Uludağ İhracatçı Birliği'nin 2007 İhracat Hedefi 20 Milyar Dolar - Son Dakika
Ekonomi

Uludağ İhracatçı Birliği'nin 2007 İhracat Hedefi 20 Milyar Dolar

Uludağ İhracatçı Birlikleri (Uib) Genel Sekreteri İbrahim Okur, İhracatın Türkiye'nin Geleceği Olduğunu Belirterek, 20. Yıl Olan 2007'de İhracat Rakamı Hedeflerinin 20 Milyar Dolar Olduğunu Belirtti.

06.01.2007 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreteri İbrahim Okur, ihracatın Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, 20. yıl olan 2007'de ihracat rakamı hedeflerinin 20 milyar dolar olduğunu belirtti.

İbrahim Okur, UİB'in 2006 yılı ihracat değerlendirmeleri ve 2007 yılı hedefleri doğrultusunda Uludağ Kar Otel'de basın toplantı düzenledi. Toplantıda UİB'in 2007 hedefleri doğrultusunda bilgiler veren Okur, bu yıl özellikle fuar ve tanıtım faaliyetlerine ağırlık vereceklerini söyledi. 2007 yılında Türkiye'ye alım heyetleri getirmenin yanı sıra milli katılımın oluşturulmasına yönelik info stand katılımları ve milli katılımlar gerçekleştireceklerini ifade eden Okur, 2007 yılında 12 farklı alanda eğitim programı düzenleyeceklerini kaydetti.

UİB Genel Sekreteri Okur, 2007 yılında Almanya ve ABD'de 2'şer, İspanya, Bulgaristan ve Hong Kong'da da 1'er adet info stand katılımları gerçekleştireceklerini belirtti. İnfo stand katılımlarının daha geniş boyutlu olan milli katılımlara aracılık ettiğini bildiren Okur, bu katılımların düzenlenen ülkelerde milli katılımlar için nabız yoklamaları olduğunu ifade etti. 2007 yılı içerisinde Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda ve İtalya'da milli katılımlar gerçekleştireceklerini duyuran Okur, İstanbul, Bursa ve Konya'da 7 adet alım heyeti organizasyonu yapacaklarını belirtti. Alım heyeti organizasyonlarının ihracat bağlantılarında büyük önemi olduğunu kaydeden Okur, "Alım heyeti programlarına, dünyanın dört bir yanından alıcıları getiriyoruz. Bunlar Türkiye'de fabrikaları gezerek, ihracat bağlantıları kuruyorlar" dedi.

İbrahim Okur, 2007 yılında önemli organizasyonlardan birinin de eğitim faaliyetleri olduğunu belirtti. Bu yıl dış ticarete yönelik 12 farklı alanda eğitim programı düzenleyeceklerini bildiren Okur, 1. UİB Moda Tasarım Günleri'nin de ilk kez Şubat 2007'de gerçekleştirileceğini bildirdi. İstanbul ve İzmir'de düzenlenen moda günlerinden sonra bu yönde bir karar aldıklarını belirten Okur, hedeflerinin Bursa'daki tekstil varlığını ön plana çıkarmak olduğunu ifade etti. Okur, moda tasarım günleri kapsamında yarışmalar ve defileler düzenleyeceklerini söyleyerek, tekstil konusunda otorite odakların dikkatini Bursa'ya çekmeye çalışacaklarını vurguladı.

Eğitim faaliyetleri içerisinde Kasım 2007'ye programlanan Avrupa Birliği (AB) Mali Yardımları ve 7. Çerçeve Programı'na da değinen Okur, tüm firmaları AB hibelerinden yararlanmaya çağırdı. Firmaları AB mali yardımları doğrultusunda proje yapmaya çağıran Okur, "AB'nin parası var fakat firmalarımızın projesi yok. Firmalar, AB desteklerinden yararlanmaya yönelik projeler yapsınlar. Ayağı yere basan bir projenin bu hibelerden ve kredilerden yararlanmama durumu yok" diye konuştu.

Okur, bu yıl dış ticarette firmalara yardımcı olmak gayesiyle UİB bünyesinde bir Eximbank irtibat bürosu kurduklarını belirtti ve firmaları dış ticaret konusunda bilgilenmek maksadıyla Eximbank irtibat bürosuna çağırdı. Okur, 2006'da yeniden düzenlenen UİB web sitesinin de dış ticaret konusunda tüm bilgileri içerdiğini hatırlattı.

UİB Genel Sekreteri İbrahim Okur, 2007 için belirledikleri hedeflere ulaşmakta kararlı olduklarını vurguladı ve ihracatçı firmaları bu yolda kendileriyle beraber olmaya çağırdı. Okur, şunları söyledi:

"Türkiye'nin 2007 ihracat hedef rakamı 95 milyar dolar. UİB'in ihracat hedef rakamı ise 20 milyar dolar. Hedefe ulaşmak için plan ve programımızı yaptık. Dersimizi çalıştık ve ekip olarak hedefe kilitlendik. İhracatçı tüm firmalardan, düzenleyeceğimiz aktif organizasyonlara katılmalarını bekliyoruz. Bizimle birlikte olan, bizimle çalışan kazanır. Bize uyduğunuz takdirde hedefe ulaşmamak için hiçbir neden yok."

(EŞ-İHS-MEF-MEF-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Uludağ İhracatçı Birliği'nin 2007 İhracat Hedefi 20 Milyar Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement