Mümtaz Soysal: "AB Üyeliği Konusunda Artık Gına Geldi" - Son Dakika
Dünya

Mümtaz Soysal: "AB Üyeliği Konusunda Artık Gına Geldi"

Mümtaz Soysal: "AB Üyeliği Konusunda Artık Gına Geldi"

Dışişleri eski Bakanı Mümtaz Soysal, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda bazı AB ülkelerinin olumsuz davranışları yüzünden artık gına geldiğini söyledi.

11.04.2011 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı ve Dışişleri eski Bakanı Mümtaz Soysal, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda bazı AB ülkelerinin olumsuz davranışları yüzünden artık gına geldiğini söyledi.

Konferans vermek üzere Fransa'nın Saint Etienne kentine gelen Mümtaz Soysal, DHA'ya verdiği röportajda, hangi ülkeden ve hangi sınıftan olursa olsun, Fransa başta olmak üzere, bazı AB ülkelerinin Türkiye'ye karşı almış oldukları olumsuz tavrın artık bütün Türkleri bıktırdığını ifade etti. Türkiye'nin bütün Avrupa kuruluşları ve NATO'nun içinde olmasına rağmen hak etmediği bir ayrımcılığa uğrayarak oyalandığını belirten Soysal, verdiği konferansta bu konulardan söz ettiğini ve bu Avrupa ülkelerinin tarih önünde suç işlediklerini anlattığını belirtti.

Türkiye cumhuriyetinin, AB reformlarını, nüfusunun büyük bölümü müslüman olmasına rağmen kimseyi incitmeden ve rahat bir şekilde hayata geçirdiğini, reformlar ile İslam dininin uygun olduklarını ve bunu Fransa'nın anlamamış olmasını kavrayamadığını belirten Mümtaz Soysal, dinin illa gericilik olmadığını, bunları düzgün bir şekilde birbirinden ayırırsanız ortada bir sorun kalmadığını söyledi.

Laik bir Türkiye'nin, insanlığın geleceği açısından dünyaya verilmiş bir hediye olduğunu, Türkiye'deki hukuk kavramının, kurumların ve laikliğin öncesi olan Fransa'nın, Türkiye'nin AB üyeliğini geciktirmek yada önlemek için uğraşırken çok büyük bir kusur işlediğini söyleyen Mümtaz Soysal, bu kusurun sadece bize karşı değil , İslam'dan çok korkan Fransa'nın islam alemine ve insanlığa karşı işlediğini belirtti.

Üniversite ortamına taşınan bu konunun, akademik bir ortamda Fransa ile Türkiye'yi düşman ilan etmeden en güzel ve anlaşılır bir şekilde kafa yorarak anlatılması gerektiğini belirten Soysal, bu konuda akademisyenlere çok büyük bir rol düştüğünü söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Mümtaz Soysal: 'AB Üyeliği Konusunda Artık Gına Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement