Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Rum medyasını panikletti: Türk helikopteri Girne semalarında - Son Dakika
Dünya

Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Rum medyasını panikletti: Türk helikopteri Girne semalarında

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ortak gerçekleştirdiği Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Rum medyasında paniğe neden oldu. Rum basını, söz konusu tatbikatı, "Türkiye tatbikatla cevap verdi. Türk helikopteri Girne semalarında" başlıklarıyla duyurdu.

06.09.2020 20:10  Güncelleme: 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında 6-10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen "Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı" Rum medyasında büyük paniğe neden oldu. Rum basını tatbikata ilişkin, ""Türkiye tatbikatla cevap verdi. Türk helikopteri Girne semalarında" manşetlerini attı.

RUM BASINI FUAT OKTAY'IN AÇIKLAMALARINI ÖNE ÇIKARDI

Rum medyası, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın tatbikatla ilgili yaptığı, " Doğu Akdeniz'de diplomatik çözüm yollarıyla birlikte ülkemizin ve KKTC'nin güvenlik öncelikleri vazgeçilmezimizdir" sözü ile Milli Savunma Bakanlığı'nın, "Bölgede hiçbir hukuksuzluğa ve kabadayılığa izin verilmeyecek" açıklamalarını öne çıkardı.

Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Rum medyasını panikletti: Türk helikopteri Girne semalarında

"ANKARA, RUM VE YUNAN HÜKÜMETLERİNE CEVAP VERDİ"

Rum ve Yunan hükumetlerinin açıklamalarına karşı Türkiye'nin önemli bir tatbikata imza attığı belirtilen haberlerde, " Ankara, Kıbrıs'ın kuzey denizinde bugün başlayıp, perşembeye kadar sürecek askeri tatbikatla Rum ve Yunan hükumetlerine cevap verdi" denildi. Haberlerde, tatbikatın Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Rum dengi Nikos Hristodulidis'in de Avrupa Birliği'ndeki (BM) mevkidaşlarıyla yaptığı temasların hemen ardından geldiğine dikkat çekildi.

Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Rum medyasını panikletti: Türk helikopteri Girne semalarında

ACİL DURUM TOPLANTISI

Öte yandan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ise Türkiye'nin adımları karşısında siyasi parti başkanlarını acil olarak toplantıya çağırdı. Çarşamba günü yapılacak toplantıda en önemli gündem başlığının Doğu Akdeniz olacağı kaydedildi.

Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Rum medyasını panikletti: Türk helikopteri Girne semalarında

Son Dakika Dünya Akdeniz Fırtınası Tatbikatı Rum medyasını panikletti: Türk helikopteri Girne semalarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • xxxxx.: Asla tavız verılmemelı gerekırse sıcak temastan kaçınılmamalı. 2 1 Yanıtla
  • GAKGOŞ: YUNAN I BIRAK FRANSA BAK YUNAN HAMSİ GİBİ FRANSA İZMARİT BALIĞI GİBİ İKİSİNİ DE ÇOK SEVERİZ YERİZ ONLARI MERAK ETMEYİN GARDAŞLAR KARŞILARIN DA BALİNA VAR ONLARA ON BEDEN BÜYÜK GELİRİZ BİZDE KORKU YOK BİZDE SÜPER İMAN VAR ŞEHADET E ERİŞMEK VAR BU GAZ LA ON SENE İDARE EDERİZ GERİSİNE ALLAH BÜYÜKTÜR BİR GAZ DAHA BULURUZ İNŞALLAH ............... 1 0 Yanıtla
  • Fıret Erik Greyfurt: Biz nerden vuruyoruz sesi nerden çıkıyor. :D 1 0 Yanıtla
  • Kral : Vediğimiz adalar bugün mü aklımıza geldi evet 2004 biz verdik ne iş 0 0 Yanıtla
  • Vx: Abartmayın ne korkacaklar adamlarda 10 yildir S 300 var uçan herşeyi vuruyor. 0 0 Yanıtla

Advertisement