Ankara: Tobb Sanayi Odaları Konsey Toplantısı Ortak Bildirisi Açıklandı - Son Dakika
Ekonomi

Ankara: Tobb Sanayi Odaları Konsey Toplantısı Ortak Bildirisi Açıklandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nda alınan kararlar kamuoyuna açıklandı.

24.07.2006 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nda alınan kararlar kamuoyuna açıklandı.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'na Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ABD Ticaret Odası İcra Kurulu Başkanı John Bachmann, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Sanayi Odaları Konsey Başkanı Tanıl Küçük, TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti ile TOBB Başkanlık Danışmanı Gündüz Aktan katıldı.

TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile konsey üyelerinin de hazır bulunduğu Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nda, Türk sanayiinin ve sanayi odalarının sorunları detaylı biçimde görüşüldü. Toplantıda şu konuların kamuoyuna duyurulması kararlaştırıldı:

"Bölgesel ve sektörel rekabetçi teşvik politikaları yeniden ele alınmalıdır. ESDK'nın aktif çalıştırılması ile ekonomik sorunların çözüme kavuşturulması sağlanmalıdır. Devletin küçültülmesi ve disipline edilmesi hakkında yapılması gereken çalışmaların bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. AB uyum süreci; çevre, iş ve işçi sağlığı gibi mevzuatlarda sanayicilere ciddi yükler getireceğinden, bu konuda sanayicilerin çatı örgütü olan TOBB ile müşterek çalışmalar yürütülmelidir. Ekonomik istikrarın sağlanması açısından, zaruri hale gelmiş olan mikro ekonomik tedbirlerin alınması sağlanmalıdır. İstihdam verilerindeki kayıt dışının önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması gerekmektedir. Özellikle Uzakdoğu başta olmak üzere, üçüncü dünya ülkelerinden yapılan ithalatın meydana getirdiği haksız rekabetin önüne geçilmelidir."

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ankara: Tobb Sanayi Odaları Konsey Toplantısı Ortak Bildirisi Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement