Facebook hacklendi iddiaları dolaşırken, 1.5 milyar kullanıcının bilgileri satışa çıkarıldı - Son Dakika
Ekonomi

Facebook hacklendi iddiaları dolaşırken, 1.5 milyar kullanıcının bilgileri satışa çıkarıldı

Facebook'un hacklendiği yönündeki iddialar dolaşırken, gündeme bomba gibi düşen bir haber geldi. Privacy Affairs'a göre 1.5 milyar veya daha fazla Facebook kullanıcısının kişisel ve özel bilgileri hacker forumunda satışa çıkarıldı.

04.10.2021 23:47  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ta yaşanan çökmeye kilitlendi. Milyonlarca kullanıcı, yetkililerden gelecek haberleri beklerken gündeme bomba gibi düşen bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 1.5 milyar veya daha fazla Facebook kullanıcısının özel ve kişisel bilgilerinin bilgisayar korsanları tarafından toplanıp popüler bir hacker formunda satışa çıkarıldığı belirtildi.

FACEBOOK TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK SIZINTI

Privacy Affair'de yer alan habere göre söz konusu olayın, şimdiye kadar Facebook tarihindeki en büyük ve en önemli bilgi sızıntısı olduğu ifade edilirken, sızıntıların internet kullanıcılarının 'siber suçlular ve ilkesiz reklamcılar' tarafından küresel çapta hedef alınmasına yol açacağı kaydedildi. Sızıntıdan, 500 milyon kullanıcının etkilendiği ve birkaç ay önce meydana gelen sızıntıyla bağlantısı olmadığı da tahmin ediliyor.

KİMLİK NUMARALARI DA VAR

Forumda yer alan bilgilere göre bu sızıntı, kullanıcılarının "isim, e-posta, konum, cinsiyet, telefon numarası, kimlik numarasından oluşuyor. Habere göre, yayımlanan örneklere bakıldığında, verilerin gerçek olduğunu düşünülüyor.

5 BİN DOLAR TEKLİF EDİLDİ

Satıcılar, son 4 yıl içinde çalışan bir grup ''web kazıyıcı"yı (web scrapers) temsil ettiğini belirterek, bu süre zarfında 18 binden fazla müşterisinin olduğunu öne sürdü. Şahıslar, verilerin hackleme ya da ihlal etme yoluyla elde etmediklerini, ancak 'wek kazıma' yönetimle toplandığını iddia ediyor. Öte yandan, potansiyel bir alıcının 1 milyon Facebook kullanıcı hesabının verileri için 5 bin dolar teklifi verdiği iddia edildi.

Facebook hacklendi iddiaları dolaşırken, 1.5 milyar kullanıcının bilgileri satışa çıkarıldı

Son Dakika Ekonomi Facebook hacklendi iddiaları dolaşırken, 1.5 milyar kullanıcının bilgileri satışa çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Menemen Gelemem: Facebook hesaplarını almak isteyen potansiyel alıcı da kesin bizim ülkedeki muhalefettir. Hep bi internette yalan dolan algı peşindeler. Mesela Chp gelince zam mam olmayacakmış algısına başladılar. Bunu yazanlar da hep paralı fake ve aynı kişiler. 46 3 Yanıtla
  • Gunay Durmaz : Bitsin batsın pislik yuvaları. Yalan dolan her türlüsü oralarda zaten. Basit bir mafyanın peşinden giden yüzbinlerce aqtal var özellikle twitterde 2 1 Yanıtla

Advertisement