Birçok ülkede ortaya çıkan metal sütunun gizemi çözüldü - Son Dakika
Dünya

Birçok ülkede ortaya çıkan metal sütunun gizemi çözüldü

İlk olarak ABD'de daha sonra Romanya, Almanya ve daha birçok ülkede görülen gizemli metal sütunun, Netflix için hazırlanan bir komedi şovunun parçası olduğu ortaya çıktı.

11.12.2020 10:08  Güncelleme: 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başta medya olmak üzere, bütün dünyanın "Uzaylılar mı dikiyor?" sorusunu yönelttiği gizemli metal sütunun, televizyon yayıncısı Netflix için hazırlanan bir komedi şovunun parçası olduğu ortaya çıktı.

KOMEDİ ŞOVUNUN BİR PARÇASIYMIŞ

Konuyla ilgili yayınlanan "Neden tüm dünyada monolitler yaptım?" başlıklı videoda, Netflix komedi şovunun bir parçası olarak dünyanın çeşitli yerlerine monolitler dikildiği belirtildi. Metal sütunlar önce ABD, ardından Wight Adası, Almanya, Romanya gibi yerlerde görülmüş ve kısa süre sonra kaybolmuştu.

Birçok ülkede ortaya çıkan metal sütunun gizemi çözüldü

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Utah eyaletinde helikopterle yol devriyesi yapan polis ekibi, ıssız vadilerin arasında dolaşırken parlak ve metal görüntüsüyle dikkat çeken tanımlanamayan bir cisim keşfetmişti. Bu monolit sütunun oraya kim ya da kimler tarafından getirildiği bilinmezken bilim insanlarından sanat uzmanlarına kadar birçok yetkili açıklama yaparak bu gizemi çözmeye çalışmıştı. Bazı uzmanlar bu sütunun bir sanat eseri olduğunu söylerken bazıları da bu sütunu uzaylıların getirdiğine kanaat getirmişti.

2001: A SPACE ODYSSEY FİLMİNDEKİ BLOKLARA BENZETİLMİŞTİ

Çölde bulunan bloğun Stanley Kubrick'in 1968 yılında yönettiği 2001: A Space Odyssey filmindeki bloklara benzerliği sebebiyle bir hayran tarafından dikildiği de iddia edilmişti. Utah Halk Sağlığı yetkilileri konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Hangi gezegende olursanız olun, federal olarak yönetilen kamu arazilerine izin almadan yapı veya sanat eserleri kurmak yasa dışıdır" demişti. Bloğun gizemini çözmek isteyen yetkililer sosyal medya adreslerinden görüntü ve fotoğraf yayınlayarak halktan bilgi talep etmişti.

Birçok ülkede ortaya çıkan metal sütunun gizemi çözüldü

PEK ÇOK ÜLKEDE GÖRÜLDÜ

Metal sütunun bir gecede yok olması ise insanları daha da şaşırtmıştı. Bunu takip eden günlerde, monolit Romanya, Almanya, Kolombiya, İspanya, Hollanda ve İngiltere gibi birçok ülkede ortaya çıkmış, ancak gizemini korumayı başarmıştı.

Birçok ülkede ortaya çıkan metal sütunun gizemi çözüldü

Son Dakika Dünya Birçok ülkede ortaya çıkan metal sütunun gizemi çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • saçma: netfliks artık iyice sapıttı yaa. Zaten dogru düzgün film yok. Gündemi gereksiz mesgul etmek. Cok iticisin netfliks 12 3 Yanıtla
  • Cem Yılmaz : A.R.O.G? 12 0 Yanıtla
  • konuşan adam: nasılda uydurdular bir hikaye yesen tabi. 12 0 Yanıtla
  • Yedik mi: Tabi ki de yedik :) 9 0 Yanıtla
  • Ee: Eee 1 0 Yanıtla
  • Sarhoş : Onu alında ... 1 0 Yanıtla
  • dasds: allah aşkına sütun dediğiniz şeyin üzerinde geçendeki resimde kaynak vardı.Bu kadar salak yapmayın kendinizi:DDD uzaylılar kaynak mı attı yani:DDD 0 0 Yanıtla
  • Eda: O monolitler onlara demek ait netmonolitçiler 0 0 Yanıtla
  • kartal: Millet corona derdinde onlar şov. Allah akıl fikir versin 0 0 Yanıtla
  • ...: Ve aslında siz de... 0 0 Yanıtla

Advertisement