Papa: Tanrım Eli Silahlı İnsanları Durdur - Son Dakika
Dünya

Papa: Tanrım Eli Silahlı İnsanları Durdur

Papa: Tanrım Eli Silahlı İnsanları Durdur

Hristiyanlık'ta Hazreti İsa'nın doğumu olarak kutlanan Noel bayramı, Katolik dünyasının merkezi Vatikan'da da Papa 16.Benediktus'un yönettiği ayinle kutlandı.

25.12.2011 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hristiyanlık'ta Hazreti İsa'nın doğumu olarak kutlanan Noel bayramı, Katolik dünyasının merkezi Vatikan'da da Papa 16. Benediktus'un yönettiği ayinle kutlandı.

Vatikan'daki Aziz Pietro Bazilikası'nda yapılan Noel ayini, dün gece yerel saatle 22.00'de başlayıp, 25 Aralık'ın ilk saatlerine kadar sürdü.

Papa 16. Benediktus yönettiği ayinde yaptığı konuşmada, "Tanrım, eli silahlı insanları durdur, barış bu dünya üzerinde egemen olacak" diyerek, barış için dua etti.

Noel bayramının mağazalar bayramına dönüştüğünü belirten Papa, Noel'in Tanrı'nın gizemini gizleyen tevazu ve sadelik içeren bir bayram olduğunu söyledi. Papa, "Gerçek ışığı ve gerçek sevinci keşfetmek için Beytüllahim'de mağarada bulunan bebeğin arkasından, bize yardımcı olması için Tanrı'ya dua edelim" dedi.

Papa 16. Benediktus, "Noel'i yoksulluk, acı ve zor koşullarda geçiren göçmenlerin Tanrı'nın iyiliğini almaları için dua edelim" diyerek, göçmenleri de unutmadı.

Vatikan'daki geleneksel Noel ayini, "Tu scendi dalle stelle (Sen yıldızlardan iniyorsun)" Noel şarkısıyla son buldu. Bazı inananlar, Vatikan'da Papa'nın yönettiği Noel ayinine tanıklık etmeleri dolayısıyla gözyaşlarını tutamadı.

Papa ayine özel taşıyıcı araçla geldi. 84 yaşındaki Papa Joseph Ratzinger, selefi Papa II. Jean Paul'ün de kullandığı tekerlekli taşıyıcıyı, ilk kez 16 Ekim'de yapılan bir ayinde kullanmıştı.

Bu özel geceye Vatikan'da tanıklık etmek isteyen pek çok farklı milletten insanın katıldığı ayinde, Amerikalı ve Brezilyalıların çokluğu dikkati çekti. Ayin için Aziz Pietro Bazilikası'na giremeyen çok sayıda kişi de soğuk ve yağışlı havaya rağmen, Aziz Pietro meydanındaki dev ekranlardan ayini takip etti.

Noel kutlamaları, Papa 16. Benediktus'un bugün Aziz Pietro Meydanı'nda halka açık yapacağı ayinle devam edecek. - VATİKAN

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Papa: Tanrım Eli Silahlı İnsanları Durdur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement