Yürüyüşe katılanlar arasında çok sayıda yabancı da bulunuyor. Yurt dışında yaşayan Boşnak arkadaşlarıyla bu yürüyüşe katılanlar, bu sayede o zaman Srebrenitsa halkının yaşadığı sıkıntıyı daha iyi anladıklarını söyledi.
Eski Bosna milli marşının da şairi olan Cemalettin Latiç'in kaleme aldığı, Celal Yusiç'in bestelediği 'Srebrenitsa Cehennemi' eseri, Karadağlı bir Sırp olan Milenko Karoviç'in kurduğu koroda yer alan 19 yaşındaki Nerina Buzaljko ve korodaki arkadaşları seslendiriyor.
Koroda, Boşnak, Sırp ve Hırvat gençler birarada şarkı söyleyerek barış mesajı veriyor. Koro, istanbul'da da konser vermek istiyor
Bosna-Hersek Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan etmesi ve devlet içindeki Sırp'ların ayrılıkçı bir hareket başlatarak bu hareketi Sırbistan destekli bir iç savaşa döndürmesi ile katliamlar siyasi amaçlı olarak yapılmıştır. Bu katliamlar sonucunda Bosna-Hersek devleti Sırplar ve Bosnalı Müslümanlar arasında paylaştırılmıştır.
gelişmeler yaşanmıştır.
1)BM'nin Srebrenica'yı korumakla görevlendirilen 700 Hollanda askeri, bölgeye "güvenli" olma güvencesi ile sığınmış 8000 kadar Bosnalı müslümanı, katledilecekleri bilindiği halde Sırp milislere teslim etmiştir. Kendilerine göstermiş oldukları "üstün hizmet" sebebiyle daha sonra madalya töreni düzenlenmiş ve ödüllendirilmiştir
3) NATO'nun BM gözetiminde yaptığı Sırplara yönelik hava harekat planlarını, Fransa'nın Sırplara sızdırdığı konusunda ciddi kuşkular bulunmaktadır.
Son Dakika › Bosna Katliamının 15.Yıl Dönümü - Son Dakika