Gorbaçov Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika
Dünya

Gorbaçov Hastaneye Kaldırıldı

Gorbaçov Hastaneye Kaldırıldı

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov, dün gece hastaneye kaldırıldı. Gorbaçov'un durumunun ciddi olduğu belirtildi.

10.10.2014 11:33  Güncelleme: 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında, sağlık kontrolü için bir kez daha hastaneye yatmış olan Gorbaçov'un diyabet hastası olduğu belirtiliyor.

"HER YERİM KABLOLARLA KAPLI"

Hastaneye kaldırılmasının ardından Rus basını Ria Novosti ajansına açıklamalarda bulunan Gorbaçov, son bir haftadan beri sağlık durumunun orta olduğunu ancak daha sonra fenalaştığını belirtti. Gorbaçov, "Müşahede altındayım, cihazlara bağlıyım her yerim kablolarla kaplı. Ancak beni tanıyorsunuz, yaşamak için mücadele etmeye kararlıyım" dedi.

NOBEL'İ İZLEYEMEMESİNDEN YAKINDI

Gorbaçov ayrıca, rahatsızlığı yüzünden Nobel ödül törenlerini izleyememesinden yakındı. Geçen yaz yine hastalığı yüzünden 2 hafta hastanede kaldığını belirten Gorbaçov, "Bir hastanede bir yazlığımda böyle yaşıyorum. Bu yüzden Gürcistan Eski Devlet Başkanı Eduard Şevardnadze'nin cenaze törenine katılamadım" şeklinde konuştu. 1985'ten 1991'e kadar Sovyetler Birliği'ni yöneten Mihail Gorbaçov, 1990 yılında Nobel Barış Ödülünü kazanmıştı.

MİHAİL GORBAÇOV KİMDİR

Mihail Sergeyeviç Gorbaçov, SSCB devlet adamı. 1985'ten 1991'e kadar Sovyetler Birliği'ni yöneten lider. Gorbaçov'un perestroika (yeniden yapılanma) ve glasnost (açıklık) adını verdiği reform çalışmaları Soğuk Savaş'ı bitirdi; ancak bu reformlar Sovyetler Birliği Komünist Partisinin ülkede politik üstünlüğünü kaybetmesine ve sonrasında da Sovyetler Birliği'nin dağılmasına neden oldu. Gorbaçov, 1990'da Nobel Barış Ödülünü kazandı.

2 Mart 1931'de Kuzey Kafkasya'nın Stavropol bölgesinde Privolye köyünde doğdu. İlk tahsilini köyünde yaptı. 1952 senesinde Sovyetler Birliği Komünist Partisi'ne (SBKP) girdi. 1955'te Moskova Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Stavropol, Genç Komünistler Birliğinde görev aldı. 1970'de Stavropol teşkilatı birinci sekreteri oldu. 1971'de SBKP Merkez Komitesi üyeliğine seçildi. 1978'de tarım sorumlusu olarak sekreteryaya girdi. 1979'da politbüro yedek üyesi, 1980'de asil üyeliğe seçildi. Çernenko'nun 1985'te ölümü üzerine SBKP genel sekreteri oldu. Glasnost (açıklık) ve perestroika (yeniden yapılanma) politikalarıyla dünyada büyük yankılar uyandırdı. Ekim 1988'de devlet başkanlığı görevini de üstlendi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Gorbaçov Hastaneye Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement