Apple, koronavirüs nedeniyle Çin dışındaki bütün mağazalarını kapatıyor - Son Dakika
Ekonomi

Apple, koronavirüs nedeniyle Çin dışındaki bütün mağazalarını kapatıyor

Apple, koronavirüs salgınına önlem amacıyla Çin dışındaki tüm perakende mağazalarını 2 hafta süreyle geçici olarak kapatma kararı aldı. Apple'ın Çin dışında 460 mağazası bulunuyor, en çok mağaza ise 270 adetle ABD'de.

14.03.2020 13:21  Güncelleme: 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Apple, yaptığı resmi açıklamayla Çin dışındaki tüm perakende mağazalarını 27 Mart tarihine kadar kapatacağını ve koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla personelini evden çalıştıracağını duyurdu.

Apple CEO'su Tim Cook'un da paylaştığı ve şirketin resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada "Virüsün bulaşma riskini en aza indirmek için en etkili yöntem yoğunluğu azaltmak ve sosyal mesafeyi en üst düzeye çıkarmak"ifadeleri kullanılırken, Çin dışındaki mağazaların geçici olarak 14 gün boyunca kapatılacağını ve personelin uzaktan çalışacağı açıklandı.

EN FAZLA ABD ETKİLENECEK

Apple, Dünya Sağlık Örgütü'nün "pandemi" olarak tanımladığı koronavirüs (Covid-19) salgınının yoğun görüldüğü İtalya ve İspanya'da mağazalarını kapatmıştı. Çin hariç dünya genelinde 460 mağazası bulunan Apple'ın geçici kapatma kararından en fazla etkilenecek ülke ise 270 mağaza bulunan ABD olacak.

PERSONEL NORMAL ÖDEME ALACAK

Apple CEO'su Tim Cook, yaptığı açıklamada geçici olarak kapatılan tüm mağazalarda saatlik bazda çalışan tüm personelin normal ödeme alacağını belirtti. Geçen hafta da dünya genelindeki pek çok ofiste Apple çalışanları evden çalışmaları için teşvik edilmişti.

APPLE, EN ÇOK ETKİLENEN ŞİRKETLERDEN BİRİ

Ürünlerinin büyük çoğu Çin'deki tedarik zincirine bağlı olan Apple, koronavirüsten en şiddetli etkilenen şirketlerin başında geliyor. Fabrika kapatmalar ve üretimdeki gerileme nedeniyle iPhone ve iPad Pro gibi ürünlere olan talepte siparişler karşılanamaz duruma gelmiş, 2020 1. çeyreği için konulan 63 ila 67 milyar dolarlık hedefin tutturulamayacağını da açıklamıştı. Apple hisseleri buna rağmen Nasdaq'taki yüzde 12 düşüşe rağmen yüzde 5.3 gerileyerek pozitif ayrışmıştı. Mağaza kapatmaların gelirleri nasıl etkileyeceğine dair bir öngörü ise paylaşılması.

Öte yandan, Kaliforniya, Cupertino merkezli şirket koronavirüsle mücadele kapsamında 15 milyon dolar bağışladığını da duyurdu.

Apple, koronavirüs nedeniyle Çin dışındaki bütün mağazalarını kapatıyor

Son Dakika Ekonomi Apple, koronavirüs nedeniyle Çin dışındaki bütün mağazalarını kapatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement