Yunan spiker Türkiye'nin yerli üretim SİHA'larını övdü, Atina hükümetine sitem etti - Son Dakika
Dünya

Yunan spiker Türkiye'nin yerli üretim SİHA'larını övdü, Atina hükümetine sitem etti

Türkiye'nin son dönemde yerli ve milli olarak atılımını gerçekleştirdiği İHA ve SİHA'lar Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan spiker İoannis Theodotratos, Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'lardan övgü dolu sözlerle bahsederken, Atina hükümetine de bu atılımları gerçekleştirmediği için eleştirdi.

23.09.2020 19:41  Güncelleme: 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilim Yunan medyasında büyük yer kaplarken, Türkiye'nin son yıllarda yerli ve milli olarak atılımını gerçekleştirdiği savunma sanayii ile ne derece caydırıcı bir güç olduğu da gözler önüne seriliyor. Bu konuya dikkat çeken Yunan spiker İoannis Theodotratos, Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ları anlatırken Yunanistan hükümetine de bu atılımları gerçekleştiremedikleri için sitem etti.

YERLİ OLARAK ÜRETİLEN GEMİ PROGRAMI

Yunan spiker Theodotratos, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Size Türkiye'de halihazırda geliştirilmekte olan en önemli iki programı tekrar göstereceğim. İlki, teknolojisini tamamen Almanlardan aldıkları denizaltı programından farklı olarak tamamen yerli olarak üretilen gemi programı.

Bildiğiniz gibi Türk gemi programlarına aktarılan Alman teknolojisi ile ileride 6 yeni Type 214 TM Piri Reis denizaltısı inşa edilecek.Bunlar modern ve ağır tip torpidolara sahip denizaltılar olacaklar. Sözde maliyet nedeniyle satın almaya devam etmeme kararı almadığımız torpidolara. Bu bizim farkımız, ve bunun bir bedeli var. Türkler ekonomik kriz olsun ya da olmasın almak istediğini alıyor, biz ise almıyoruz. İlk amfibi harekat gemisi ile ilk küçük uçak gemisi, TCG Anadolu diğeri ise TCG Trakya, 2021'de faaliyete geçecek.

İHA VE SİHA ÜRETİMİ

Bir diğer konusu ise İHA ve SİHA'lar. Uzun zamandır İHA'ları göstermekte ısrar ediyorum çünkü bu sistemler ileride kara, deniz ve hava savaşının geleceğini oluşturacak. Bunlar ihlal yapan yeni araçlar, gemilerimizi hedef alıyor ve bunlar diğer tarafın nasıl tepki verdiğini anlamanın bir yolu.

Müttefiklerle gerekli adımları atabiliriz, sadece istememiz yeterli. Ama istemiyoruz ve bu yüzden onlara öncülük etme ve bir adım önde olma şansı veriyoruz"

Yunan spiker Türkiye\'nin yerli üretim SİHA\'larını övdü, Atina hükümetine sitem etti

Son Dakika Dünya Yunan spiker Türkiye'nin yerli üretim SİHA'larını övdü, Atina hükümetine sitem etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • yoksulhancıoğlan: Bu adam kendi ülkesinden çok bizi övüyor eksik olmasın ama bu biraz garip değil mi ? 21 0 Yanıtla Bilgin : Senin kuş beynin buna ermez git sütünü iç ve uyu. 0 10 elifnaz: sırf muhalefet olsun diye çalışan spikerlerdendir hani bizdede var ya..onca yapılanı görmeyip boş işlerle uğraşanlar onlardan işte:) 1 0 KansnNzn: Herkes bizim ülkemiz gibi değil... Biz onlardan askeri olarak güçlü olabiliriz ama onlarda düşünce özgürlüğü var. 0 0 yoksul yolcu: Karamizah nedir bilmediğin aşikar ..adam bizim teknolojik üstünlüğümüze mizahi bir vurgu yaparak kendi ülkesini eleştiriyor . Gerçi mizah anlayışı zeki insanlara göredir hancıoğlu. 0 0 Karsli: Ya inanmiyom gercekmi. 0 0
  • zhr: bu adamı türk televizyonlara almalı, burdaki vatan haini satılmış gazetecilerden çok daha iyi biliyor olup biteni 5 0 Yanıtla
  • EKREM YALANOĞLU: TABAK KIRIP SİESTA YAPARAK SİHA ÜRETİLMEZ KÖTÜ KOMŞU ADAMI SİHA SAHİBİ YAPAR KOPİL 3 0 Yanıtla
  • NOKTA: Müttefiklerle gerekli adımları atabiliriz, sadece istememiz yeterli. OLUM ELİN ŞEYİYLE GERDEGWE GİRİLMEZ YİYOSA KENDİNİZ GELİN.. 2 1 Yanıtla
  • Mustafa: Reis farkı 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı
    17:10 TDV ve DİTİB, Sırbistan'da muhtaçlara yardım dağıttı

    Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Almanya merkezli Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Sırbistan'da muhtaçlara temel ihtiyaç maddelerinin bulunduğu 1500 koli yardım dağıttı. Ayrıca, 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyası kapsamında 1000 Mushaf dağıtıldı ve 1000 kişiye iftar verildi. Yardım çalışmalarına Sırbistan İslam Birliği Başkanı Senad Halitovic ve Din Hizmetleri Müşaviri Ertuğrul Coşkun da katıldı.

  • Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor
    16:49 Türk Kızılayı, Irak'ta yerinden edilmiş ailelere yardım sağlıyor

    Türk Kızılay, ramazan yardımları kapsamında Irak'ın Erbil kentinde bulunan Herşem Kampı'nda kalan yerinden edilmiş 250 aileye gıda, giyim ve ekmek yardımı gerçekleştirdi. Türk Kızılayın Irak Delegasyon Başkan Vekili Eray Akkaya, ramazan boyunca 5 bin aileye yardımların devam edeceğini açıkladı.

  • Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi
    16:49 Playboy Modeli, Erkek Arkadaşının Mühimmat Suçlamasını Engellemek İçin Rüşvet Verdi

    Honolulu'da yaşayan playboy modeli Shannon Teresa Marie Schwartz, erkek arkadaşı Billy Wilhelm Huntzinger'in mühimmat ve uyuşturucu suçlamalarıyla yargılanmasını engellemek için İç Güvenlik Soruşturmaları özel ajanına 5.000 dolar rüşvet teklif ettiği iddiasıyla tutuklandı. Huntzinger, bir evde silahla yakalandıktan sonra polis tarafından tutuklandı. Schwartz, 5.000 dolarlık rüşveti önerdikten sonra 25.000 dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

  • Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi
    16:43 Moskova'daki Terör Saldırısında Ölü Sayısı 143'e Yükseldi

    Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'nın yayımladığı listede, Moskova'nın banliyösündeki bir konser salonunda gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 143'e yükseldi.

  • ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti
    16:28 ABD'de yük gemisi çarptı, 2 kişi hayatını kaybetti

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Arama çalışmaları devam ediyor.


Advertisement