deneyimini geliştirmek için ekran altı Face ID teknolojisini test ediyor. Ancak son sızıntılar, kullanıcıların bu özelliği beklemek zorunda kalacağını gösteriyor. Apple'ın yol haritasına göre, ekran altı Face ID teknolojisi 2027'de piyasaya sürülecek iPhone'larda yer alacak.

  • Apple, ABD Adalet Bakanlığı tarafından antitröst davasıyla karşı karşıya
    08:31 Apple, ABD Adalet Bakanlığı tarafından antitröst davasıyla karşı karşıya

    Apple, Avrupa Birliği'nde yaşadığı sorunların ardından şimdi de ABD Adalet Bakanlığı'nın radarına takıldı. Bakanlık, Apple'a yönelik antitröst davası açmaya hazırlanıyor ve şirket rekabeti kısıtladığı iddiasıyla suçlanıyor. Apple ise davayı temelsiz buluyor ve galip çıkacağına inanıyor.

  • Uber, Avustralya'da taksicilere 278 milyon dolar tazminat ödeyecek
    08:07 Uber, Avustralya'da taksicilere 278 milyon dolar tazminat ödeyecek

    Avustralya'da taksi işletmecileri ve şoförlerinin açtığı toplu davada, Uber taksicilere 278 milyon Avustralya doları (178 milyon ABD doları) ödemeyi kabul etti. Taksiciler, uygulamanın mevcut düzenlemelere uymaması nedeniyle gelir kaybına uğradıkları gerekçesiyle şirkete dava açmıştı. Anlaşma, ülke tarihindeki bir toplu davada varılan en büyük 5. anlaşma olarak kaydedildi.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    05:59 Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.

  • Saadet Partisi Gazze'ye Destek İçin Program Düzenledi
    02:50 Saadet Partisi Gazze'ye Destek İçin Program Düzenledi

    Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Birol Aydın, Gazze'ye destek için düzenlenen programa katıldı. Karamollaoğlu, zulmün sona ereceğini ve hesabının sorulacağını belirtti.

  • Apple Watch için yeni özellikler geliştiriliyor
    00:31 Apple Watch için yeni özellikler geliştiriliyor

    Apple, giyilebilir teknoloji dünyasının da en güçlü isimlerinden birisi haline geldi. Şirket, Apple Watch modellerine kan basıncı kontrolü özelliği getirmeyi planlıyor. Ayrıca AirPods modelleri için de işitme odaklı özellikler üzerinde çalışılıyor.

  • Hulusi Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek oluyoruz
    17 Mar Hulusi Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek oluyoruz

    TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, Eyüpsultan Belediyesi organizasyonuyla şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Akar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak şehit ailelerine ve gazilere hiçbir ülkenin yapmadığı kadar destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine vurgu yaptı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını eleştirdi

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy'de düzenlenen 'Kadim Dostlar İftarı' programında İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıları kınayarak Ramazan ayının buruk geçtiğini ifade etti. Ayrıca, yerel seçim sürecine değinerek terör örgütlerine karşı zafer elde ettiklerini belirtti.

  • ABD, Gazze'ye 13. Havadan Yardım Operasyonunu Gerçekleştirdi
    17 Mar ABD, Gazze'ye 13. Havadan Yardım Operasyonunu Gerçekleştirdi

    ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne 13'üncü havadan yardım operasyonunun gerçekleştiği bildirildi. Operasyon kapsamında Gazze'ye 28 binden fazla hazır gıda ve 34 bin 500 adet 5 litrelik su şişesi indirildiği belirtildi. ABD ve diğer ülkelerle ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonların insani acıları hafifletmeye yönelik olduğu ve yardımların devam edeceği ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in gerisindeki destekçileriyle bambaşka bir denklemi ifade ediyor
    17 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in gerisindeki destekçileriyle bambaşka bir denklemi ifade ediyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'in sadece İsrail olmadığını, gerisindeki Amerika'sıyla, İngiltere'siyle, Almanya'sıyla, Fransa'sıyla, daha onlarca destekçisiyle bambaşka bir denklemi ifade ettiğini görmeyenin aklına da vicdanına da şaşarız." dedi.

  • OpenAI, kendi yapay zeka işlemcilerini üretmek için görüşmelere başladı
    17 Mar OpenAI, kendi yapay zeka işlemcilerini üretmek için görüşmelere başladı

    OpenAI, özel çözümler üretebilmek adına kendi yapay zeka işlemcilerini üretmek için görüşmelere başladı. Bu adım, şirketin Nvidia gibi bir başka şirketin donanımına bağımlı olmaktan kurtulmayı hedeflemektedir. OpenAI'nın üreteceği Sinirsel İşlem Birimi (NPU) işlemcileri, yapay zeka bilgisayarlarında kullanılacak ve donanımı kamu hizmetine sunmak isteyen şirketlere satış veya kiralama yapılabilir.

  • ABD'nin başkentinde silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı
    17 Mar ABD'nin başkentinde silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

    ABD'nin başkenti Washington D.C'de silahlı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Saldırgan henüz yakalanamadı.

  • Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    17 Mar Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edilerek, derhal ateşkes çağrısında bulunuldu. Göstericiler, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek soykırım işlediğini belirterek, saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Belçika Başbakanı ve diğer liderler İsrail'e verdikleri destek nedeniyle protesto edildi.

  • İsrail Başbakanı Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı
    17 Mar İsrail Başbakanı Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, uluslararası toplumun eleştirilerine rağmen Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlemeye kararlı olduklarını söyledi. Netanyahu, savaşın tüm amaçlarına ulaşmadan durdurulmasının İsrail'in savaşı kaybettiği anlamına geleceğini belirtti. Uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail'in Refah'a saldırma planı eleştiriler alıyor.

  • Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi
    17 Mar Ürdün, Mısır, ABD ve Almanya ile birlikte Gazze'ye havadan yardım indirdi

    Ürdün ordusu, Mısır, ABD ve Almanya'nın katılımıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyine havadan 6 yardım indirme operasyonu düzenledi. Operasyona Ürdün Hava Kuvvetleri'ne ait iki C130 uçağı ile ABD'ye ait iki uçak, Mısır ve Almanya'ya ait birer uçak katıldı. Bu operasyonlar, İsrail'in Gazze'yi kıtlığa sürüklemesi nedeniyle gerçekleştirilen havadan yardım indirme operasyonlarına bir örnektir.

  • SpaceX ve ABD, casus uydu ağı kurmak için anlaştı
    17 Mar SpaceX ve ABD, casus uydu ağı kurmak için anlaştı

    SpaceX, ABD Ulusal Keşif Ofisi (NRO) ile 1,8 milyar dolarlık bir anlaşma imzalayarak yüzlerce casus uydudan oluşan bir ağ kuracak. Bu anlaşma, SpaceX'in ABD istihbaratını güçlendirmesini sağlayacak ve NRO'nun gözlem yeteneklerini geliştirmek için çalışacak olan 'Starshield' isimli yeni birimin kurulmasını sağlayacak.

  • Yeşilçam'ın beyefendisi: Sadri Alışık
    17 Mar Yeşilçam'ın beyefendisi: Sadri Alışık

    Turist Ömer, Küçük Hanımefendi, Ayşecik, Kartallar Yüksekten Uçar ve Çalıkuşu gibi birçok film ve dizide rol alan Sadri Alışık, vefatının 29. yılında anılıyor. Usta oyuncu, komedyen, yönetmen, şair ve ressam olarak tanınan Alışık, Türk sinemasına ve tiyatrosuna büyük katkılar sağlamıştır. Yaşamı boyunca birçok ödül alan ve unutulmaz repliklere imza atan Alışık, Türk izleyicilerin gönlünde taht kurmuş bir isimdir.

  • İzlanda'da aralık ayından bu yana 4. yanardağ patlaması
    17 Mar İzlanda'da aralık ayından bu yana 4. yanardağ patlaması

    İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki yanardağ, aralık ayından bu yana 4. kez lav ve kül püskürtürken ülkenin güneyinde acil durum ilan edildi. Lavların geçtiğimiz yılın sonlarında meydana gelen patlamanın ardından tahliye edilen Grindavik kasabasının doğusuna ulaştığı aktarıldı. Yanardağın lav ve kül püskürtmesine rağmen ülkenin kuzeybatısındaki ana havalimanını etkilemediği bildirildi. Bölgenin yeni bir volkanik döneme girdiğine inanılıyor.

  • Aci ailesini yıkan ikinci ölüm! Kamyon şoförü serbest bırakıldı, baba yaşananlara isyan etti
    17 Mar Aci ailesini yıkan ikinci ölüm! Kamyon şoförü serbest bırakıldı, baba yaşananlara isyan etti

    Yazar Eylem Tok'un oğlunun çarparak ölümüne neden olduğu Oğuz Murat Aci'nin kuzeni Anıl Aci de benzer bir kazaya kurban gitmişti. 2 ay sonra düğünü olacak 26 yaşındaki gencin ölümüne neden olan şoför kamyonu rüzgarın savurduğunu öne sürdü, adli kontrol uygulanarak serbest kaldı. Anıl Aci'nin ailesi yaşananlara tepki göstererek "Murat'ın katili yurt dışına kaçtı, bizimkisi de bir gece gözaltında kaldı, ertesi gün serbest bırakıldı. Adaletli bir şekilde tecelli etmesini istiyorum" dedi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Türkiye'nin Meyve Suyu İhracatı 500 Milyon Doları Aşmayı Hedefliyor
    17 Mar Türkiye'nin Meyve Suyu İhracatı 500 Milyon Doları Aşmayı Hedefliyor

    Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Türkiye'nin meyve suyu ihracatında bu yıl 500 milyon doları aşmayı hedeflediğini belirtti. Uçak, Türkiye'de 27 milyon ton meyve üretimi gerçekleştiğini ve yıllık meyve üretiminin yüzde 10'unun meyve suyu endüstrisi tarafından işlendiğini açıkladı. Geçen yıl ocak-şubat döneminde 74 milyon dolarlık meyve suyu ihraç edildiğini aktaran Uçak, 2024 yılının ilk iki aylık döneminde ihracatın yüzde 27 artarak 94 milyon dolara çıktığını ifade etti. Türkiye'nin konsantre ihracatının yarısı elma suyu konsantresinden gelirken, ihracatta nar ve siyah havuç konsantresinin rekabet gücü yüksek ürünler arasında yer aldığı belirtildi. Türkiye'nin meyve suyu sektörü hem ihracatta hem de iç piyasada büyüme potansiyeline sahip olup, 2024 yılında ihracat hedefi 500 milyon doları aşmayı planlamaktadır.

  • Beklenen Marmara depreminde 7.8'lik tehlike
    17 Mar Beklenen Marmara depreminde 7.8'lik tehlike

    Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu belirtti. Tekirdağ segmentinin tek başına kırılması durumunda 7-7.1 büyüklüğünde bir deprem olabileceğini, 2 veya daha fazla segmentin kırılması durumunda ise depremin büyüklüğünün 7.8'e kadar ulaşabileceğini ifade etti. Kutoğlu, önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde büyük bir deprem beklemediklerini, bu süre zarfında kentsel dönüşüme hız verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Huawei, uygun fiyatlı Nova 12S modelini piyasaya sürecek
    17 Mar Huawei, uygun fiyatlı Nova 12S modelini piyasaya sürecek

    ABD yaptırımlarının gölgesinde faaliyetlerini sürdüren Huawei, Nova 12 serisine uygun fiyatlı bir ekleme yapmayı planlıyor. Nova 12S özellikleri sızdırıldı ve cihazda Qualcomm Snapdragon 778G işlemci kullanılacak. 5G desteği olmayan telefonun kamerası ve tasarımıyla dikkat çekeceği söyleniyor.

  • 'Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak' iddiasına Cumhurbaşkanlığından yalanlama geldi
    17 Mar "Dolar 15 gün sonra 40 lira olacak" iddiasına Cumhurbaşkanlığından yalanlama geldi

    Bazı basın yayın organlarında yer alan "Merkez Bankası'nın raporu sızdı, dolar 15 gün sonra 40 TL olacak" iddiası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Haberleri kesin bir dille yalanlayan İletişim Başkanlığı "Böyle bir rapor kesinlikle yoktur. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası, bahse konu haberlerle ilgili piyasa bozucu bilinçli eylemden dolayı suç duyurusunda bulunacaktır" açıklamasında bulundu.

  • Bolivya'da şiddetli yağışlar sonucu 52 kişi hayatını kaybetti
    17 Mar Bolivya'da şiddetli yağışlar sonucu 52 kişi hayatını kaybetti

    Güney Amerika ülkesi Bolivya'da, son 3 ayda meydana gelen şiddetli yağışlar nedeniyle 52 kişi hayatını kaybetti. Yağışlar, La Paz ve diğer birçok kentte can kaybına ve hasara yol açtı. Ayrıca, 133 kasabada sel meydana geldi ve 51 bin 668 kişi etkilendi. Yağışlar sebebiyle 911 ev yıkıldı ve 1251 ev de zarar gördü.

  • Nothing Ear (stick) Modeli Piyasaya Sürüldü: Özellikler ve Fiyat
    17 Mar Nothing Ear (stick) Modeli Piyasaya Sürüldü: Özellikler ve Fiyat

    Geçen yıl kullanıcılarla buluşturulan Nothing Ear (1), şeffaf kablosuz kulaklık sloganıyla dikkat çekmişti. Şimdi ise, beklenen Ear (2) modeli yerine, şaşırtıcı bir şekilde Nothing Ear (stick) piyasaya sürüldü. Yeni kulaklıkta 12.6 mm dinamik sürücü bulunuyor, bu da ses performansının daha da artacağı anlamına geliyor. Ayrıca, Bluetooth 5.2 ve düşük gecikme imkanı sunan Low lag mode teknolojisi gibi özelliklerle geliyor. Nothing Ear (stick), IP54 sertifikasıyla suya ve terlemeye karşı dayanıklı bir tasarıma sahip. Tek şarjla 7 saate kadar müzik dinleme veya 3 saate kadar konuşma süresi sunan kulaklık, şarj kutusuyla birlikte 29 saate kadar müzik ve 12 saate kadar konuşma imkanı sağlıyor. Nothing Ear (stick) ABD'de 99 dolar, Avrupa'da ise 119 euro fiyatla satışa sunulacak.

  • Silahlı saldırgan, üvey annesi, kız kardeşi ve eşini öldürdü
    16 Mar Silahlı saldırgan, üvey annesi, kız kardeşi ve eşini öldürdü

    Amerika Birleşik Devletleri'nde bir kişi, üvey annesi, 13 yaşındaki kız kardeşi ve iki çocuğunun annesini öldürdü. Cinayetlerin ardından bir arabayı kaçırarak New Jersey'deki evine gelen şahıs, rehinelerle birlikte evde barikat kurdu.

  • F-35 için 5 yıl gecikmenin ardından tam oranlı üretim kararı çıktı!
    16 Mar F-35 için 5 yıl gecikmenin ardından tam oranlı üretim kararı çıktı!

    F-35 için 5 yıl gecikmenin ardından tam oranlı seri üretim kararı alındı. Pentagon, uçağın tüm testleri tamamladığını ve 5. nesil görev olgunluğuna eriştiğini açıkladı. Bu kararla birlikte F-35, 13 Mart 2022 tarihinden itibaren 5. nesil uçak unvanının sahibi oldu.

  • Macaristan Milli Günü, Ankara'da müzik ve dans etkinliğiyle kutlandı
    16 Mar Macaristan Milli Günü, Ankara'da müzik ve dans etkinliğiyle kutlandı

    Ankara'da düzenlenen müzik ve dans etkinliğiyle Macaristan Milli Günü kutlandı. Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis'in konuşmasının ardından Gelenekler Evi halk müziği ve dansçıları performanslarını sergiledi.

  • Nissan ve Honda Voltran'ı oluşturdu! Hedef Tesla ve BYD'i geçmek
    16 Mar Nissan ve Honda Voltran'ı oluşturdu! Hedef Tesla ve BYD'i geçmek

    Nissan ve Honda, Tesla ve BYD'yi geçmek amacıyla elektrikli otomobil alanında bir ortaklık kurdular. İşte detaylar!

Advertisement