Paşinyan "Karabağ olmazsa biteriz, silahlanın" çağrısı yapmıştı! Azerbaycan, Karabağ'ın kalbine giden kenti kuşattı - Son Dakika
Dünya

Paşinyan "Karabağ olmazsa biteriz, silahlanın" çağrısı yapmıştı! Azerbaycan, Karabağ'ın kalbine giden kenti kuşattı

Azerbaycan ordusu, "Karabağ olmazsa biteriz, silahlanın" çağrısı yapan Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a ağır darbe vurmaya hazırlanıyor. Yeni hedef, kritik noktada bulunan Şuşa kenti oldu. Bölgeye hakim isimlerin iddiasına göre Şuşa'nın ele geçirilmesi, Dağlık Karabağ'ın kontrol altına alınması anlamına geliyor.

22.10.2020 10:06  Güncelleme: 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ istikametinde başlattığı askeri harekat Ağdere, Fuzuli, Cebrail ve Gubadlı yönlerinde sürüyor. Dağlık Karabağ'ın İran'a olan sınırı işgalden büyük oranda kurtarılırken, Ermenistan her cephede ağır kayıplar veriyor. Azerbaycan ordusunun Fuzuli istikametinde doğu-batı, Cebrayil istikametinde ise güney-kuzey yönünde silsileler açtığını belirten Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev istikameti Şuşa'yı gösterdi. Şuşa'nın ele geçirilmesi Dağlık Karabağ'ın düşmesini sağlar. Bu bölge işgalden kurtarılırsa, Azerbaycan bütün bölgeyi kontrol eder" bilgisini paylaştı.

"ŞUŞA'YI KONTROL EDERSENİZ BÖLGEYİ ELİNİZDE TUTARSINIZ"

İşgal altındaki Dağlık Karabağ'da Şuşa kentinin oldukça stratejik olduğunu belirten Atabay, Yeni Şafak'ın haberine göre şunları söyledi: "Cebrail'den sonra Zengilan'a açılan bir koridor var. Aras Vadisi'nin kuzey istikametidir buradan Şusa'ya doğru uzanır. Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev de Suşa'yı istikamet göstermiştir. Şuşa'yı kontrol ederseniz, bütün bölgeyi elinizde tutarsınız. Şuşa'nın ele geçirilmesi Dağlık Karabağ'ın düşmesini sağlar. Azerbaycan ordusu, başarıyla harekatını sürdürüyor. SİHA'ların kullanılması da harekat alanına derinlik kazandırıyor"

Azerbaycan ordusunun yeni istikameti Şuşa! 'İşgalden kurtarılması Dağlık Karabağ'ın ele geçirilmesi demektir'

"UZUN YILLAR GÜÇLÜ SAVUNMA HATLARI İNŞA ETMİŞLER"

Ermenistan ordusunun 28 yıl boyunca Dağlık Karabağ'a savunma hatları inşa ettiğine dikkat çeken Atabay, şu bilgileri paylaştı: "Savunma hatlarını birer metre beton koruganlarla yapmışlar. Ermenistan uzun yıllardır savunma hatları inşa etmiş. Temas hattı dediğimiz başlangıçtaki hattan derinliğe doğru, lojistik tesisleri, hava savunma sistemlerini, ana ikmal yollar üzerindeki mevzi ve tesisleri etkisiz hale getirilmesi için SİHA ve kamikaze droneların çok etkili olduğunu görüyoruz. Dünyada aşılamayacak bir savunma hattı yoktur"

ERMENİ KOMUTANLAR ÖLDÜRÜLDÜ, ASKERLER SAVAŞMAYI REDDETTİ

Öte yandan Azerbaycan ordusu, Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan ve Gubadlı bölgelerinde operasyonlarını sürdürürken Ermenistan ordusuna bağlı güçler ise bazı önemli tepe ve mevzilerde verdiği kayıplar sonrasında geri çekilmek zorunda kaldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusuna bağlı alayın 3. tabur komutanının kaybolduğu, kurmay başkanın ise öldürüldüğü kaydedilirken, yeraltı sığınağının imha edilmesi sonucu Ermenistan güçleri arasında önemli can kaybının olduğu da vurgulandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada komutanları öldürülen bir bölüğün ise savaşmayı reddettiği de belirtildi.

"KARABAĞ OLMADAN ERMENİSTAN OLMAZ"

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile devam eden Karabağ savaşı ile ilgili açıklamalarında, "Sorunun şu aşamada diplomatik bir çözümü yok. Herkes silaha sarılmalı ve vatanını korumalı. Sadece 2 seçeneğimiz var, zafer ya da yenilgi. Başka seçenek yok. Karabağ olmadan Ermenistan olmaz" ifadelerini kullanmıştı.

Paşinyan "Karabağ olmazsa biteriz, silahlanın" çağrısı yapmıştı! Azerbaycan, Karabağ\'ın kalbine giden kenti kuşattı

Son Dakika Dünya Paşinyan 'Karabağ olmazsa biteriz, silahlanın' çağrısı yapmıştı! Azerbaycan, Karabağ'ın kalbine giden kenti kuşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • misafir: İSTANBUL SOKAKLARIN DA HEPİMİZ ERMENİYİZ DİYE ANIRAN ARKADAŞLAR NASILSA TÜK OLDUĞUNUZU RET EDİYORSUNUZ NE KADAR ERMEN OLDUĞUNUZU GÖSTERME ZAMANI HODRİ MEYDAN ... 28 2 Yanıtla
  • zaten bitiksiniz: osmanlıdan kopupta kim zelil ve perişan olmadı ki? 27 1 Yanıtla
  • zaten bitiksiniz: ermenistan osmanlıdan kopunca bitmişti. şimdi arkadan gaz veren akıl hocaları nerede? bu halinizle bir de karabağı işgal ettiniz. osmanlıyı mumla arayacaksınız, bulamayacaksınız. 21 1 Yanıtla
  • asii: 27 yıldır yapılan zulume butun dunyanın nato bm ab abd ınsan hakları orgutlerı vs ne kadar dusundurucu degılmı? 17 0 Yanıtla
  • snraa: Tebrikler, Elleriniz dert görmesin, Ayağınıza taş değmesin, Bir attığınız bin vursun inşallah. Karabağ tamam olunca kdv sini de unutamayın ama kdv önemli. ;) 15 0 Yanıtla ali: bütün ermenistanı alsalar keşke biz kıbrısı almadık bak başımıza nasıl bela oldu başlayınca bitirmek lazım 1 0
  • hakan: o halde artık rusya saha iner. 4 5 Yanıtla
  • Bozkurt : Karabağ ismini o kirli ağzına alma.Karabağ Azerbaycanındır.Türk Dünyasının kalbidir. 7 1 Yanıtla
  • gün: karabağın yer altı kaynaklarını sömürüyorlardı o yüzden biteriz diyorlar. en kısa sürede bitirirler de azerbaycan a kalır 7 0 Yanıtla
  • HBK: Hak geldi batıl zail oldu. 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement