Türkiye İçin Kritik Gün, Para Politikası Kurulu Bugün Toplanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye İçin Kritik Gün, Para Politikası Kurulu Bugün Toplanıyor

Türkiye İçin Kritik Gün, Para Politikası Kurulu Bugün Toplanıyor

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün toplanacak. Uzmanları bu toplantıda Merkez Bankası'nın küresel piyasalara ilişkin değerlendirmede bulunmasını bekliyor.

23.02.2016 08:16  Güncelleme: 08:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PPK'da faizlere ilişkin herhangi bir karar beklenmiyor. PPK, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı için tekrar atanmazsa son toplantıdan bir önceki olacak. Toplantıdan sonra Başçı, son kez 24 Mart tarihindeki PPK'ya katılacak. Başçı'nın görev süresi de 19 Nisan 2016 tarihinde sona erecek. Nisan ayındaki Para Politikası Kurulu toplantısı ise 20 Nisan'da.

TEK FAİZ İÇİN ERKEN

Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) aralık ayında faizi artırmasının ardından Merkez Bankası'nın sadeleşme adımlarına başlayabileceğine ilişkin güçlü bir beklenti olmuştu.

Aralık ayını pas geçen Para Politikası Kurulu, daha sonra ocak ayından itibaren sadeleşme adımlarına başlayabileeceği mesajını vermişti. Ocak ayının da pas geçilmesinin ardından 26 Ocak tarihinde düzenlenen yılın ilk Enflasyon Raporu'na ilişkin basın toplantısında Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, piyasada merakla beklenen faizle ilgili olarak, "Tek faize geçebilir miyiz? Geçmeli miyiz? O sorunun cevabı; henüz değil. Çünkü bu geniş faiz koridoru, geçmişte küresel oynaklıkların yüksek olduğu dönemlerde bize oldukça faydalı oldu, yardımcı oldu" demişti. Bugün toplanacak Para Politikası Kurulu toplantısında da faizlere ilişkin herhangi bir adım atılması beklenmiyor.

NE MESAJ VERİLECEK?

Para Politikası Kurulu'nun ardından yarın Merkez Bankası ekonomistlerle bir araya gelecek. Piyasa uzmanları bu toplantıda Merkez Bankası'nın küresel piyasalara ilişkin değerlendirmede bulunması bekleniyor. Son dönemde FED'in faiz artırımını ötelemesine yönelik tahminler, Japonya'nın negatif faize geçmesi, böylece Türkiye'ye sermaye akımının hızlanabileceğine yönelik verilecek mesajların faiz koridorunun üst bandında indirimine sinyal olabileceği yönünde bir beklenti bulunuyor.

Kimin görevi ne zaman dolacak?

Başkan Erdem Başçı 19 Nisan 2016
Başkan Yardımcısı Turalay Kenç 29 Nisan 2016
Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya 29 Haziran 2016
Başkan Yardımcısı Necati Şahin 5 Haziran 2016
Başkan Yardımcısı Mehmet Yörükoğlu 3 Haziran 2016
Banka Meclisi Üyesi Ahmet Faruk Aysan 1 Mayıs 2016
Üye Abdullah Yavaş Mart 2018 (Kaynak:Hürriyet)


Son Dakika Ekonomi Türkiye İçin Kritik Gün, Para Politikası Kurulu Bugün Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • an-KARA: ya şu haberlerin altındaki ek gelir reklamı varya neymiş aylık 5000tl ek geliri varmış lan asgari ücret 1.300 neyin kafası bu 4 0 Yanıtla
  • murat: dolara etkısı ne olacak acaba 0 0 Yanıtla
  • Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor
    10:37 Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak hükümeti ile görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükün hafifleyeceği ve dış ticaret hacminin artacağı değerlendirilmektedir.

  • CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
    10:29 CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

    CarrefourSA Sabancı Ticaret Merkezi AŞ ile Tez Koop İş Sendikası arasında, yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında tüm ücretlere birinci yıl için yüzde 58 artış yapıldı ve aylık çıplak ücretlere kıdeme göre 350 ila 1450 lira arasında kıdem zammı eklendi. Ayrıca, çalışanlara kıdemleri dikkate alınarak birinci yılda yapılan ücret zammı yüzde 61 ile yüzde 69 arasında oldu. Sözleşmenin ikinci ve üçüncü yıllarında ise çalışanlara yıllık enflasyon oranında ücret zammı uygulanacak. Sözleşmeyle birlikte çalışanların sosyal haklarında da önemli artışlar yapıldı, her ay 1000 lira gıda yardımı yapılacak ve diğer sosyal yardımlar da artırıldı.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.

  • ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi
    10:25 ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden seçildi. ASO Teknopark AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Ardıç, oy birliğiyle tekrar başkan seçildi. Ayrıca, Mehmet Cansız ASO Teknopark AŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı.


Advertisement