Son Dakika! Nepal'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü: 40 ölü - Son Dakika
Dünya

Son Dakika! Nepal'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü: 40 ölü

Son dakika! Nepal'de 68 yolcu ve 4 mürettebat taşıyan yolcu uçağı düştü. Kazada en az 40 kişinin öldüğü belirtilirken Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal kabineyi acil toplantıya çağırdı.

15.01.2023 09:19  Güncelleme: 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nepal'in Pokhara kenti yakınlarında, Katmandu'dan Pokhara'ya gitmekte olduğu öğrenilen 68 yolcu, 4 mürettebat taşıyan yolcu uçağı düştü. Yeti Airlines'a ait ATR 72 tipi çift motorlu uçakta yangın çıkarken bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Arama kurtarma çalışmalarının ise devam ettiği kaydedildi.

Son Dakika! Nepal'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

40 KİŞİ ÖLDÜ

Devlet televizyonu, kaza yerinden bazı kişilerin cansız bedenlerinin çıkarıldığı duyurdu. İlk belirlemelere göre 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Yolcular arasında 10 yabancı uyruklu kişi ile 2 bebeğin de bulunduğu bilgisi de paylaşıldı.

Son Dakika! Nepal'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

KABİNE ACİL TOPLANACAK

Kaza sonrasında Nepal Başbakanı Pushpa Kamal Dahal kabineyi acil toplantıya çağırdı. Başbakan Dahal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Pokhara'da 72 kişinin bulunduğu uçağın düştüğünü büyük üzüntüyle öğrendim. Tüm yetkili kurumlara efektif bir kurtarma çalışması yürütmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum" dedi.

Son Dakika! Nepal'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü

UÇAK KAYBOLMUŞTU

Öte yandan Nepal'de Mayıs 2022'de içinde 22 kişiyle kaybolan ve enkazı bulunan uçakta arama kurtarma çalışmalarının ardından tüm yolcuların cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Son Dakika! Nepal\'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü: 40 ölü

Son Dakika Dünya Son Dakika! Nepal'de 72 kişiyi taşıyan yolcu uçağı düştü: 40 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement