İspanya'da mahkemeden emsal karar! Boşandığı eşine, 25 yıl boyunca yaptığı ev işleri için tazminat ödeyecek - Son Dakika
Dünya

İspanya'da mahkemeden emsal karar! Boşandığı eşine, 25 yıl boyunca yaptığı ev işleri için tazminat ödeyecek

İspanya\'da mahkemeden emsal karar! Boşandığı eşine, 25 yıl boyunca yaptığı ev işleri için tazminat ödeyecek

İspanya'daki bir mahkeme, ev kadınlarını sevindiren bir karara imza attı. Mahkeme, bir adamın boşandığı eşine "25 yıl boyunca ücretsiz ev işleri yaptığı" gerekçesiyle 200 bin Euro (Yaklaşık 4 milyon TL) tazminat ödemesine karar verdi.

09.03.2023 15:01  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'nın güneyindeki Endülüs özerk bölgesine bağlı Velez- Malaga'da bir mahkeme, evliliklerini sonlandırmak isteyen bir çiftin varlıklarının "mal ayrılığı rejimine" tabi olduğunu, yani her iki tarafın da kazandığı her şeyin sadece kendilerine ait olduğuna hükmederken, bu durum İspanyol kadın Ivana Moral'in dezavantajına gelişerek çiftin yıllar boyunca elde ettiği servet ve gayrimenkullere erişimini engelledi. Yargıç alınan kararın ardından, Ivana'nın tüm ev işlerinden sorumlu olduğunu saptadı ve elde edilen boşanma kararına göre kocası servetine servet katarken, Ivana'nın vaktini, "evde çalışarak, yani eve ve aileye bakarak" geçirdiğini belirtti.

200 BİN EURO'LUK TAZMİNAT KARARI

Yapılan alıştırmalar sonucunda, İspanya'daki mahkemeden, bütün servet ve gayrimenkule sahip olduğu anlaşılan adamın boşandığı eski eşi Ivana Moral için "25 yıl boyunca ücretsiz ev işleri yaptığı" gerekçesiyle 200 bin Euro (Yaklaşık 4 milyon TL) tazminat ödemesi yapması kararı çıktı.

EVLİLİK SÜRESİNCE YAPTIĞI İŞLERİN ASGARİ BEDELİ

Mahkemenin yargıcı, açıklanan yüklü miktardaki tazminatın, evlilik süresince kadının yaptığı işlerin asgari bedeline dayandığını ifade etti. Mahkeme ayrıca eski kocanın, biri reşit olmayan, diğeri de "18 yaşından büyük olan kızları için kadına aylık bakım ücreti ödemesi gerektiğine" de hükmetti.

"KOCAM EV DIŞINDA ÇALIŞMAMI İSTEMEDİ"

Cadena Ser radyosuna verdiği demeçte, "Kocam ev dışında çalışmamı istemedi" diyen Ivana, şu şekilde devam etti: "Kendimi sadece ev işlerine, kocama ve eve bakmaya adadım. Kocam ev işlerini yapmak gibi özel bir rol üstlenmemi sağladı, öyle ki başka pek bir şey yapamaz hale geldim."

Son Dakika Dünya İspanya'da mahkemeden emsal karar! Boşandığı eşine, 25 yıl boyunca yaptığı ev işleri için tazminat ödeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement