Vergi Yok Kazanç Çok! Sosyal Medya Fenomenlerinin Kazançları Dudak Uçuklattı - Son Dakika
Ekonomi

Vergi Yok Kazanç Çok! Sosyal Medya Fenomenlerinin Kazançları Dudak Uçuklattı

Kişisel kanalları milyonlar tarafından takip edilen Youtuber'lar vergi ödemeksizin kazandıkları paralarla tepkileri üzerine çekiyor.

19.01.2018 12:04  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akşam Life'da yer alan habere göre; asgari ücretle çalışan bir işçi, kazancının vergisini öderken Youtuber'lar, vergi ödemeksizin sosyal medyadan her geçen gün kazancına kazanç katıyor.

VERGİSİZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR

Eğlenceli ve komik videolarla lüks evlerde, pahalı arabalarla zengin bir yaşam süren fenomenler, internet üzerinden istedikleri videoları yayınlayabiliyor. Zaman zaman gençlere kötü örnek teşkil eden küfürlü videolar da yayınlayan fenomenler, şahsi hesaplarıyla YouTube ile anlaşarak vergisiz kazanç elde ediyor.

BELGESİZ AKTARILIYOR

Bir videodan milyonlarca lira para kazanan Youtuberlar'ın vergi ödemediği özellikle Youtube üzerinden kazanan gelirler için şahıs hesapları üzerinden para aktarımı yaparak vergi kaçırdığı öne sürülüyor. Hatta bu kaçağın her yıl milyarlarca lirayı bulduğu söyleniyor. Reklam, Viral ve Youtube gelirlerinin yer aldığı sektörde paranın büyük bir kısmı şahıslar üzerinden belgesiz şekilde aktarılınca her ay milyonlarca lira vergi devletin kasasından yok oluyor.

İŞTE KAZANÇLARI

- Danla Bilic - 250.000 TL
- Berkcan Güven - 75.000 TL
- Enes Batur - 300.000 TL
- Duygu Özaslan - 60.000 TL
- Orkun Işıtmak - 200.000 TL
- Kafalar - 200.000 TL
- Halil Söyletmez - 100.000 TL
- Merve Özkaynak - 200.000 TL
- Sebile Ölmez - 75.000 TL

Vergi Yok Kazanç Çok! Sosyal Medya Fenomenlerinin Kazançları Dudak Uçuklattı

Son Dakika Ekonomi Vergi Yok Kazanç Çok! Sosyal Medya Fenomenlerinin Kazançları Dudak Uçuklattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • Gündem : Şunları izleyen insanlarda akıl olamaz.... 14 3 Yanıtla
  • Çivizade: Abi ne salak salak yorum yapıyorsunuz adamlar yurtdışı firması olan youtube iş ortakları türkiyeyle alakası yok bütün ülkelerde youtuberlar aynı şekilde vergisiz kazanıyor global bir şey ne aptal aptal yorumlar bunlar ya 7 10 Yanıtla
  • KAMİLLL: şöle 90/60 90 biz kız olaydık azıcıkta oramızı buramızı göstereydik böle eşşek gibi çalışmak zorunda kalmaz paraları rulo yapar.... yapardık vay beee 14 2 Yanıtla
  • Zeynep: Bu insanların hazırladığı vidyolar hepsi abuk subuk para kazanmak için her türlü rezillik yapıyorlar hepside cahil kimisi ahlaksız bir diğeri gay eşcinsel tarih bilmez kültürsuz kendi milletini aşağılayan kompleksli sürekli abone olmaları için insanlara yalvaran dışarıya hiç çıkmamış hayat bilgisi olmayan ama yurt dışına gidip salak vidyo hazırlayıp ülkemizi küçük düşüren alın teri yle kazanmayıp kolay kaçan ucuz insan müsetevleri halkımız bundan böyle bunları izlemesin vergisi çalışan devletimizin zarara uğratan az maaşla çalışıp alın teri döken aile geçirdiği çocuk okutup üstüne kira ödeyen insanlara haksızlık oluyor lütfen bu insanların vidyolar ini izlemeyi abone olmayın 16 0 Yanıtla
  • burçak: bizde eşşek gibi milletin agız kokusunu cekelim asgari ücrete calısalım sabak 9 aksam 7 robot gibi bunları zengin eden biziz aslında adeletine dünya 13 1 Yanıtla
  • Öğretmen : Yozlaşan bir toplum olduk.Kimleri izliyor,kimlere prim veriyoruz. 13 0 Yanıtla
  • pis fakir: hiçbirini izlemiyorum.peki kerimcan nerde? o sanatçı statüsune mi geçti? 12 0 Yanıtla
  • rami: burda kazan parayı yabancı ülkelerde ye..size bu fırsatı verenlere ne diyim.. 10 1 Yanıtla
  • halo: bunlarin hepsini bi yere tikayip yakacaksin 9 1 Yanıtla
  • Koydum gitti...: Adam küfür ediyor. Millette bunu zevkle izliyor. Sonra bunların adı youtuber oluyor. Sokakta adama küfür etsen seni öldürmeye kalkar. Ama yotuber olunca adama üstüne para veriyorlar...Millette bunlara para kazandırmaya devam ediyor... 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım
    17:48 Kocaeli'ye 21 yılda 305 milyar liralık yatırım

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'ye yapılan yatırımları tek tek sıraladı. Son 21 yılda Kocaeli'ye 305 milyar liraya yakın yatırım yapıldı. Yatırımlar arasında eğitim, gençlik ve spor, sağlık, konut, kentsel dönüşüm, ulaşım, tarım, sanayi ve teknoloji gibi alanlar bulunuyor.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı
    17:33 Çin'deki Boao bölgesi sıfıra yakın karbon hedefine ulaştı

    Çin'in Hainan eyaletinde bulunan Boao sıfıra yakın karbon örnek bölgesi, Boao Asya Forumu 2024 Yıllık Toplantısı öncesinde faaliyete geçti. Bölge, 8 farklı kategoride 18 proje tamamlayarak sıfıra yakın karbon aşamasına ulaşmış durumda.

  • BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'
    17:31 BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: 'Emeklinin parasını devlet vermez, vatandaş verir'

    Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Trabzon Beşikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, emeklilere para verilemediği söylemlerine karşılık olarak, emeklinin parasını devletin değil, vatandaşların verdiğini belirtti. Baş, toplumun zenginleşmesini ve refah içinde yaşamasını istediklerini vurguladı.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti
    17:15 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Uşak'ta Esnafı Ziyaret Etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti ve sıkıntılarını dinledi.

  • Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı
    17:14 Çankırı'da 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 216 adet koç dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamında 76 yetiştiriciye 216 adet damızlık akkaraman koç ve toklu dağıtımı gerçekleştirildi. Koçları alan yetiştiriciler büyük heyecan yaşadı.


Advertisement