Kartepe'de Kar Kalınlığı Sadece 5 Santimetrede Kalınca Pistler Kapatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Kartepe'de Kar Kalınlığı Sadece 5 Santimetrede Kalınca Pistler Kapatıldı

06.01.2018 16:57

Kocaeli'deki Kartepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı sadece 5 santimetreye ulaşınca kayak pistleri kapatıldı. Heyecanla bölgeye gelen tatilciler ise umduğunu bulamamanın üzüntüsünü yaşadı.

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bulunan Kartepe Kayak Merkezi'nde pistler yeterli oranda kar olmadığı için kapatıldı.

TATİLCİLERİN AKININA UĞRADI

İstanbul'a en yakın kayak merkezlerinin başında yer alan Kartepe Kayak Merkezi, hafta sonu havanın da güzel olması nedeniyle tatilcilerin akınına uğradı. Geçen yıl Ocak ayında pistlerde kar kalınlığı yaklaşık 2,5 metreye ulaşırken, bu kış yeterli kar yağışı olmaması, mevcut olan karın da erimesi nedeniyle pistlerde kar kalınlığı 5 santimetreye düştü. Kartepe kayak merkezinde bulunan 14 pist yeterli oranda kar olmaması ve bazı pistlerde hiç kar olmaması nedeniyle kapatıldı. Kayak yapmak için Kartepe'ye gelen tatilciler, pistlerin kapatılması nedeniyle üzüldü.

Kartepe'de Kar Kalınlığı Sadece 5 Santimetrede Kalınca Pistler Kapatıldı
''UMDUĞUMUZU BULAMADIK''

Hafta sonu tatili için Almanya'dan geldiklerini söyleyen Tuba Nalbant, şöyle dedi: "Ailece Kartepe'ye geldik ama umduğumuzu maalesef bulamadık. Her yıl tatil yapmak için buraya geliyoruz. Geçen sene kar kalınlığı 2 metreyi geçiyordu. Fakat bu sene çok az yerde kar var. Hatta birçok yerde kar bile yok. Umarım ilerleyen süreçte kar yağar."

Kartepe'de Kar Kalınlığı Sadece 5 Santimetrede Kalınca Pistler Kapatıldı
''ÇOCUKLARIM KAYAK YAPACAKTI''

Kartepe'ye gelen Coşkun Keser, "Çocuklarım kayak yapacaktı, fakat kar az olduğu için ya kızak yapacaklar ya da kar topu oynayıp dönmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Gezmeye gelen bir grup lise öğrencisi ise Kartepe'de çok az karla karşılaştıklarını ifade ederek, "Eğlenmek için geldik, ancak kar çok az. Kayak pistinin bir çoğunda kar bile yok. Kalan karlarla kar topu oynayıp eğleneceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kartepe'de Kar Kalınlığı Sadece 5 Santimetrede Kalınca Pistler Kapatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement